Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Alcron reaguje na ztrátu michelinské hvězdy, vedení vymění šéfkuchaře

  15:00aktualizováno  15:00
Vedení hotelu Radisson Blu Alcron Prague po ztrátě michelinské hvězdy provede v podniku změny. Od dubna restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček, nahradí ho Jakub Černý. Nicméně ztrátu prestižního ocenění bere jako výzvu do budoucna.

Interiér pražské restaurace Alcron | foto: Alcron, Robert Vano.

„Nejsme schopni říci, co přesně k tomuto rozhodnutí inspektory vedlo. To mimo jiné potvrzuje nezávislost hodnocení. Zpětnou vazbu hostů nebereme na lehkou váhu,“ uvedl generální ředitel hotelu Michal Chour.

Restaurace požadavky hostů podle něj velmi pečlivě vyhodnocuje a nadále se bude snažit o co nejlepší gastronomické zážitky a servis. „Servis je mimochodem hodnocen stejně kvalitně jako v minulých letech a nejlépe z oceněných restaurací,“ dodal.

Fotogalerie

Alcron však po odejmutí michelinské hvězdy čekají změny. „Jak se říká, každý konec je začátkem něčeho nového. A proto i my uděláme vše proto, abychom se o hvězdu v letoším roce opět poprali,“ uzavřel.

Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak přišel restaurační podnik Alcron (podrobnosti najdete v tomto článku).

Alcron, který hvězdu držel od roku 2012, má nicméně v průvodci ocenění v podobě tří příborů za interiér, kvalitu obsluhy a atmosféru, což je nejvíce ze všech hodnocených pražských podniků. La Degustation Boheme Burgeoise a Field mají shodně po dvou těchto symbolech.

Vůbec poprvé Praha získala michelinskou hvězdu v roce 2008, kdy se jí mohla pyšnit restaurace Allegro v hotelu Four Seasons a její šéfkuchař Andrea Accordi. Ten obdržel hvězdu pro Allegro celkem třikrát. Podnik Allegro mezitím zanikl. V roce 2009 hvězdu dostala také restaurace Maze v hotelu Hilton slavného britského kuchaře Gordona Ramsaye, která však zanikla ještě předtím, než bylo ocenění oznámeno. Celkem tak hvězdu doposud získalo pět pražských restaurací.

Podívejte se na michelinskou kuchyní očima kuchaře: 

Autor:


Nejčtenější

Začínal sám v garáži, dnes výrobní linky z jeho firmy dobývají svět

Jakub Krofián s manželkou Alenou.

Jakub Krofián žije svůj americký sen už osmnáctý rok. Jako pětadvacetiletý mladík si z úspor koupil soustruh a doma v...

Lidé se stěhují do okolí měst, každé ráno pak tráví v autech v kolonách

Stávka na francouzské železnici nahnala více lidí do aut. V Paříži se tvoří...

Kvůli vysokým cenám bydlení ve městech roste poptávka po nemovitostech v jejich okolí. „Evidujeme meziroční růst zájmu...



Makléř si myslel, že pracuje v demoverzi, teď žádá vyplatit miliony eur

Harouna M Traore

Francouzský obchodník na burze žaluje makléřskou firmu Valbury Capital. Žádá, aby mu vyplatila 10 milionů eur, které...

Do důchodu později a jiné daně, radí Česku OECD

Ilustrační snímek

Česko by mělo navázat věk pro odchod do důchodu na očekávanou délku života. Doporučuje to Organizace pro hospodářskou...

Výkon na hranici padnutí: v Tesle se museli dopovat energetickými nápoji

Podvozek vozu Tesla Model S

Nadšení amerického miliardáře Elona Muska, který před pár dny děkoval zaměstnancům své automobilky Tesla za dosažení...

Další z rubriky

Sklárna ve slovácké Květné kvůli ruskému trhu propustí desítky lidí

Den otevřených dveří ve sklárně v Květné na Uherskohradišťsku (21. 7. 2018)

Sklárna v Květné na Uherskohradišťsku propustí v nejbližších týdnech desítky zaměstnanců. Nemá totiž dost zakázek na...

Firmy dopřávají lidem kvalitnější pracovní pomůcky, hlídají ale plýtvání

Ilustrační snímek

Nízká nezaměstnanost nahrává firmám vyrábějícím pracovní oblečení, boty a ochranné pomůcky. Zhruba šestimiliardový trh...

Maso vypěstované v laboratoři může být v restauracích za tři roky

Uměle vypěstované hovězí maso nizozemské společnosti Mosa Meat.

Nizozemská společnost Mosa Meat, která před pěti lety jako první na světě představila laboratorně vypěstovaný hovězí...

Najdete na iDNES.cz