Diskuze

Jídlo z průmyslové kuchyně

Místo kávy cikorka, místo včelího medu nektar z pampelišek, místo másla margarín. Tak si lidé za války nahrazovali potraviny, kterých byl nedostatek. Když je konzumovali, věděli, že nejedí to pravé, ale něco náhradního. Potravinové náhražky nezmizely ani teď, v dobách dostatku, jen se jim už tak neříká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Standa

20. 3. 2003 11:18
Masné výrobky
Náhodně jsem našel veřejně vystavenou oficiální deklaraci složení masných výrobků jednoho našeho velkého výrobce. Zajímavý je údaj o obsahu čistých svalových bílkovin, rozuměj masa. Můžete se podívat z čeho se obecně dělají. Jsou ale uvedeny jen ty nejdražší výrobky. Uvedené složení je podle mne shodné takřka u všech výrobců. Můžete se podívat na: http://www.prochazka.cz/Hlavni_deklarace0401.htm
0 0
možnosti

kvik

15. 3. 2003 0:58
Dobre chutnani
Zde muzete videt situaci kdy lid je krmen prumyslovym granulatem a hrstka bohatych parazitu si debuziruje na vybranych lahudkach! Ze se vam to nalibi? Ze to bylo kdysi jinak? Awght, ti co vas dnes vlastni  na vase nazory uplne kaslou, ujistuji vas, ze to bude jeste horsi!
Tak si uzijte lide a ne abyste se zase prezirali granulatem! Granulat je drahy, nesmite utracet penize zbytecne, dejte je radej vasemu panu podnikateli, ten pro ne ma lepsi uplatneni ... 
0 0
možnosti

radka

15. 3. 2003 13:04
Re: Dobre chutnani
co to bylo?
0 0
možnosti

radka

14. 3. 2003 8:55
Kde najit dobre zbozi?
Rada bych si priplatila za to dobre. Ovsem ani to drahe neni dobre. Casto jsou to ty nejposlednejsi smejdy z dovozu. Je potreba podporovat malovyrobce v nejblizssim okoli, malochovatele s vlastnimi mlecnymi a masnymi vyrobky. Kupovat jenom to, co vidim kde roste a jak se dela. Treba tito mali sedlaci nekdy u nas taky budou moci prezit a my budeme kupovat jejich zbozi. Zatim bereme utokem jenom supermarkety s jejich umelinami.
0 0
možnosti

14. 3. 2003 9:27
Re: Kde najit dobre zbozi?
Mluvíte mi z duše. Jsme s manželem malochovatelé hlavně z důvodu zdravého způsobu života, zdravý pohyb v přírodě, atd.., ale hlavně máme rádi své děti a myslíme si, že kromě vzdělání jim nemůžeme dát nic už lepšího než zdravou stravu (a tím nemyslím jen bezmasou, ale vyváženou). A je pravdou, že se zatím při nabídce svých zdravých potravin setkáváme především z názorem, že v supermarketu je to levnější. Hlavně nás to zaráží u lidí, kteří mají dost peněz na kupování jiných věcí a nebo, protože bydlíme v malém městě, že si myslí, že by jsme náhodou mohli zbohatnout na jejich úkor???
0 0
možnosti

František

14. 3. 2003 7:05
Džem
Džem a marmeláda v obchodech se prodává jako jahodová, borůvková  ale ve skutečnosti obsahuje pouze jablečnou dřeň a příslušné aróma s barvivem.
0 0
možnosti

admiral_Atvar

18. 3. 2003 17:28
Re: Džem
jabka sou drahe, repa je levnejsi
0 0
možnosti

aaa

13. 3. 2003 22:50
aaa
Předmět: FW: Máte rádi párky?! Já je jím...a chutnají jako maso... :-( P. > Kdo jí párky? > Následující  receptura na obyčejné párky byla získána od nejmenovaného > pracovníka jedné  Rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a > podle cenových požadavků  supermarketů a hypermarketů v České republice. > Pokud byste v receptu marně  hledali maso, nespletli jste se, skutečně > tam žádné není! > > Obyčejné párky- receptura na  100 kg výsledného produktu: > 15 kg SEPARAT (kostní moučka) > 15 kg SÁDLO > 26 kg KŮŽOVÁ EMULZE > 10 kg A-GEL (chemie) > 6 kg ŠKROB > 22 kg  LED (strouhaný pro spojení směsi) > 1,9 kg SŮL > 2 kg SÓJA > 1 kg  EMULGÁTOR > 1,1 kg KOŘENÍ +  BARVIVO > ------------------------------------------ > 100 kg celkem =  růžovoučké párky
0 0
možnosti

