O nové módě píše list Thaindian News. Lov je přitom jednoduchý. Stačí si vzít do ruky hůl a vyrazit do džungle či na plantáže kešu oříšků, kde tarantule žijí. Někde dokonce stačí najít soukromá pole, na kterých podnikaví Kambodžané pavouky pěstují. Lepší je přitom vyrazit ve dne, protože tarantule žijí v noci a přes den, kdy spí, má člověk větší šanci je chytit.
Pak už je třeba jen najít stovky děr, ve kterých nohatý pavouk žije, a jeho "pelech" pořádně prošťourat.
Tarantulím se takové zacházení nebude samozřejmě líbit, v panice vyběhnou ven a ... skončí na talíři, a to buď naložené v sojové omáčce či usmažené a potřené česnekem a solí.
Nuzné jídlo se přeměnilo na delikatesu
Tento zážitek zatím neinzeruje žádná cestovní kancelář, ale turistům je nabízejí přímo místní obyvatelé ve městech Sukon a Kampong Cham, kde se tarantule jedí nejčastěji.
Kambodžané začali pojídat tarantule údajně kolem 70. let minulého století, kdy je režim Rudých Khmerů nutil prchat do džungle. V ní se živili vším možným, co našli. A právě tehdy objevili tarantule, které jim zachutnaly natolik, že je od té doby začali připravovat na různé způsoby.
Mnozí Kambodžané navíc věří, že tarantule mají i léčivé účinky a pomohou jim při celé škále potíží od bolesti zad až po potíže s dýcháním. Mixují je proto také do ovocných koktejlů či do růžového vína.