Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pozor na smažení: nemusí být bezpečné!

Téměř před rokem proběhla světem šokující zpráva ­ v potravinách, které mají značný obsah uhlohydrátů (škrobu) a jsou vystaveny vysoké teplotě, vzniká nebezpečná toxická látka, akrylamid. Nejvyšší koncentrace tohoto karcinogenu byly naměřeny v brambůrkách a hranolcích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Honzicek,

Hranolky
Spravne cesky je Hranolkach a ne hranolcich a k tematu jen tolik. Mus svagr vlastnil hospodu a kazdy den jedl hranolky po dobu 15 let. Vedel ze je to skodlive ale rikalo se ze je to diky prepalovanemu oleji. Ten menil casto, kupoval nejlepsi fritezi, protoze to miloval. 12.05.1995 zemrel na rakovinu jater. Doktorova vypoved byla. Ze kancerogen ktery to zpusobil nejspis pochazi ze smazenych veci z jeho vlastni hospody. Hospoda existuje ale uz se v ni nepodava jidlo. Jen nejaka vajicka a parky {nemecke parky}, svagr ma za sebou 2 deti, uz jsou dospele ale i tak jeho skoda. Mel rad hranolky tolik ze jim podlehl. Nejhorsi je to, ze ja miluji hranolky taky a pecene slupky z brambor. Hodne stesti vam vsem, kdo jste na tom jako ja.
0/0
27.3.2003 20:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.