Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pozor na oblíbené čajové svíčky

aktualizováno 
Čajové svíčky se v posledních letech staly velmi populární pro svou schopnost vykouzlit příjemnou náladu.
Čajové svíčky se v posledních letech staly velmi populární pro svou schopnost vykouzlit příjemnou náladu. Například ve Velké Británii se prodej svíček v uplynulých pěti letech zdvojnásobil a odhaduje se, že Britové "spálí" každoročně na bilion svíček. Se zvýšenou spotřebou vzrostl i počet požárů a úmrtí způsobených zapálenými svíčkami. Podle průzkumu britské spotřebitelské asociace Consumers Association byly svíčky v roce 1998 příčinou 1752 požárů ve Velké Británii, během nichž zahynulo 11 lidí a 772 bylo zraněno. Podle odhadů asociace by mohl počet požárů během následujících pěti let vzrůst až na 3000 ročně. Požár většinou propukne v obývacím pokoji nebo ložnici, kde lidé nechají svíčky bez kontroly. Právě čajové svíčky bývají mylně považovány za bezpečné. Prodávají se totiž v samostatných plechových kalíšcích a lidé je mnohdy zapálí, aniž je umístí do další nádoby nebo svícnu. Neuvědomují si, že hořící svíčka dokáže dno kalíšku nebezpečně rozpálit. Britské Ministerstvo průmyslu a obchodu proto radí - umístěte vždy čajovou svíčku do speciálního svícnu, na podklad odolný proti většímu teplu a v dostatečné vzdálenosti od záclon, nábytku nebo jiných hořlavých materiálů.
Autor:


Témata: Test iDNES.cz


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Brigádnice Eva Pláničková sklízí první dozrávající jahody na plzeňské plamntáži u Kalikovského mlýna
Tristní bilance prodejců jahod na severu Moravy: dva ze tří porušili zákon

Většina obchodníků prodávajících v Moravskoslezském a Olomouckém kraji jahody, jejichž stánky zkontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI), porušila zákon o...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Kontroly našly u biopotravin jen minimum pochybení. Češi jim přesto nevěří

Češi biopotravinám nedůvěřují, shodují se lidé z branže. Proto také jejich spotřeba za západní Evropou zaostává. Kontroly však ukazují, že bioprodukty patří...  celý článek

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.