Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Restaurace po Ramsaym má nové jméno i šéfkuchaře

  17:27aktualizováno  17:27
Zinc. Tak se nově jmenuje restaurace, která je součástí hotelu Hilton a ještě nedávno ji vlastnil proslulý šéfkuchař Gordon Ramsay. Název dostala podle zinkového stropu. Tým kuchařů povede odborník na asijskou kuchyni Ari Munandar.

Ari Munandar přišel na nové působiště z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental. | foto: Hilton

Pozornost se k podniku upírá díky jeho bývalému majiteli. Ramsay svou restauraci Maze prodal letos na jaře kvůli finančním problémům, které má jeho firma. Restauraci i s personálem převzal Hilton, který se k odchodu bývalého nájemníka nechce vyjadřovat.

Ramsay oznámil svůj odchod letos v únoru, krátce poté získal pro Prahu druhou hvězdu v prestižním gastronomickém průvodci Michelin, která ale zmizela spolu s ním.

Restaurace Zinc.

"Naším cílem není získání michelinské hvězdy, ale poskytovat nejlepší jídlo a servis," nechal se slyšet Munandar, který patří k nejuznávanějším kuchařům v Praze.

V minulosti pracoval v předních hotelích po celém světě, včetně sítě Hilton v Jihoafrické republice nebo v Londýně. Na nové působiště přišel z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental.

Restaurace Zinc.

Co zůstalo stejné, je interiér - mramor, zrcadla, dřevěné stoly, tmavé kožené sedačky. Podle některých hostů, již se v úterý večer zúčastnili slavnostního otevření, to v restauraci vypadá jako na nádraží. Může za to ponuré osvětlení, hnědý flekatý vzorek na mramoru a zrcadla s neostrým odrazem. A především prý lacině vypadající strop z plechových zinkových kachlíků.

Hosté restaurace mohou ochutnat mezinárodní kuchyni s asijskými ingrediencemi. "Bude to takový mix. Moderní mezinárodní jídlo," řekl ČTK Munandar.

Kuchyně restaurace Zinc.

V menu restaurace budou křupavé kalamáry s pikantní solí a chilli, praženými kešu oříšky se salátem ze zeleného manga, kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou nebo jarní kuře krmené kukuřicí s kořením z Bali.

Šéfkuchař Ari Munandar (38)

Pochází z Indonésie a během své kariéry získal zkušenosti a uznání v předních hotelích a restauracích po celém světě, včetně hotelů sítě Hilton v Indonésii, Jihoafrické republice, Londýně a naposledy pak v Praze.

Jeho pravou rukou bude Chaiyasith Lam Srichom, který pochází z Thajska a v hotelu pracuje již od jeho otevření v roce 2007.

Autoři: ,




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ředitel společnosti Spak Sušice Tomáš Froyda. (16. prosince 2016)
Sušický kečupář Spak nemá dost lidi, některé výrobky škrtne

Zatímco zájem o dresinky klesá, kečupům Spak se daří. Nyní však firma plánuje nabídku zúžit. Důvodem je nedostatek personálu, se kterým se firma potýká.  celý článek

Generální ředitel společnosti Vítkovice Jan Světlík je známý i jako milovník a...
Soud poslal Vítkovice Power Engineering do konkurzu

Společnost Vítkovice Power Engineering půjde do konkurzu. O přeměně z reorganizace rozhodl soud na návrh představenstva firmy. Vyplývá to z usnesení soudu...  celý článek

Vozíky si následně převezmou pracovníci vyskladňující zboží. Ti opět skenují...
Amazon přidá na hodinové mzdě desetikorunu. Vedoucí si polepší o 6 procent

Americký internetový prodejce Amazon zvýší v Česku od září nástupní mzdu o osm procent. Hodinová sazba se tak zvýší na 135 korun, vedoucím týmu stoupne o 5,9...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.