Sifton se v restauraci, kterou provozuje od května společnost Ambiente v České národní budově, cítil dobře. Všiml si sice toho, že vysoké stropy, elegantně vykládané dřevěné podlahy, spousta skla a rytiny připomínají namísto tradiční české restaurace spíš moderně zařízený byt, jeho pohodu to ale nezhatilo.
Jeho očekávání totiž byla naplněna. Na jídelním lístku našel české speciality, například šunku s křenem, nakládanou řepu či vepřový jazyk s cibulkou a v dezertech jahodové knedlíky podávané s mlékem.
Spokojen byl také s pivem, které do restaurace putuje z Plzeňského Prazdroje ve zvláštních chladicích kontejnerech.
Pozastavil se však nad tím, jak velké porce za celkem vysokou cenu dostává. Dvouchodové menu se dá v Hospodě pořídit za 32 dolarů (asi 570 Kč) , tříchodové za 45 (asi 800 Kč) a sedmichodové za 88 dolarů. Ani tak mnohačetné menu však podle něj na pořádné nasycení nestačí.
"Všechny chody jsou lahodné a rozložené na talíři až s architektonickými detaily, ale i po řadě chodů se musí člověk dojíst v jiném podniku," říká Sifton s tím, že si sice všiml upozornění na jídelním lístku, že porce jsou malé, ale užitečnější by bylo, kdyby byly velké.
V Hospodě navíc podle kritika zaostává obsluha, která je sice příjemná, ale působí amatérsky a ani se nevyzná v nabízeném menu.
Restaurace se také podle Siftona snaží vyvolat dojem, že je hogo fogo. Fakt, že číšníci pokládají příbory přímo na stůl rukou, na níž mají nasazenou bílou bavlněnou rukavici, je však podle něj spíš směšný. "Toto gesto má zřejmě evokovat evropskou uhlazenost. V restauraci, kde na stolech nejsou ubrusy, ale pouze vzbuzuje obavu: Co to ten člověk má s rukou, že potřebuje rukavici, aby se mohl dotýkat stříbrných příborů," napsal kritik.
Celkově je pak v Hospodě podle Siftona patrná zkušená kuchyň. "Škoda, že se obsluha nedokáže vyrovnat kvalitě jídla a že jídlo samotné by se mohlo servírovat v restauraci pro panenky. Pokud je za Hospodou nějaká vize, je zastřená," uvedl kritik, který Hospodě nakonec udělil jednu hvězdičku ze čtyř možných.