Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Paštiky bez pravidel

Játrová paštika se vyrábí z vepřového masa a vepřových jater. Masa má mít nejméně 25 procent, jater 26 procent, vody smí obsahovat nanejvýš 70 procent a tuku ne víc než 40 procent. A musí být v konzervě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jirka

Dozor
Chybí přímý dohled veterinární správy a dalších kontrolních orgánů na technologie. Chce to alespoň informovat zákazníky, co jsou to různé esence, drtě, sojové výtažky, soli.
 
0/0
10.1.2005 8:52

mnjam

TORUS
pastika torus!!!!!!!!!
0/0
9.1.2005 3:42

Hekynen

Játrová paštika
Onehdá jsem si koupil játrovou paštiku (výrobce Tupil, Holandsko). Světe div se, byla plná kousků jater (46%) a dokonce i chutnala po játrech a byla vynikající. Takže vyrobit se "to" dá. Bohužel za cenu 22 Kč za konzervičku. Vedle byly humusy z Hamé za 3-5 Kč. Některé neviděly ani náhražku masa/jater (natož pak nějaké maso/játro). Na druhé straně chápu, že při prodejní ceně 4,50 (tzn výrobní někde na úrovni max 2 Kč a to včetně obalu) nelze čekat zázraky.
0/0
12.12.2004 14:13

VitaminS

Re: Játrová paštika
Dalsi top hnus je rada radobypastik zn Mince nabizena v Julius Meinl. Tolik divne chuti, barvy a chemickych aditiv jsem predtim nikdy nejed.
0/0
14.12.2004 13:45

Radovan

milí přátelé zdravé výživy...
ano, paštiky jsou nezdravé...ale kde berete jistotu, že vaše rostliná strava je OK ???
Nebo jinak, kdo z kritizujících může tvrdit, že jí zdravě ??
 
0/0
9.12.2004 4:10

mil324

paštiku jedině domácí
Setkal jsem se s různými druhy paštik, ale nejlepší co jsem jedl je paštika domácí. Když si koupíte vepřové maso s nálepkou činské, tak zjistíte, že se jedná o hnus fialový a to vyrábí firma HAME hlavní výrobce paštik.
0/0
4.12.2004 18:14

irena

bude hůř
proč jíme výrobky Hamé protože na lepší nemamé/je to hnusssssssssss/
0/0
28.11.2004 13:41

srator

nežerte ty sračky
0/0
18.11.2004 23:26

Dan

Re: nežerte ty sračky
?
0/0
22.11.2004 15:38

paquerete

Nazor
To vite ze nam prodavaji humus hlavne ze je to levne,uz jste ochutnali pravou francouzskou pastiku z husich  jater  a pak ten humus co nam vydavaji za husi jatra za 18kc v Plusu nebo Penny.Pokud jde ale o namazani na rohlik tak to staci ale nemame snad narok na kvalitni zbozi .Cesky narode nebud hloupy a povstan zapad nas bere za idioty davaji nam to co oni sami nechteji....
0/0
15.11.2004 12:03

MeowMan

Re: Nazor
Západ nás nebere za idioty. My jsme idioti, to je ten problém.
Mnohokrát jsem zažil pokusy zahr. hypermarketů zavést tady kvalitní zboží, bio pečivo z Rakouska atd atp.
Výsledek byl vždy stejný - zboží se válelo na pultech a nikdo na něj nešáhl, takže se na to časem vykašlali a typickému českému zákazníkovi prodávají jen to co chce. To není chyba nabídky ale poptávky
0/0
18.11.2004 15:37

Radek B.

Re: Re: Nazor
A proč se válelo na těch pultech? Nehrála tam taky nějakou roli cena? Myslím, ža asi dost podsttanou.
 
0/0
13.12.2004 16:45

breindl

Platit US za nic
Až budu zákonodárce – volební program
Až já budu poslanec tak se určitě nebudu zabývat počítáním rozpočtů, nebo se pitvat ve složitých vztazích ekonomiky, politiky, životního prostředí a já nevím čeho ještě všeho. Proč, když mohu za ty peníze co mi budou dávat, řešit důležitější problémy. Můj první návrh zákona bude “ Zákon o jízdě koní po dálnicích” a pak ještě jeden nějaký jiný důležitý problém. Třeba zákon o placení a příjímání finační hotovosti ve schválených autorizovaných rukavicích firmy “Rukavičky s.r.o.”. No to by pro jedno volební období mohlo snad stačit. Potom se vrátím zpět do funkce jednatele firmy Rukavičky s.r.o.
Děkuji Vám za zvolení.
Volili jste spráně.
0/0
14.11.2004 20:33

na jadranu nám říkají paštikář

na jadranu nám říkají paštikáři
na jadranu nám říkají paštikáři :) hahaha rulez paštičkáá dj tiesto tiesto tiesto :))
0/0
14.11.2004 15:18

davidek

Pro redakci
Už jste někdy viděli zdravou paštiku??   Já teda ne  Samozřejmě, že jsou nezdravé !!!!!!Ten váš nadpis je taky nezdravej
0/0
14.11.2004 13:47

