Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jídlo z průmyslové kuchyně

Místo kávy cikorka, místo včelího medu nektar z pampelišek, místo másla margarín. Tak si lidé za války nahrazovali potraviny, kterých byl nedostatek. Když je konzumovali, věděli, že nejedí to pravé, ale něco náhradního. Potravinové náhražky nezmizely ani teď, v dobách dostatku, jen se jim už tak neříká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Standa

Masné výrobky
Náhodně jsem našel veřejně vystavenou oficiální deklaraci složení masných výrobků jednoho našeho velkého výrobce. Zajímavý je údaj o obsahu čistých svalových bílkovin, rozuměj masa. Můžete se podívat z čeho se obecně dělají. Jsou ale uvedeny jen ty nejdražší výrobky. Uvedené složení je podle mne shodné takřka u všech výrobců. Můžete se podívat na: http://www.prochazka.cz/Hlavni_deklarace0401.htm
0/0
20.3.2003 11:18

kvik

Dobre chutnani
Zde muzete videt situaci kdy lid je krmen prumyslovym granulatem a hrstka bohatych parazitu si debuziruje na vybranych lahudkach! Ze se vam to nalibi? Ze to bylo kdysi jinak? Awght, ti co vas dnes vlastni  na vase nazory uplne kaslou, ujistuji vas, ze to bude jeste horsi!
Tak si uzijte lide a ne abyste se zase prezirali granulatem! Granulat je drahy, nesmite utracet penize zbytecne, dejte je radej vasemu panu podnikateli, ten pro ne ma lepsi uplatneni ... 
0/0
15.3.2003 0:58

radka

Re: Dobre chutnani
co to bylo?
0/0
15.3.2003 13:04

radka

Kde najit dobre zbozi?
Rada bych si priplatila za to dobre. Ovsem ani to drahe neni dobre. Casto jsou to ty nejposlednejsi smejdy z dovozu. Je potreba podporovat malovyrobce v nejblizssim okoli, malochovatele s vlastnimi mlecnymi a masnymi vyrobky. Kupovat jenom to, co vidim kde roste a jak se dela. Treba tito mali sedlaci nekdy u nas taky budou moci prezit a my budeme kupovat jejich zbozi. Zatim bereme utokem jenom supermarkety s jejich umelinami.
0/0
14.3.2003 8:55

Re: Kde najit dobre zbozi?
Mluvíte mi z duše. Jsme s manželem malochovatelé hlavně z důvodu zdravého způsobu života, zdravý pohyb v přírodě, atd.., ale hlavně máme rádi své děti a myslíme si, že kromě vzdělání jim nemůžeme dát nic už lepšího než zdravou stravu (a tím nemyslím jen bezmasou, ale vyváženou). A je pravdou, že se zatím při nabídce svých zdravých potravin setkáváme především z názorem, že v supermarketu je to levnější. Hlavně nás to zaráží u lidí, kteří mají dost peněz na kupování jiných věcí a nebo, protože bydlíme v malém městě, že si myslí, že by jsme náhodou mohli zbohatnout na jejich úkor???
0/0
14.3.2003 9:27

admiral_Atvar

Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
jedna vec je kupovat prirodni vyrobky (maso, med, maslo,kobzole) od pestitelu jako vy a druha vec jsou veci co proste se v obchode koupit musi. a pak nastane rozpor mezi levnym hypermarketem dodrzujicim hygienicke standardy a lokalnim obchodnikem, ktereho velebi vsichni anarchiste, psychologove, sociologove a jini paraziti spolecnosti a on toho zneuziva, prodava stejne chemicke jedy jak supermarket, 2* draz, tvrde koblihy micha s cerstvymi a pocukruje je, taktez rohliky, salamy prodava nazelenale z smrduteho zamasteneho chadiciho prosklence, rovnez pak syry. za shnile a toxicke salaty by mel Bush na ten obchod naridit utok rovnou.v takovem pripade jednoznacne hypermarket.
0/0
18.3.2003 12:59

