Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vanilková zmrzlina bez vanilky

Pryč s mlékem, smetanou, vejci a vanilkou... Stačí voda, tuk z kokosu, barviva, aroma... Proč ne? Předpisy pro mražené krémy nejsou vůbec proti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

tom

zmrzlina pinko
Kdyz se tu tak bavite o te kvalite a chuti.Je zajimave kdyz jsem koupil klasicky polarkovy dort od Pinka a pak od ARO a nechal jsem je stat hodinu na kuchynske lince tak Pinko drzelo tvar a Aro se rozpustilo ve vodu a nejake sra...,ale k te kvalite zkuste si koupit bileho magica ted uz rigoleto od pinka je to jako Magnum ale myslim si ze na to davaj opravdovou cokoladu nebo to aspon tak bypada a ta t zmrzlina je az moc smetanova ze jsem mel problemy to doject. A hlavne za tretinovou cenu,asi jsem mel stastnou ruku ze jsem zrovna v aldi padnul na Pinko asi nemusej platit tolik za reklamu,ze je to tak levny.
0/0
24.11.2003 5:20

:-(

ceska zmrzlina
, se vyrabi z odpadu... 99% Cechu se domniva, ze vanilka je zluta, a vanilku Cesi NIKDY neochutnali... vanilkovy lusk je cerny, zrnicka take, lusk se prodava ve sklenene "zapecetene" trubicce... JEDEN lusk stoji asi 150 Kc a zrnicka z jednoho lusku vystaci NEJVYSE na 500ml zmrzliny... DOBROU CHUT!
0/0
24.8.2003 17:51

:-(

Re:
, kdo neumi delat zmrzlinu sam, doporucuji zmrzlinu "Mucci" od firmy "Tivau" s pravou Bourbonskou vanilkou...
0/0
24.8.2003 18:00

Martin Winzig

Jak dopadla v testu Zmrzlina ARo z makra
POdle mne je to nejlepsi  zmrzlina na trhu i kdyz ji prodavaji pouze v baleni po 4.4litru
0/0
24.8.2003 17:34

adidas

Vyrobce zmrzliny
Vazeni pratele,
zajimalo by me, kdo z vas vi, co je to prava vanilkova zmrzlina? Pravdepodobne vychazite z podobneho nesmyslu jako pani redaktorka. Kosovy tuk se pouziva skutecne kvuli jeho cene, ale tez trvanlivosti. Smetana v tekutem stavu se da dost tezko pouzivat, protoze jde-li o prumyslovou zmrzlinu musi splnovat mnoho hygienickych predpisu. Smetanova prichut se dosahuje procentuelne, ale hlavne chutove pridavkem klasickeho masla (pro ony hygienicke duvody, kupovaneho hlavne ve zmazenem stavu). Hladkost a idealni chut se dosahuje jednak homohenizaci tekute zmrzliny a jednak vyvazenou chuti ingredienci. Ona zminovana a zostuzovana voda, je tekutinou, bez ktere to opet nejde. Mleko se totiz opet z hygienickych duvodu, pouziva v susenem stavu.
Clanek poskodil vsechny ceske vyrobce, kteri vedi, ze vyrabet z tekute smetany a mleka proste v dnesni dobe nejde. Pouzitim suseneho mleka, masla a podilu rostlinneho tuku se dosahuje totiz dosahuje stejne chuti a vyhovi se zaroven hygienickym predpisum EU.
Pani redaktorka se ohani odbornou komisi na VSCHT, ktera ma ty prave znalosti, co se tyce vanilkove zmrzliny. Jsme vyrobci vanilkove zmrzliny a onu spolecnost, ktera provadi odborna skoleni, bychom si radi najmuli. Na svete totiz existuje pres 180 druhu vanilkove zmrzliny, kazda zeme je zvykla na jinou specifickou chut. Napriklad Cesi byli od dob minuleho rezimu zvykli na umelou prichut aro vanilinu.
Omlouvam se, ze nepouziju sve jmeno k podepsani. Cinim tak,protoze pripravujeme podani zaloby, pro nektere nesmysly ktere poskodily nase dobre jmeno vyrobce zmrzliny.
P.S. Jediny, kdo z clanku vytezil, neni zakaznik, ale firma Nowaco. Jedina prava vanilkova zmrzlina podle pani redaktorky :)
0/0
17.8.2003 22:08

