79,5 bodu
Freixenet Cordon Negro
- Kvašeno v láhvi - Perlení mohutné s korunou, velmi světlá barva; čistá, svěží a pobízivá ovocná chuť.
75 bodů
Sekt Pálffy
- Kvašeno v láhvi - Perlení jemné, vytrvalé, bez koruny, žlutozelené barevné tóny, reduktivně osvěžující chuť, neutrální vůně ovlivněná zvýšeným obsahem kyseliny siřičité.
74 bodů
Bohemia sekt 2000
- Kvašeno v láhvi - Perlení zprvu mohutné, s korunkou, ale krátkodobé. Středně plné chuti s tóny zrání vína a s mírně nahořklou dochutí.
71,2 bodu
Russkoje igristoje
- Perlení zprvu intenzivní i s korunou, ale brzy zaniká, nezdravá autolýza kvasnic způsobila nahořknutí tenčího vína, zbytek cukru na deklarované suché víno vyšší.
74,6 bodu
Café de Paris
- Perlení středně jemné a dlouhé, zelenožlutý odstín, středně plná chuť, vyšší působení alkoholu, zvýšený obsah kyseliny siřičité, neutrální vůně.
76,6 bodu
Znovín de lux
- Kvašeno v lahvi - Perlení velmi jemné, s menší korunou a dlouhé. Příjemně sírově žlutá barva, bohatě plné víno typu Chardonnay, s nazrále ovocnou chutí.
76,2 bodu
Chateau Mělník
- Kvašeno v láhvi - roč. 1998 - Perlení jemné s korunou, ale s nízkou persistencí. Víno plné, s poněkud vyšší barevností a širším spektrem chuťových tónů včetně vzniku mléčné kyseliny ze zbytku kys. jablečné.
77,7 bodu
MUMM
- Ryzlink rýnský z oblasti Rheingau, roč. 1997 - Perlení rychle zaniká, velmi světlá barva, reduktivní ovocné, tenčí víno s vyšším obsahem kys. siřičité.
73,6 bodu
Bohemia regia
- Perlení průměrné intenzity, víno lehké, svěží, s výraznějším vjemem jablečné kyseliny a s nižší persistencí.
60,6 bodu
Soare sekt
- Perlení slabé, vysoká barevnost do tmavého jantaru, nepovzbuzuje k pití, vhodné jen k dezertům.
67,5 bodu
Vinium Victory
- Kvašeno v láhvi - Perlení slabší, ale jemné, mírný zákal, zvýšený obsah kyseliny siřičité, která tlumí vůni i chuť do hlubších tónů.
DEMISEC
70,6 bodu
Russkoje igristoje - roč. 99
- Perlení vířivé s korunou a dlouhé. Víno plné, zvláštní automatické tóny, nazrálé, méně harmonické, výrazně sladké.
67,6 bodu
Bohemia demi sec
- Perlení průměrné intenzity, víno čisté, ale lehké a kratší chuti s ovocnými tóny, sladkost v něm vyznívá intenzivně až do nahořklého konce.
69 bodů
Venuše
- Kvašeno v lahvi - roč. 99 - Perlení vířivé, s větší perlou, plné chuti s velkou škálou různých chuťových tónů, s výraznou sladkostí, poněkud surové, vhodné k sladkým dezertům.
75,3 bodu
Garrone - roč. 99
- Perlení vířivé, se středně velkými perlami a s korunou, oxid uhlíku je méně asimilován. Barva výrazně žlutá. Chuť je plná, sladkost vyniká, podávat při nižší teplotě.
73,16 bodu
Chateau Bzenec
- Kvašeno v lahvi - roč. 99 - Perlení průměrné intenzity, sladkost je výrazná, ale poměrně dobře zabudovaná do extraktu, jenže vzhledem k nižšímu projevu kyselin působí poněkud unaveně.
TEST DNES je nezávislá příloha pro spotřebitele financovaná z rozpočtu redakce MF DNES * Redakčně testované zboží nakupuje v běžné obchodní síti * K testování nepřijímá vzorky od výrobců nebo dovozců * Testy výrobků jsou zpracovávány v akreditovaných laboratořích nebo státních zkušebnách * Testované zboží navíc posuzuje tým nezávislých odborníků * Odborníci pověření vedením testu v laboratořích nejsou závislí na výrobcích ani prodejcích * Testy ze zahraničních spotřebitelských časopisů TEST DNES publikuje pouze s výslovným souhlasem jednotlivých vydavatelů a pouze v případech, kdy více než polovina testovaných vzorků je zastoupena i na českém trhu * Příloha rovněž zveřejňuje výsledky šetření státních orgánů * Články v příloze neobsahují placenou inzerci, nejsou ovlivněny výrobci ani žádnými finančními zájmy * Uveřejněné materiály nesmějí být reprodukovány bez souhlasu redakce * Výsledky testů nesmějí být použity bez souhlasu redakce ke komerčním účelům * Starší i nové testy z této přílohy lze najít v internetovém magazínu iDNES na adrese http://www.idnes.cz/test. Své připomínky a vzkazy k příloze TEST DNES můžete zaslat elektronickou poštou na adresu testdnes@mafra.cz Připomínky k testům hospod pak na adresu hospody@mafra.cz