Zdělanej hulyč

Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
No, tůhle jsme si v Hypernově koupili zabalenej sejra (jako předkrájenej a následně zamotanej do fólie). Asi to bylo to... blaťácký zlato s pepřem. No a druhej den sme to po vynětí z lednice rozbalili - a šlo by to holit. Totálně plesnivá šita. A trvanlivost ještě týden. Fakt si nechci představovat co by ten sejra dělal po tom tejdnu... ugh.
Prostě... nelze generalizovat. Nedůvěřovat nikomu a prověřovat všechno. Je blbost tvrdit "hypermarkety sou nejlepší a malý obchody sou nechutný..."
0/0
18.3.2003 13:06

Zdělanej hulyč

Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
No, tůhle 'sme si v Hypernově koupili zabalenej sejra (jako předkrájenej a následně zamotanej do fólie). Asi to bylo to... blaťácký zlato s pepřem. No a druhej den 'sme to po vynětí z lednice rozbalili - a šlo by to holit. Totálně plesnivá šita. A trvanlivost ještě týden. Fakt si nechci představovat co by ten sejra dělal po tom tejdnu... ugh.
Prostě... nelze generalizovat. Nedůvěřovat nikomu a prověřovat všechno. Je blbost tvrdit "hypermarkety 'sou nejlepší a malý obchody sou nechutný..."
0/0
18.3.2003 13:08

Zdělanej hulyč

Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Ach jo, zase šitózní příspěvkoposílací mechanismus idnesu...
0/0
18.3.2003 13:11

Zdělanej hulyč

Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Ach jo, zase šitózní příspěvkoposílací mechanismus idnesu...
0/0
18.3.2003 13:12

Lenka

Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Milý Admirále, věřím, že jsi z takových způsobů prodeje naštvaný a je to opravdu na blití, ale i když takové lidi nechápu a vadí mi, že to dovedou až k takovým absurditám, chci Ti nabídnout i jiný pohled na věc. Mám vlastní zkušenost s malobchodem v naší vesnici. V roce 1997, kdy jsme byli s manželem bez práce a nemohli jsme se odsud odstěhovat někam za prací (osobní důvody-nemocná 78letá matka), rozhodli jsme se vrazit všechny úspory do rekonstrukce našeho domu a otevřeli jsme si obchod s potravinami, který v naší vesnici od roku 1993 nebyl. Všichni spoluobčané tvrdili, že chybí a je moc potřebný (i starostu napadali ať to zařídí). A hádej co se stalo? Tři roky jsme se snažili, zboží jsme měli vždy pečlivě vyskládané, označené a samozřejmě čerstvé (to, kterému končila záruční doba, jsme konzumovali sami, pak už to bylo nemožné, tak se vyhazovalo)a myslíš, že to lidi uznali? Ne,jen chodili kontrolovat zda nemáme náhodou o desetník dražší zboží než v okolních supermarketech, když objednals moc pečiva, tak Ti zůstalo, když málo, tak Ti nadávali a nikoho nezájímalo, že Ty musíš platit dodavatelům ať prodáš nebo neprodáš (to se samozřejmě týká i mléčných výrobků, uzenin a vlastně všeho co nemá záruční dobu 2roky). Když zboží vyhodíš, kdo Ti ho zaplatí? Víš, byli i takoví, kteří strašně chtěli obchod ve vesnici, ale pak k nám nikdy nakoupit nepřišli, snad nám dokonce záviděli a největší radost měli z toho, že jsme zkrachovali. Co Ti mám povídat, zůstali mi jen oči pro pláč, léčím se na psychiatrii a máme dluhy vůči dodavatelům. Nevím jak z toho ven. Jedno však vím jistě, i kdyby ses sebevíc snažil a měl tak čisté úmysly jako já, nikdy se lidem nezavděčíš. A věř, že dokud zde budou nadnárodní řetězce a dotované dovážené jakože potraviny, není šance na zlepšení
0/0
18.3.2003 14:42

