Ve finále klasické soutěže připraví soutěžící čtyři porce soutěžního drinku včetně ozdoby v povinném šestiminutovém limitu. Každý soutěžní drink musí mít jako bázi rum Havana Club Aňejo Reserva nebo Havana Club Aňejo 7 Aňos.
Pořádající společnost Jan Becher-Pernod Ricard si dále stanovila podmínku, že soutěžní koktejl musí obsahovat ještě alespoň jednu přísadu z jejího portfolia. Finále klasické soutěže je určeno jen pro odbornou veřejnost.
Úkolem soutěžících v odvětví flair bude připravit v časovém limitu mezi pěti a šesti minutami jednu porci drinku Cuba Libre working flairem a jednu porci koktejlu Lights of Havana exhibičním/show flairem.
Working flair - triky prováděné v průběhu procesu přípravy nápojů, které práci viditelně nezpomalují. Working/pracovní flair lze používat během každodenní práce za barem. Je to druh flairu, který je stejně rychlý, ne-li rychlejší, než tradiční/klasický styl barmanské práce. |
Show flair je prezentován především na barmanských soutěžích a společenských akcích. Vyžaduje speciální připravu a trénink. Fantazii barmana se meze nekladou. Může házet až čtyřmi lahvemi, nalévat z pěti šejkrů, používat speciální světelné efekty a podobně. Barmanova show je souborem drobných triků, pohybů a efektů, propojených do originální choreografie. Na tuto formu flairu nebývá v běžném barovém provozu většinou ani čas ani prostor. |
Finále flair bartending soutěže je určeno pro širokou veřejnost, odehraje se ve čtvrtek 12. července od 19:00 hodin v Lucerna Music Baru v Praze.
PŘIPRAVTE SI SOUTĚŽNÍ KOKTEJLY I DOMA |
CUBA LIBRE 4cl Havana Club Aňejo Blanco cola zástřik limetou |
LIGHTS OF HAVANA 4 cl Havana Club Aňejo Blanco 2 cl Melon liqueur 2 cl Malibu 2 cl limetové šťávy 10 cl ananasový džus 7 cl pomerančový džus ozdoba - ananas, třešeň |