Ace2

Re:
Hele obávám se, že nám zákazníkům je to stejně úplně šumák. My si buď budeme kupovat levné, nebo naopak my fajnšmekři a dovolím si tak mě a mě podobný nazvat znalce zmrzliny, jen to nejlepší co trh nabízí. A věř mi, že vím, že zmrzlina od Nowaca určitě nejlepší není :) my zákazníci zase až tak úplně stupidní nejsme. No a hele, podle toho co píšeš bych tě odhadl na firmu Hájek ? Jestli ano, tak podle mě patříte ke špičce co se týče low-endu. Tedy v rámci této nejlevnější cenové kategorie docela fine. Často si kupuju vaší jogurtovo-malinovou 1L za 48 kč je bezkonkureční co se týče kvality.
0/0
17.8.2003 22:51

Jirka

Re: Výrobce zmrzliny
Velmi by mne zajímalo, která vy jste firma.Od několika malých českých výrobců jsem vanilkovou kupoval, ale bohužel většinou bída a nouze. Pokudˇ máte dost sebevědomí, zkuste mi soukromě odpovědět, rád zmrzlinu od vás ochutnám. Zmrzlina od fy Nowaco se mi nezdá vůbec špatná .
Jirka
0/0
19.8.2003 21:14

Jirka

Nejlepší zmrzliny vyrábí KEMPS
0/0
17.8.2003 18:28

Obyvatel

Ukrajinska zmrzlina
, Nejlepsi me prijde ukrajinska zmrzlina v oplatce.
0/0
17.8.2003 14:59

Simpson

souhlasim s Tomem
Ze obcas v Tescu prodavaji pravou vanilkou je to mytus. Ji prodavaji jenom zridka. Bez ni nemuzu pect prave 'chocolate chip cookies' ani 'brownies.' Ze ve zmrzline neni mi neprekvapuje. Jenom zklamani jsem tu mela s zmrzlinou. Ale maji tu pravdou, ta Primissimo je vubec nejlepsi v kramu. Jeste lepsi je jejich malinova.
0/0
16.8.2003 9:42

Tom

vanilková v ČR
Podle mých zkušeností je úroveň vanilkových zmrzlin v oněch rodinných baleních ze supermarketů od českých výrobců katastrofální.
 
Třeba v Německu či Rakousku má každý řetězec svou vanilkovou zmrzlinu, která vyjde cenově stejně jako u nás, ale je skutečně VANILKOVÁ. Asi to dělá ten rostlinný tuk či co...
0/0
16.8.2003 9:08

mike

Je to záležitost ceny a požadavků trhu
, Vše je zakleté v ceně...pokud si zákazník kupuje nanukový dort o stejném objemu za cenu STEJNOU, jako před rokem 1989 je jasné, že je něco JINAK. Výrobci UMÍ vyrobit kvalitní zmrzlinu, trh (myslím tím hyper,super-markety) ji však NEAKCEPTUJE. Ve válce mezi sebou bojují cenou produktů a NUTÍ výrobce KAZIT chuť a kvalitu výrobků (to není jen o zmzlinách). Litr zmrzliny na obchodě stojí asi 30 Kč. Kopeček POCTIVÉ (ve smyslu chuti) zmzliny 8 Kč, tedy litr zruba 15O Kč. Za 60 Kč výrobce však udělá špičkovou kvalitu, JENŽE jak ji ale dodat konečnému zákazníkovi? Začarovaný kruh ve výrobě potravin...
0/0
16.8.2003 9:44

Patriot

TO NENI PRAVDA
muzes si vybrat, jakou zmrzlinu si koupis. Mozna ne u vas v Jednote, ale v kazdem vetsim obchode je vyber dost slusny.
0/0
16.8.2003 13:45

mike

asi jsi to nepochopil...
, ...přečti si ještě jednou co jsem psal, mluvil jsem za výrobce potravin, nepsal jsem o tom, zda v Jednotě v Horní Dolní koupíš tak výborné potraviny jako u vás ve velkoměstě v těch obchoďácích...tlak na to vyrábět levné (méně kvalitní) potraviny je od prodejců, kteří vedou válku o zákazníka mezi sebou...
0/0
16.8.2003 21:11

