Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Proč a jak jíst exotické plody

Některé druhy exotického ovoce už na českých stolech zdomácněly. Jiné se do našeho jídelníčku teprve chystají proniknout a jsou pro nás mnohdy velkou neznámou. Orientace v druzích exotického ovoce není jednoduchá, náš přehled by ji mohl pomoci usnadnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Danny

plody...

Plod granadilly nesmí zvrásnět a změnit barvu, jinak to buď není ona /Passiflora ligularis, mučenka pruhovaná/, případně už je plod uvnitř zkvašený. Ale pokud tu "pajdu" za kus obětujete, pochutnáte si na chuti podobné hroznovému vínu :-D

0/0
19.10.2006 18:18

Míša

Plody
Exotické plody jsou hnusné
0/0
14.3.2006 15:17

barbudo

Exotické plody jsou důležité ...
... hlavně pro alergology ... aby měli co dělat ...
0/0
2.1.2005 14:56

idemtidem

Zajimave.
Hlavne ze na obrazku maji zeleninu artycok (http://imgs.idnes.cz/ekonomika/A040127_VEN_PLOD35_N.JPG). 
0/0
26.2.2004 18:00

Janča

kokos
No.......měla bych výhrahu.....liči nemá vůbec nahořklou chuť! Jinak jste to rozepsali dost podrobně.....
a jak otevřít kokosový ořech....hřebík si nechejte na obrazy, dělá se to jinak: horní část ořechu v 1/3 naklepejte tupou stranou velkého nože. Prostě vemte kokos do ruky a druhou do něj po obvodu v výšce 1/3 ořechu klepejte....po obvodu ho do lajny jakoby pořádně omlaťte tím nožem.../v 1/3 do kruhu/ on vám nádherně prasne přesně podle této lajny a otevřete ho a neztratíte ani kapku šťávy..........otestováno snad na 20 kokosech a pokaždé úspěšně...naučili ně to v Keni........
0/0
9.2.2004 16:28

eliska

Re:
hned to zkusim..
0/0
9.2.2004 19:51

V. Bílek

Re: kokos
Tak jsem to zkusil, ale nic moc. Nejprve nad mísou v kuchyni, poté, co jsem zadělal celou kuchyň a kokos nic, v koupelně nad vanou. Zasvinil jsem odštěpky kompletně celou koupelnu, přiucpal odpad, málem si zničil kontaktní čočky, asi po 3 minutách, kdy se rodina bála o mé prsty, kokos skutečně povolil. A to jsem ho nelechtal. Na poctivém ocelovém noži s dřevěnou rukojetí mi povylezl mosazný nýt, který se ještě nikdy nehnul ani při sekání vepřové pečeně na kotlety přes hřbet (nemám sekáček), když doň buším paličkou. Příště se vrátím k osvědčené pilce. V Keni jim zřejmě ten binec nevadí, zašlapou ho do hlíněné podlahy. No, aspoň už nemusím přemýšlet o tom, jestli mám vysát dnes nebo až zítra ... V.B.
0/0
2.1.2005 14:48

Correction

Re: Re: kokos

;-D;-D;-D

0/0
20.10.2006 9:32

Janča

FOTO
Chybí fotky! já sice ze světa tyto druhy ovoce znám, ale prostě chybí názorná a podrobná fotogalerie.
0/0
9.2.2004 16:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.