Průměrný plod avokáda o váze cca 25 gramů je tvořen tukem téměř z 80 procent. Isla Bonita tvrdí, že jejich „Avokádo Light“ má tuku o 30 procent méně a navíc se prý lépe porcuje a pomaleji oxiduje, tedy pomaleji po nakrojení nabírá nahnědlou barvu.
Jejich avokáda jsou pěstována za zvláštních půdních a klimatických podmínek. Isla Bonita je chce oficiálně představit za pár dní na potravinářském veletrhu v Madridu. Už nyní však zástupce společnosti prohlásil, že jejich light odrůda by mohla znamenat „velký skok v rozvoji trhu s avokádem“.
Avokádo je ovoce s plodem hruškovitého tvaru plné vitamínů, minerálů a sacharidů. Obsahem živin je někdy dokonce připodobňováno k vejcím či masu. Proto je velmi oblíbené mezi vegany. Za domov avokáda je označováno Mexiko, které patří vedle Chile, Indonésii, a Dominikánskou republiku mezi jeho největší producenty.