radka

14. 3. 2003 8:49
Re: aaa
odporne, odporne!! radsi si priplatim 100% i vice za kvalitni potraviny ze skutecnych surovin od reznika. Vzdyt nemusime tolik jist. Stejne jsme vsichni tlusti.
0 0
možnosti

tucka

13. 3. 2003 19:02
ja ja
To co se tady diskutuje ale plati o cemkoliv dalsim,at je to obleceni boty nebo motorky.Je treba konzumovat,aby se mohlo vyrabet a prodavat.Cena potravin a dalsich vyrobku je absurdni,to pochopi kazdy kdo se zajede podivat tam kde sepermerkaty nejsou.Lide tam take ziji a jedi.A dalsi absurdita je ,kdyz nejlepsi zdravotni stav ma populace Albanie(co se Evropy tyce) hodne prace malo jidla a to vetsinou ze svych zdroju.
0 0
možnosti

majkl

13. 3. 2003 17:08
produkce "jedovatých " potravin
Potraviny už opravdu nejsou to, co bývaly. Výrobci, ve snaze prodat vše, do potravin nacpou všechno možné. Až si budete kupovat nějaké potraviny, podívejte se, co obsahují "éček". To jsou samé stabilizátory, emulgátory, konzervátory, zlepšovače chutě atp. a to my všechno sežereme. Pak se nemůžeme divit, že jsme na předních místech na světě ve výskytu rakoviny!
Jenže dneska už téměž neexistuje volba vybrat si kvalitní a nejedovatý výrobek, správný jogurt má vydržet cca 3 dny a nikoliv měsíc nebo i víc.
 
0 0
možnosti

Pavel Zatloukal

13. 3. 2003 20:13
Re: produkce
Myslim si, ze vyskyt rakoviny ma spise neco spolecneho s vyskytem kuraku.
0 0
možnosti

Martin

13. 3. 2003 16:54
Kde je poptavka, existuje i nabidka
Kdyby lidi sizene jidlo nechteli kupovat, jednoduse by se neprodavalo a ani nevyrabelo ! Jenze ono se prodava o 106 a tak se nesmime divit, ze se dneska daji koupit treba parky, kde je 0% ne tuku, ale masa.
0 0
možnosti

Miloslav Ponkrác

13. 3. 2003 18:27
Re: Kde je poptavka, existuje i nabidka
Vážený Martine, když jste tak chytrý, že za všech okolností poznáš šizené jídlo, tak jste asi ufoun. Šizené jídlo se bude prodávat, i kdyby to lidi nechtěli, prostě se jen bude šidit tak, aby to lidi nepoznali. Obrovskou motivací výrobců jsou nižší náklady. Lidé by si i rádi alespoň občas připlatili za kvalitu. Já sám pamatuji, že přes pár lety bylo leccos chutnější. Leccos jsem přestal kupovat úplně.
0 0
možnosti

MPik

13. 3. 2003 16:30
Nežrat
Nežrat a sportovat!
0 0
možnosti

Občan

13. 3. 2003 19:00
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Radim

13. 3. 2003 15:53
Já bych z toho nedělal takovou vědu.
Ty náhražky jsou v mnoha případech zdravější než originál ( máslo -rostlinný tuk) a o takovém výběru dobrot, jako je v dnešních supermarketech jsme si za minulého režimu nemohli nechat ani zdát, protože jsme netušili, že může existovat. Pokud si někdo myslí, že koupí lososa za cenu tresky, tak by si měl zaskočit  k psychiatrovi. V supermarketech se nakupuje dobře a levně a zboží tam mívají čerstvé. Tyhlety starosti nám většina světa může jenom závidět, protože tak dobře jako my jí s bídou 10% světové populace. Ostatní by s námi rádi měnili, ať je použitý konzervant jakýkoliv.
0 0
možnosti

lurtz

13. 3. 2003 16:26
Re: Já bych z toho nedělal takovou vědu.
Rekl bych, ze pripad pro Dr.Chocholouska jsi Ty.
Jde o to, ze ma sice kazdy na vyber jestli si bude kupovat drazsi nebo lacinejsi potraviny. ALE i drahych potravin je obcas vyrobci obelhavan a v potravinach jsou lacine esence!
V tom vidim zasadni problem.
0 0
možnosti