Velikonoční vejce osázené více než stovkou půlkarátových diamantů je v nabídce cukrářství La Maison du Chocolat (Dům čokolády) za 50 tisíc liber, což je v přepočtu více než dva miliony korun.
Čokoládové vejce měří 65 centimetrů a tým pařížských cukrářů na něm pracoval tři týdny.
Čokoláda je plná pražených ořechů v cukru, sušených broskví a meruněk. Před každým zasazením malého diamantu museli cukráři opatrně roztavit kousek čokolády. Pak luxusní pochoutku poslali do Londýna.
"Je to nejpodivnější vejce, jaké jsme kdy stvořili," prohlásil mluvčí londýnského obchodu Gavin Kimble.
Slavná továrna na čokoládu nepochybuje, že vejce najde svého kupce. "Jenom se ptáme, zda jej sní, nebo uchová," dodal Kimble.
Luxusní cukrářství z celého světa se pravidelně předvádějí, kdo vyrobí exkluzivnější lahůdku pro zámožnou klientelu. Například japonští klenotníci a cukráři vyrobili na Valentýna čokoládový dort s diamanty za sto milionů korun. - více zde