náhledy
Kamiony svážejí řepu z pole do areálu v Dobrovici. Dál míří ke zpracování po pásových dopravnících.
Autor: František Vlček, MAFRA
Kamiony svážejí řepu z pole do areálu v Dobrovici. Dál míří ke zpracování po pásových dopravnících.
Autor: František Vlček, MAFRA
Z „odpadu“ z řepy se lisují cukrovarnické řízky a pelety, které využívají zemědělci pro výkrm dobytka.
Autor: František Vlček, MAFRA
Před lisováním se řepa musí nařezat na drobné hranolky.
Autor: František Vlček, MAFRA
Naporcovaná řepa míří po pásovém dopravníku k dalšímu zpracování.
Autor: František Vlček, MAFRA
Interiéry cukrovaru jsou plné trubek a nerezových tanků. Z očištěné řepy se odděluje melasa od pevných částí.
Autor: František Vlček, MAFRA
Cukrovar Tereos TTD v Dobrovici.
Autor: František Vlček, MAFRA
Extrakt z cukrové řepy.
Autor: František Vlček, MAFRA
Při vysokých teplotách se extrahuje šťáva z řepy.
Autor: František Vlček, MAFRA
Do rozlehlého areálu společnosti Tereos TTD v Dobrovici se hodně investovalo. Vyrábí se zde cukr, bioetanol a ze suchých zbytků topné pelety.
Autor: František Vlček, MAFRA
Výroba cukru v Dobrovici.
Autor: František Vlček, MAFRA
Do rozlehlého areálu společnosti Tereos TTD v Dobrovici se hodně investovalo. Vyrábí se zde cukr, bioetanol a ze suchých zbytků topné pelety.
Autor: František Vlček, MAFRA
Laboratoř cukrovaru v Dobrovici.
Autor: František Vlček, MAFRA
Laboratoř cukrovaru v Dobrovici.
Autor: František Vlček, MAFRA
Na velíně aneb cukr pod mikroskopem.
Autor: František Vlček, MAFRA
Konečně hotový cukr. Pás, po kterém jede na sušárnu, se klepe, aby se vlhký krystal neslepil.
Autor: František Vlček, MAFRA
Kampaň začala. Sila v dobrovickém cukrovaru se začínají plnit bílým zlatem.
Autor: František Vlček, MAFRA
Součástí areálu v Dobrovici je i lihovar.
Autor: František Vlček, MAFRA
Cukrovar v Dobrovici.
Autor: František Vlček, MAFRA
Ředitel cukrovarnické společnosti Tereos TTD v Dobrovicích Oldřich Reinbergr.
Autor: František Vlček, MAFRA