Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

  14:44aktualizováno  14:44
Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka, ale třeba také bezpečnostní zámky, párky nebo šunky nejvyšší jakosti.

Vlašské saláty jsou narvané stabilizátory a konzervanty. Ukázal to lednový test MF DNES. Všech dvanáct vzorků obsahovalo takzvaná éčka. Jen jeden salát byl vyroben ze salámu gothaj, v ostatních byly veskrze nejlevnější výrobní salámy z drůbežích separátů:

Čerstvá plnotučná mléka velmi často nedodržují složení napsané na etiketě. Podle březnového testu MF DNES obsahují méně bílkovin, vápníku i tuku, než avizují. Test zkoumal čtrnáct druhů mlék včetně farmářských či s označením bio:

Červnový redakční test prověřil dvanáct cylindrických vložek. Zatímco zámky nejvyšší kategorie se v testu MF DNES vůbec otevřít nepodařilo, u levnějších vložek to bylo jiné. Nejhorší z nich otevřel zkušený zámečník oblíbenou zlodějskou technikou za minutu a čtrnáct sekund:

Člověk by čekal, že drůbeží párky budou z drůbežího masa. Říjnový test MF DNES ukázal, že to je pravda jen z části. Kromě drůbežího mohou obsahovat také vepřové sádlo, vepřové a kuřecí kůže, hrachovou nebo ovesnou vlákninu, kvasnicový extrakt, vepřový hemoglobin a dokonce i bambus:

Měl by to být absolutní vrchol masných výrobků, to nejlepší mezi šunkami. V prosincovém testu, který uspořádala MF DNES společně s Potravinářskou komorou ČR, však šunky nejvyšší jakosti svou pověst špičkového výrobku úplně nepotvrdily. Platí to alespoň pro většinu z dvanácti testovaných vzorků:

VŠECHNA VIDEA ROKU NAJDETE ZDE

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Klobásy taliány v řeznictví Matek
Pozor na gastro suvenýry z masa, nabádají kvůli prasečímu moru potravináři

Potravinářská komora doporučila, aby si lidé nevozili ze zahraničí tepelně neopracované masné výrobky, mohl by se z nich šířit zárodky afrického moru prasat....  celý článek

Ústav konzervace potravin VŠCHT Praha porovnával kvalitu stejných výrobků...
PŘEHLEDNĚ: Které výrobky jsou v Česku šizené a které lepší než v Německu

Méně masa, více separátu, menší množství sýru ve stejně velké krabičce. I tak upravují výrobci tytéž produkty pro zákazníky v různých zemích. Podívejte se na...  celý článek

Proslulý vídeňský hostinský Karl Kolarik
Nejproslulejší „český“ hostinský ve Vídni: Češi Budvar podceňují

Schweizerhaus je pravděpodobně nejslavnější vídeňská hospoda, kterou lze nalézt ve většině turistických průvodců. Už po desetiletí je neodmyslitelně spjatá s...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.