Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Řezník od Chrudimi dělá nejlepší klobásy v Česku, vyhrál test MF DNES

  10:19aktualizováno  10:19
Řezník Ladislav Francouz z Morašic na Chrudimsku dělá nejlepší klobásy, jaké můžete koupit na farmářských trzích v celé republice. Jejich kvalitu ověřily laboratorní testy i degustátoři. Klobásy byly nejvoňavější, nejchutnější a z kvalitních ingrediencí.

Řezník Ladislav Francouz | foto: Michal Klíma, MAFRA

"Radši si na své výrobky přidám nějakou tu korunu a vím, že je dělám poctivě, potom se za ně nemusím stydět. Ti, co mě znají, včetně dodavatelů, vědí od začátku mého podnikání, že s náhražkami u mě nepochodí," říká Ladislav Francouz.

Jeho farmářské klobásy nejsou dovářené, jsou osoušené a uzené, smíchané se sušeným kořením, jako je medvědí česnek, pažitka, a s dalším výraznějším kořením, jako třeba pepř. "Všechny výrobky jsou bez přídavných látek, jako je sója, bez žádných separátů, kůžových emulzí. Výrobky jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu," dodal řezník.

Maso dodává do firem, obchodů i jídelen

 Řeznictví a uzenářství se začal věnovat se svou ženou v roce 1992 v Sobětuchách, o šest let později otevřeli novou porážku, bourárnu masa, výrobnu a kuchyň ve Skupicích u Heřmanova Městce. Tehdy zpracovávali 40 kusů vepřů a dva býky týdně.

Nyní porážejí 200 kusů vepřového, 12 kusů hovězího, příležitostně ovce, jehňata a koně. Společnost Řeznictví-uzenářství Francouz zaměstnává 28 zaměstnanců. Zásobuje nemocnice, restaurace, jídelny škol či domovy pro seniory. Vedle dvou prodejen v Pardubicích má i další v Chrudimi, Slatiňanech, Sobětuchách a ve Skupicích, kde má firma jatka.

"Už jsme obdrželi řadu diplomů a certifikátů s právem užívat označení Mls Pardubického kraje. Za největší ocenění považuji vítězství v soutěži Regionální potravina Pardubického kraje 2010 s výrobkem radní rolka a v roce 2011 s výrobkem paštika s medvědím česnekem," řekl Ladislav Francouz.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Vejce se signaturou BE, tedy Belgií coby zemí původu
Většina směsi z toxických vajec na Slovensku již byla použita

Většina z dodávek vaječné směsi s nadměrným obsahem nebezpečné látky fipronil, které v uplynulých týdnech skončily ve čtyřech bratislavských hotelech, byla již...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Kontroly našly u biopotravin jen minimum pochybení. Češi jim přesto nevěří

Češi biopotravinám nedůvěřují, shodují se lidé z branže. Proto také jejich spotřeba za západní Evropou zaostává. Kontroly však ukazují, že bioprodukty patří...  celý článek

Brigádnice Eva Pláničková sklízí první dozrávající jahody na plzeňské plamntáži u Kalikovského mlýna
Tristní bilance prodejců jahod na severu Moravy: dva ze tří porušili zákon

Většina obchodníků prodávajících v Moravskoslezském a Olomouckém kraji jahody, jejichž stánky zkontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI), porušila zákon o...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.