Funky

Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Jje to smutny pribeh. Jen bych te chtel Lenko opravit, lidem se zavdecis, ale ne Cechackum. Ty ti zavidej i nos mezi ocima. Doufam ze se z toho dostanes a pochopis tu nasi povahu ceskou.
0/0
19.3.2003 5:02

admiral_Atvar

Re: Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
no, je to sice smutne, ale lito by mi vas bylo jedine v pripade, ze jste meli minisamoobsluhu. jestli to byla pultovka, pak dobre vam tak. nenavidim pultovky. (vyjma onech reznickych pultu, pekaren atd.. myslim ted pultovky i na krabicove zbozi, lahve, mrazene veci ...) jeden je neustale tlacen davem nespokojenych a pravem reptajicich cekajicich a nema cas si vybrat nejlevnejsi vyrobek (prepocitat hmotnosti apod.) zjistit slozeni (jak se pise v clanku), znova se vracet k tomu co mel v rukou driv. rovnez fakt, ze musi RICT co chce je iritujici. plne pultove prodejny by se mely zakazat.
0/0
19.3.2003 11:49

Lenka

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Ano, měli jsme sámošku. A řekla bych, že byla docela prostorná (vzhledem k tomu, že dnes v tomto prostoru při záchvatu zoufalství občas křepčím, jen tak pro úlevu, alespoň netrpím klaustrofobií, stejně nemáme sílu ani peníze na znovu vybudování příček, která tam původně oddělovaly kuchyni, ložnici a obývák).
0/0
19.3.2003 15:35

Lenka

Re: Re: Re: Re: Re: Kde najit dobre zbozi?
Dík za účast i podporu, možná je to fakt o našem národě.
0/0
19.3.2003 15:38

František

Džem
Džem a marmeláda v obchodech se prodává jako jahodová, borůvková  ale ve skutečnosti obsahuje pouze jablečnou dřeň a příslušné aróma s barvivem.
0/0
14.3.2003 7:05

admiral_Atvar

Re: Džem
jabka sou drahe, repa je levnejsi
0/0
18.3.2003 17:28

aaa

aaa
Předmět: FW: Máte rádi párky?! Já je jím...a chutnají jako maso... :-( P. > Kdo jí párky? > Následující  receptura na obyčejné párky byla získána od nejmenovaného > pracovníka jedné  Rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a > podle cenových požadavků  supermarketů a hypermarketů v České republice. > Pokud byste v receptu marně  hledali maso, nespletli jste se, skutečně > tam žádné není! > > Obyčejné párky- receptura na  100 kg výsledného produktu: > 15 kg SEPARAT (kostní moučka) > 15 kg SÁDLO > 26 kg KŮŽOVÁ EMULZE > 10 kg A-GEL (chemie) > 6 kg ŠKROB > 22 kg  LED (strouhaný pro spojení směsi) > 1,9 kg SŮL > 2 kg SÓJA > 1 kg  EMULGÁTOR > 1,1 kg KOŘENÍ +  BARVIVO > ------------------------------------------ > 100 kg celkem =  růžovoučké párky
0/0
13.3.2003 22:50

radka

Re: aaa
odporne, odporne!! radsi si priplatim 100% i vice za kvalitni potraviny ze skutecnych surovin od reznika. Vzdyt nemusime tolik jist. Stejne jsme vsichni tlusti.
0/0
14.3.2003 8:49

Pavel

Re: Re: aaa
Jezme slepice,jsou úplně blbé.
0/0
17.3.2003 17:43

petr

Re: aaa
s tim sadlem jste to prehnal, presne oznaceni je: " Tuk blize nespecifikovany, ztuzeny"
0/0
17.3.2003 6:48

tucka

ja ja
To co se tady diskutuje ale plati o cemkoliv dalsim,at je to obleceni boty nebo motorky.Je treba konzumovat,aby se mohlo vyrabet a prodavat.Cena potravin a dalsich vyrobku je absurdni,to pochopi kazdy kdo se zajede podivat tam kde sepermerkaty nejsou.Lide tam take ziji a jedi.A dalsi absurdita je ,kdyz nejlepsi zdravotni stav ma populace Albanie(co se Evropy tyce) hodne prace malo jidla a to vetsinou ze svych zdroju.
0/0
13.3.2003 19:02

majkl

produkce "jedovatých " potravin
Potraviny už opravdu nejsou to, co bývaly. Výrobci, ve snaze prodat vše, do potravin nacpou všechno možné. Až si budete kupovat nějaké potraviny, podívejte se, co obsahují "éček". To jsou samé stabilizátory, emulgátory, konzervátory, zlepšovače chutě atp. a to my všechno sežereme. Pak se nemůžeme divit, že jsme na předních místech na světě ve výskytu rakoviny!
Jenže dneska už téměž neexistuje volba vybrat si kvalitní a nejedovatý výrobek, správný jogurt má vydržet cca 3 dny a nikoliv měsíc nebo i víc.
 
