Pekařské řemeslo je svým způsobem umění. Pekař musí umět naslouchat svému zákazníkovi. Potřebuje otevřenou mysl a touhu nejen zasytit, ale i potěšit.
A také potřebuje šikovné ruce. Právě ruční práce hraje prim v Odkolkově řemeslné pekárně.
Při práci s těstem se projeví pravé pekařské mistrovství a zručnost. Pekař musí dobře znát suroviny, jejich kvalitu a zvolit správné postupy.
Jen zkušenost mu prozradí, zda je těsto dostatečně pružné a vláčné. Nejdůležitější částí ruční práce s těstem je jeho tvarování.
Když bochník získá ten správný tvar, potřebuje čas, aby si odpočinul v ošatce. Každý chléb dostane svůj typický řez, kterým se odlišuje od jiných.
Je nápaditým dílem kreativních pekařů.
Bramborový chléb
Stejně jako malíř dokáže namíchat ty nejkrásnější barevné kombinace, umějí i pekaři řemeslné pekárny nakombinovat ty nejlepší chutě.
Než se upeče chleba, chvíli to trvá. Stejně tak byl třeba nějaký čas, než mistři v Odkolkově řemeslné pekárně vybrali to správné těsto pro tu kterou příchuť.
Výsledkem jsou lahodné, voňavé a čerstvé výrobky. A víte, jak se pozná dobrá pekárna? Zákazníci její výrobky uždibují, sotva ji opustí.
Právě takové jsou i řemeslné pekárny Odkolek.