Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Laciná šunka je malý zázrak chemie

Mezi lidmi se mluví o tom, že masokombináty mají dvoje receptury, jednu pro normální obchody a druhou pro hypermarkety. "Trvejme na tom, že na každém výrobku musí být jméno výrobce a ne jen jakési CZ 123 a název hypermarketu," říká Ladislav Steinhauser, předseda Českého svazu zpracovatelů masa a viceprezident Potravinářské komory ČR, který se snaží prosadit přísnější předpisy pro masné výrobky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

postrach

dotaz
když pan Steinhauser propaguje kvalitní výrobky, proč tedy (alespoň v Brně na České ulici) prodává tak děsivý "Lovecký salám" konzistence Gothaje?
0/0
25.3.2003 14:35

standa

Složení masných výrobků:
Náhodně jsem našel veřejně vystavenou oficiální deklaraci složení masných výrobků jednoho našeho velkého výrobce. Zajímavý je údaj o obsahu čistých svalových bílkovin, rozuměj masa. Můžete se podívat z čeho se obecně dělají. Jsou ale uvedeny jen ty nejdražší výrobky. Uvedené složení je podle mne shodné takřka u všech výrobců. Můžete se podívat na: http://www.prochazka.cz/Hlavni_deklarace0401.htm
0/0
20.3.2003 11:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.