0/0
13.3.2003 17:08

Pavel Zatloukal

Re: produkce
Myslim si, ze vyskyt rakoviny ma spise neco spolecneho s vyskytem kuraku.
0/0
13.3.2003 20:13

josef

Re: Re: produkce
 Mily pane,i nekuraci maji rakovinu
 
0/0
13.3.2003 21:16

Martin

Kde je poptavka, existuje i nabidka
Kdyby lidi sizene jidlo nechteli kupovat, jednoduse by se neprodavalo a ani nevyrabelo ! Jenze ono se prodava o 106 a tak se nesmime divit, ze se dneska daji koupit treba parky, kde je 0% ne tuku, ale masa.
0/0
13.3.2003 16:54

Miloslav Ponkrác

Re: Kde je poptavka, existuje i nabidka
Vážený Martine, když jste tak chytrý, že za všech okolností poznáš šizené jídlo, tak jste asi ufoun. Šizené jídlo se bude prodávat, i kdyby to lidi nechtěli, prostě se jen bude šidit tak, aby to lidi nepoznali. Obrovskou motivací výrobců jsou nižší náklady. Lidé by si i rádi alespoň občas připlatili za kvalitu. Já sám pamatuji, že přes pár lety bylo leccos chutnější. Leccos jsem přestal kupovat úplně.
0/0
13.3.2003 18:27

MPik

Nežrat
Nežrat a sportovat!
0/0
13.3.2003 16:30

Občan

příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0/0
13.3.2003 19:00

MPik

Re: Re: Nežrat
Potrefená husa zakejhala :-)))
0/0
13.3.2003 19:38

Radim

Já bych z toho nedělal takovou vědu.
Ty náhražky jsou v mnoha případech zdravější než originál ( máslo -rostlinný tuk) a o takovém výběru dobrot, jako je v dnešních supermarketech jsme si za minulého režimu nemohli nechat ani zdát, protože jsme netušili, že může existovat. Pokud si někdo myslí, že koupí lososa za cenu tresky, tak by si měl zaskočit  k psychiatrovi. V supermarketech se nakupuje dobře a levně a zboží tam mívají čerstvé. Tyhlety starosti nám většina světa může jenom závidět, protože tak dobře jako my jí s bídou 10% světové populace. Ostatní by s námi rádi měnili, ať je použitý konzervant jakýkoliv.
0/0
13.3.2003 15:53

lurtz

Re: Já bych z toho nedělal takovou vědu.
Rekl bych, ze pripad pro Dr.Chocholouska jsi Ty.
Jde o to, ze ma sice kazdy na vyber jestli si bude kupovat drazsi nebo lacinejsi potraviny. ALE i drahych potravin je obcas vyrobci obelhavan a v potravinach jsou lacine esence!
V tom vidim zasadni problem.
0/0
13.3.2003 16:26

admiral_Atvar

Re: Já bych z toho nedělal takovou vědu.
ale ? rama ze je zdravejsi nez maslo ? to se rikalo pocatkem 90 let a dnes to tvrdi jen korporatni imagemakeri toho IG farben ci kdo ramu vyrabi.
0/0
18.3.2003 13:00

Radon

Je to pravda, potraviny nejsou to co byvaly
Zkuste si koupit laskonky, nejsou to co byvaly a s dalsimi potravinymi je to podobne. Ten priklad se spekacky sedi. Piskoty se ted delaji s ruznyma prichutema, ale zadne nejsou tak dobre jako ty klasicke.
Ja ted pracuji v Nemecku a musim rict, ze vetsina potravin v supermarketech je jeste mnohem vetsi humus nez u nas. A kvalitni potraviny stoji opravdu mnohem vic. Dobry chleb se nekupuje v supermarketu, ale u pekare.
0/0
13.3.2003 15:41

