Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Řezník od Chrudimi dělá nejlepší klobásy v Česku, vyhrál test MF DNES

  10:19aktualizováno  10:19
Řezník Ladislav Francouz z Morašic na Chrudimsku dělá nejlepší klobásy, jaké můžete koupit na farmářských trzích v celé republice. Jejich kvalitu ověřily laboratorní testy i degustátoři. Klobásy byly nejvoňavější, nejchutnější a z kvalitních ingrediencí.

Řezník Ladislav Francouz | foto: Michal Klíma, MAFRA

"Radši si na své výrobky přidám nějakou tu korunu a vím, že je dělám poctivě, potom se za ně nemusím stydět. Ti, co mě znají, včetně dodavatelů, vědí od začátku mého podnikání, že s náhražkami u mě nepochodí," říká Ladislav Francouz.

Jeho farmářské klobásy nejsou dovářené, jsou osoušené a uzené, smíchané se sušeným kořením, jako je medvědí česnek, pažitka, a s dalším výraznějším kořením, jako třeba pepř. "Všechny výrobky jsou bez přídavných látek, jako je sója, bez žádných separátů, kůžových emulzí. Výrobky jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu," dodal řezník.

Maso dodává do firem, obchodů i jídelen

 Řeznictví a uzenářství se začal věnovat se svou ženou v roce 1992 v Sobětuchách, o šest let později otevřeli novou porážku, bourárnu masa, výrobnu a kuchyň ve Skupicích u Heřmanova Městce. Tehdy zpracovávali 40 kusů vepřů a dva býky týdně.

Nyní porážejí 200 kusů vepřového, 12 kusů hovězího, příležitostně ovce, jehňata a koně. Společnost Řeznictví-uzenářství Francouz zaměstnává 28 zaměstnanců. Zásobuje nemocnice, restaurace, jídelny škol či domovy pro seniory. Vedle dvou prodejen v Pardubicích má i další v Chrudimi, Slatiňanech, Sobětuchách a ve Skupicích, kde má firma jatka.

"Už jsme obdrželi řadu diplomů a certifikátů s právem užívat označení Mls Pardubického kraje. Za největší ocenění považuji vítězství v soutěži Regionální potravina Pardubického kraje 2010 s výrobkem radní rolka a v roce 2011 s výrobkem paštika s medvědím česnekem," řekl Ladislav Francouz.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Klobásy taliány v řeznictví Matek
Pozor na gastro suvenýry z masa, nabádají kvůli prasečímu moru potravináři

Potravinářská komora doporučila, aby si lidé nevozili ze zahraničí tepelně neopracované masné výrobky, mohl by se z nich šířit zárodky afrického moru prasat....  celý článek

Ilustrační foto
Vinaři mají svatého Martina, bramboráři chtějí napodobit jejich úspěch

Pěstitelé brambor odstartovali projekt na podporu konzumace raných odrůd. Věří, že se jim podaří napodobit úspěch, jaký mají vinaři se svatomartinským vínem....  celý článek

Youtuberka Carrie Kirsten objímá vůz BMW.
Youtuber není Horst Fuchs. Většina českých firem to ještě nechápe

Youtubeři jsou svérázný reklamní kanál a čeští inzerenti se s nimi ještě podle specializovaných agentur nenaučili pracovat. Když se potom potkají nemístné...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.