Patriot

Re:
Ja jsem to pochopil dobre, ale tvrdim, ze kvalitni zmrzliny  jsou a sve zakaniky si najdou (viz Ace2)
0/0
17.8.2003 1:00

Edmir Dizdarevič

Re:
Bohužel většina výrobců musela přistoupit na cenový diktát, takže ten výběr tak velký není. Ano můžeš si vybrat z X druhů šmejdů, ale na kvalitní výrobek musíš najmout detektiva. :-)))  ...a nejde jen o zmrzlinu.
0/0
16.8.2003 22:11

Ace2

Re:
hmm to musíte umět. Kupuju si zásadně litrové zmrzliny a to často i velmi drahé, ba nejdražší. jako je třeba Sholler kusy vlašských ořechu. Sice stojí 130 Kč, ale je to pochoutka hodná jen těch nejvyšších bohů....
0/0
16.8.2003 22:39

Naďa

Re: souhlasím
Ano, všechny druhy Schöller Mövënpick jsou nejlepší, i když jsou drahé /někdy je mají v akci i za 99,90/. A když si přečtete složení, je to jediná opravdu smetanová zmrzlina na trhu. A taky jsem teď objevila nejlepší prodejnu zmrzliny v Praze - Dream&Cream v Husově ulici. Kopeček tam stojí 25 Kč, ale třeba čokoládová = nirvána.
0/0
17.8.2003 9:14

Ace2

Re:
Popravdě jsem nikdy složení zmrzliny nečetl a vždy jsem se řídil jazykem. Je fakt, že Scholler je třeba 2x dražší než některá konkurence, jenže už podle prvního líznutí (chtěl jsem napsat sousta" člověk pozná, že něco je tak trochu jinak. Je neobyčejně hutná, a prostě už podle prvního líznutí člověk pozná, že ty peníze jsou ve kvalitě cítit a není drahá jen tak že někdo neumí snížit výrobní náklady :) Popravdě řečeno Schollera kupuju de facto pořád a když si koupím od Primissima (nebojaxetopíše) Pařížškou hrušku, která je taky dobrá, ale prostě jí chybí do kvality samotného "materiálu" poměrně dost. Za tuhle bych si připlatil klidně do úrovně Schollera jenom aby tam byl lepší materiál. Takhle to tu zmrzlinu trochu zbytečně degraduje na lepší průměr, škoda měla by na špičku. Jinak od Schollera je jak jsem psal zcela nejlepší s kusy lískových ořechů a to tak že tam jsou opravdu the big one kusy a ne kousíčky. Je asi řekl bych nejdražší na trhu tedy kolem těch 130 Kč za litr, ale jsou to 100% chuťové orgie. Doporučuji, investujte jednou do špičky a už se nikdy nevrátíte k průměru. Jen tak mezi náma, přes léte jsou díky těmto orgiím ztloustnul o pět kilo na 80kg, prostě prasátko, už jsem díky fitnessu zase vrátil na původní, ale je to silnější než droga, nevím jak dlouho budu odolávat...
0/0
17.8.2003 16:43

Ace2

Re:
pardon ne lískové ořechy, ale vlašské.... sem se spletl.
0/0
17.8.2003 16:45

mr.ICE

Re:
Tady je přesně vidět, co dokáže značka vytvořená jen mediální milionovou reklamou. Víš vůbec zaco platíš? Kolik asi myslíš, že má hodnotu směs z který je tahle zmrzlina vytvořená? Zamysli se proč asi stojí ta zmrzlina 130kč???? NEBUDETE TO KVALITOU. I český výrobci umí vyrobit takovou zmrzlinu a z daleko lepších surovin.Cena je však poloviční. Takže tvrzení o nejvyších bozích asi nebu to praví............
0/0
25.8.2003 20:39

Mara

Re:
Tak si kup stroj na zmrzlinu a spočítej si náklady na jeden litr  a nemusíš si kupovat  značku
0/0
26.8.2003 12:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.