Pavel

Re: Je to pravda, potraviny nejsou to co byvaly
Souhlasim, jsem v Mnichove 3 rok a ty potraviny to je hnus velebnosti ! Skoda ze uz nikdo neumi Horicke trubiccky tak jak byly driv kdyz staly 1 KC. No jo, uz se proste nevrati pohadka mladi.
0/0
13.3.2003 17:07

Radon

Je to pravda, potraviny nejsou to co byvaly
Zkuste si koupit laskonky, nejsou to co byvaly a s dalsimi potravinymi je to podobne. Ten priklad se spekacky sedi. Piskoty se ted delaji s ruznyma prichutema, ale zadne nejsou tak dobre jako ty klasicke.
Ja ted pracuji v Nemecku a musim rict, ze vetsina potravin v supermarketech je jeste mnohem vetsi humus nez u nas. A kvalitni potraviny stoji opravdu mnohem vic. Dobry chleb se nekupuje v supermarketu, ale u pekare.
0/0
13.3.2003 15:40

Miloslav Ponkrác

Jogurty
Doporučuji pokus. Vyndejte si někdy z jogurtu pár kousků ovoce, omyjte je vodou a zkoumejte. Zjistíte, jak dovedou výrobci jogurtů s kousky ovoce dovedně nahrazovat želatinou skutečné ovoce. Já na to přišel náhodou, když jsem chvíli pocucával kousek ovoce z jogurtu a zjistil jsem poté, co jsem ocucal jogurt, že takto pravé ovoce nechutná. A teď zkoumám každý jogurt s ovocem jako sport. Když jsem zjistil, že dokáží dovedně napodobit i "žmolkovaté" ovoce typu kousky banánu a to vmícháním chlebových drobečků přesné velikosti, takže spolu s želatinou tvoří docela věrný pocit v ústech. Přiznám se, že zatím jsem pravé ovoce v jogurtu nenalezl, od té doby, co po něm pátrám. Želatina je určitě levnější, než výroba z pravého ovoce. Ač mě to nepotěšilo, překvapila mě rafinovanost napodobeniny.
0/0
13.3.2003 15:17

LU

Re: Jogurty
Musim priznat, ze tohle je hodne ftipny!:-)) To hned zkusim:-))) A zkusil si hele vyrobky MINCE?:-))) tam sou podle me kousky kartonu:-)))
0/0
13.3.2003 15:34

želva

Re: Jogurty
To máš pravdu! Ale jsi ještě v pohodě pokud nejsi vegetarián. Želatina se vyrábí z prasečí i jiné kůže a také z kostí. Kolik lidí si myslí, že nejí mrtvoly, ale ony jsou všude - zejména v marketech. Naštěstí si můžete vybrat kvalitní jídlo v některých obchůdcích "zdravé" výživy. Záměrně píšu v uvozovkách, neboť i tam je mnoho rádoby zdravých nesmyslů. Každý se musí jíst  - znova naučit.
0/0
13.3.2003 19:24

admiral_Atvar

Re: Jogurty
heh, ja si micham do jogurtu granko. ale ten jogurt je dr. halir. buhvi co za hruzy je v nem. ale na obalu je jen o jogurtove kulture, zadne kuze a skrob tam nejsou (udajne). ale danone ma pruser, davali do drahych jogurtu skrob !
0/0
18.3.2003 13:05

Standa

Re: Jogurty
Dělejte si jogurty vlastní. Výroba 6-ti 200ml sklenic zabere u plotny 15 minut a pres noc je to zakysaný. A věte mi, že vlastní čerstý jogurt chutná jinak než ten s prodlouženou trvanlivostí z obchodu.
0/0
20.3.2003 10:57

dortiusonialo /89 dééšta HEMDÉRA

Czech made -
Ve špekáčku sajrajt (já osobně pamatuji špekáčky ještě před 10 lety - kdy jsem chodívaval s bandou opékat a chlastat pívo,,,  špekáčky jako lusk,, krásně to šlo ukousnout,, masíčko mňam,, vytékla omastek,,, mňam,,,, ale teďka !!!  špekáček  nééééé ve střívku ale v igelitu !!!! nééé masovej ale  tvořen z 50% mouky,,, nééé štavnatej  mastnej,,, ale hnusnej..... a to je takhle ze vším... jen jsme zapoměli jak co chutnalo .....
0/0
13.3.2003 15:10

