Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Co říkají posuzovanému pečivu odborníci

  10:00aktualizováno  10:00
Osmadvacet vzorků cukroví ohodnotila desetičlenná komise. Co si o něm myslí? Jsou to kvalitní výrobky, které uspokojí i náročného zákazníka?
Zdenka Panovská
vedoucí senzorické laboratoře Vysoké školy chemicko-technologické Praha - metodické vedení testu

Někteří výrobci si dávají na vzhledu cukroví záležet, jiní to velmi odbývají. Přitom u tohoto typu pečiva je zrak velmi důležitý.

Pavla Babušíková
šéfcukrářka hotelu Boby Brno, členka Společenstva cukrářů ČR

Producenti šetří na surovinách. Vanilkové rohlíčky jsou bez ořechů, místo náplní a koření tvoří cukroví spíše jednotvárné těsto.

Pavlína Berzsiová
cukrářka, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Kvalita cukroví je stále stejná. Největším prohřeškem je příliš mnoho těsta na úkor náplní. Navíc se neobjevuje nic nového - ani tvary, ani chutě.

Věra Conková
pedagožka SOU společného stravování U Krbu v Praze 10

Lituji zákazníky, kteří jsou odkázání na vánoční pečivo z obchodů a musí je koupit. Testované cukroví bylo tvrdé, mělo silné korpusy a minimálně náplně.

Karel Hamr
inspektor Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze

Ačkoli několik vzorků bylo poměrně chuťově zdařilých, na druhou stranu bylo možné v jiných případech v cukroví cítit zcela cizí příchutě, které tam nepatří.

Pavel Kohout
cukrář, Italská cukrárna v Benešově

Maximálně třetina vzorků byla alespoň trošku ucházející. Především bych jim vytkl nekvalitní úpravu a špatnou chuť. Těsta byla víceméně jednotvárná.

Tomáš Krofta
šéfcukrář Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě Praha

Kvalita cukroví se nelepší. Použité suroviny jsou hodně laciné. Například poleva byla udělána z velmi levné čokolády, která přebila všechny ostatní chutě a zakryla řadu nedostatků.

Eva Nováková
firma ENZYMA, dodavatel přípravků pro pekárny a cukrárny

Můj dojem z předvedených vzorků byl smutný. Celý problém však je v ceně. Za nízkou finální cenu nelze produkovat kvalitní zboží.

Jan Rezek
vedoucí Gastronomického střediska Vysoké školy hotelové v Praze 8

Cukroví je sice strojově dobře udělané, ale chybí mu domácí péče. Bohužel je stejné jako v předchozích letech.

Tadeáš Žeromský
cukrář

Posuzované pečivo mělo celou řadu nedostatků. Téměř se zdá, že se výrobci snaží dělat výhradně na kvantitu, a nikoli na kvalitu.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ilustrační snímek
Místo deseti druhů másel dvě, zato rakouská. Jak se liší obchody u sousedů

Velký supermarket v Dolních Rakousích je v pátek dopoledne plný penzistů úplně stejně jako o pár kilometrů dál za českou hranicí. A ani nabídka v regálech se...  celý článek

V Horních Chrášťanech na Prachaticku otevřeli minipivovar. Vaří hlavně ležáky,...
Giganti požírají výrobce řemeslných piv. Čeká to i české minipivovary?

Ve světě je to trend. Velké průmyslové pivovary si razí cestu ke speciálním pivům tím, že přebírají malé minipivovary. V Česku se to zatím neděje. Ale i zde...  celý článek

košík, ilustrační foto
Velké srovnání nákupů: Česko nejdražší, Polsko levné, Německo kvalitní

Redaktoři deníku MF DNES se vydali nakupovat do sousedních zemí, aby porovnali ceny a složení potravin a drogerie. Výsledek testu ukázal, že pokud chcete...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.