Uvedl, že do roku 1840, kdy začal v Plzni sládek vařit plzeňské spodně kvašené pivo, se v zemi pilo právě svrchně kvašené pšeničné pivo. "Bílé pivo, které nyní z pšenice vaříme jako jediní na severní Moravě, proto nazýváme také jako staročeské," řekl Radovan Koudelka.
Várka pšeničného sladu a českého chmele prošla dvěma takzvanými rmuty a pak týdenním kvašením za pomoci speciálních belgických kvasnic. Výsledkem je podle manažera pivovaru nápoj, který má lehký bílý zákal a mísí v sobě jemnou obilnou chuť s odstíny hořké chmeloviny a zajímavým ovocným aroma.
Minipivovar v Ostravě-Zábřehu patří mezi průkopníky novinek a speciálních piv. O Vánocích nabídl štamgastům čokoládové pivo a ještě předtím přišel na trh jako první český pivovar se speciálním pivem vhodným pro lidi, kteří mají bezlepkovou dietu.
Malé pivovary nejenom na severní Moravě experimentují často, například pivovar ve Štramberku nabízí švestkové pivo, další minipivovary, například v Hukvaldech, pak vaří pivo medové.