Pavel Zatloukal

Re: Czech made -
Mouka se davala do burtu v hojnem procentu uz za Rakousko-Uherska pane "drive se prdelo lip". A ten separat co se pouzival drive, ten povazujete za masicko? Burty byly vzdy smeskou odpadu z masne vyroby, takze se jedna jen o nostalgicke zatmivani mozku.
0/0
13.3.2003 20:08

admiral_Atvar

Re: Re: Czech made -
burty byly z odpadu masne vyroby. ale dnes ani z toho. kdesi tu nekdo dal co tam je. z odpadu masne vyroby se dnes dela to, co driv z masa. jako trebas veprove v vlastni stave. driv maso, dnes jakasi sekana. fuj ! a to neni zadna nostalgie, ale ziva vzpominka.
0/0
18.3.2003 13:13

Ian

dnesek
Clanek , ktery vystihuje vse.. celej Svet uz takhle jede pekne dlouho a bojim se, ze dojede.. lidi si nevazi veci a tim, ze je vse levnejsi a firmy stlacuji ceny dolu ochuzuji zakazniky /kvalita klesa/, ekologie jde nekam a vse je to jeden velky kolotoc.... v podstate jde o oblbovani lidi a sama sebe.. vime to a uspesne v tom pokracujeme...
0/0
13.3.2003 15:10

dobrák=hlupák

nepravda
NENÍ PRAVDA, ŽE CENA JE SPRÁVNÝM VODÍTKEM. Na to jsou někteří mazanější než autorka článku.
0/0
13.3.2003 15:00

0/0
13.3.2003 15:00

Dmitry Lovermann

te je škoda..
Prav byl ten, kdo napsal, že kvalitní potraviny čím dál težši k sehnání. Já sice hodně peněz nemám, ale když přijde mi chuť na maso, tak si koupím malej, ale chutný opravdový kousek masa. A ty platy. Dneska jsem si přečetl na patria.cz (doporučuji), že platy v Česku pořád jdou nahoru. V médiích je často slyšet, že úroveň života zvedá, ale v praxi žádný pokrok nevidím. Nějakou dobu byla na webu fúra článků o tom, že počet supermarketů se zvětšuje a ty malí obchodníci, co mají své stánky a mini-obchody s masem, cukrovinámi, chlebem už nemohou dál pracovat, protože lidé většinou chodí na nákup do supermarketů, kde se koupit vše najednou a za menší cenu. To je pravda, ale teď víme, odkud voni mají ty nižší ceny. Dorbný obchod s drubeží a masem prodává vše kvalitné a drahé to není!! Pročpak? Proto, že jsme zvylklí na LEVNÉ zbozí se supermarketů. Jo, je zboží levné a je kvalitní.
0/0
13.3.2003 14:46

míra

Re: te je škoda..
s příchodem super a hypermarketů se kvalita potravin neustále zhoršuje.Zahraniční majitelé nutí  české výrobce vyrábět levné zboží. a tak místo masa se do salámu dávaj specialně upravené kůže, soja jiný hnus. Je jim jedno co jí český člověk.Majitelé těchto řetězců by si určitě nekoupily kilo špekáčků za 3 pětky k táboráku.Ty němčouři, holanďané,rakušáci a ostatní zahraniční majitelé si žerou " U Maxima" za u nás vydělané a nezdaněné peníze, a až jim skončí desetileté daňové prázdniny, tak zmizí.Je nezajímá co jí nějakej Pepa Vohnoutek, je zajímaj jenom prachy.
0/0
17.3.2003 22:30

admiral_Atvar

Re: te je škoda..
specializovani obchodnici, jako pekarny, cukrarny, reznictvi apod. nezkrachuji. krach preju zejmena zlocinnym majitelum tech ruznych smisenych zbozi a malych samoobsluh, tam by se jeden zblil pote co vidi jak se nektere veci prodavaji.
0/0
18.3.2003 13:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.