Zdenek

Paštika jak má být
25% + 26% + 70% + 40% = 161%  Kde že to prodávají ?
0/0
14.11.2004 8:27

vanna

Re: Paštika jak má být
to je minimalni mnozstvi, idiota
0/0
14.11.2004 8:44

KarelM

Re: Paštika jak má být
Svalova hmota i jatra obsahuji v sobe vodu => takhle to nelze scitat. 70% vody nezmana, ze tam nekdo doleje vetsinu vody. Voda uz je obsazena v surovinach!
0/0
14.11.2004 9:47

honza_457

Re: Re: Paštika jak má být
To samé co o vodě platí i v případě tuku - ten je taky obsažen v surovinách...
0/0
14.11.2004 11:24

gok

RAKOVINA
ČEŠI SEŽEROU - NEJRADĚJI S ROHLÍK EM - VŠECHNO. HLAVNĚ AŤ TO MOC NESTOJI. ČEŠI TAKÉ MAJÍ SVĚTOVÉ PRVENSTVÍ - V RAKOVINĚ TLUSTÉHO STŘEVA. PROTO JEN HOUŠT´ ROHLÍKY, ŠPEKÁČKY A PAŠTIKU A VYSOČINU.
0/0
13.11.2004 22:47

Laďa

70%
Nějak si stále neumím představit těch 70% vody   - není to nějaký překlep? A nebo se ta paštika napřed ždíme?
0/0
13.11.2004 20:36

Dedalus

Re: 70%
vy mate taky 70% vody:-)
0/0
14.11.2004 15:09

Dedalus

Re: Re: 70%
a to ani vetsinu tkani nemate tak mazlavych jako jatrovky:-)
0/0
14.11.2004 15:11

vata - vagina

valašská tajná
Hamé, Hamé   ... prdel zakopané
šak sa to nedá žra't Bohušu !
Chutná to jak hov*o z nutrie
přeju brzký konec !!!!
0/0
13.11.2004 19:50

buba

mmm
MNAM. Ja bych dokazal vyjist celej pastikovej kram. Jedno jestli zdravy, nebo ne. Hlavne ze dobry! Zejtra me muze preject auto a budu premyslet nad tim jestli je pastika zdrava nebo ne? TUDLE!!!
0/0
13.11.2004 17:52

DR. NON

Re: mmm
Naštěstí je takových labužníků v Česku převážná většina. Takže brzy vymřou na rakovinu a bude se volněji dýchat.
0/0
14.11.2004 8:46

xx

Re: Re: mmm
Ostatní umřou taky a přitom připraví chuťový buňky o zážitek...
0/0
14.11.2004 12:24

Dedalus

Re: Re: Re: mmm
taky pripravi pecovatele a sebe samotny o skvele cichove zazitky pri osetrovani stomii
0/0
14.11.2004 15:13

Radovan

Re: Re: Re: Re: mmm
kdybys věděl jak umírala má známá, která celý život propagovala zdravou výživu....
0/0
9.12.2004 4:13

Allen Strange

Paštiky a uzeniny
Mám pocit (asi to nebude jen pocit), že do paštik a uzenin se prostě semele kdeco. Všelijaké zbytky, flákoty, chrupavky, šlachy...
Některé paštikové konzervy obsahují z 1/3 pouze vzduchovou bublinu nebo tuk. Párky zase chutnají jako vyždímaný hadr na podlahu. O mletém masu raději nemluvím, jakož i o různých stabilizátorech a barvivech typu E145, E245 apod.
Pak se nemůžeme divit, že zaujímáme přední místo ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Nelze totiž všechno svádět jen na kouření, jak je častým zvykem
 
0/0
13.11.2004 16:44

buba

Re: Paštiky a uzeniny
Ne, strevo se musi pravidelne proplachovat a cistit, jako to delaji gayove. To je totiz nejlepsi prevence at se vam to libi, nebo ne. Nebo holt si mejte rakovinu s vyvodem ve tvaru balonu a hodne zdaru! :)))
0/0
13.11.2004 17:54

MeowMan

Re: Re: Paštiky a uzeniny
Pravda do puntíku. A člověk ani nemusí být gay
0/0
18.11.2004 15:41

jarno

jeee !
kujva , ze vdycky to co nejlip chutna je takovej ultramegahumus ! me uz je z tech ceralii blbe ! kdo udela zdravou sekacku , parecky a pasticku okamzite - nobelova cena za ... no to je jedno
0/0
13.11.2004 14:32

DR. NON

Re: jeee !
Co je kvalitní, je drahé. A masa jako ty kupuje levný ultramegahumus .
0/0
14.11.2004 8:50

Profa

Vyhláška
Jak je možné, že tvůrci vyhlášek - nepochybně dobře placení - odvedou zmetek, kde neuvažují jiné paštiky než v plechu. Copak tito "odborníci na svých místech" nevědí, co se prodává v obchodech? Jsem zvědav, zda se kromě laiků k tomuto vyjádří i příslušný zodpovědní ministerští úředníci.
0/0
13.11.2004 14:21

Petr

Re: Vyhláška
Profo...snad nevěříš, že se k tomu zodpovědní ministerští úředníci vyjádřejí? Tak naivní snad nejsi. max tam bude mlet dokola naučené fráze některý/á tiskový/á mluvčí
0/0
10.12.2004 14:56

Kuku

kdybyste věděli, jak se to vyrábí...
kosPříspěvek byl zrušen redakcí iDNES.
0/0
13.11.2004 14:10

motej

Re: kdybyste věděli, jak se to vyrábí...
souhlasim....jenom samej  hnuj a spina...vsak ten lid nic jineho nezna ...100 let za  opicema
0/0
13.11.2004 18:19

Kri

Re: kdybyste věděli, jak se to vyrábí...
Jsem takhle byla na brigádě v pekárnách, kdybyste věděli z čeho se dělaj např. koblihy... Dodneška je nemůžu pozřít...
0/0
14.11.2004 10:10

Radim

Hame nezerte
Hame nezerte, je to hnus.
0/0
13.11.2004 13:47

xx

x
nějak vám ty procenta neseděj...
0/0
13.11.2004 12:50

klausomil

Re: x
Ale seděj, tu vodičku si tam při konzumaci přiblinkneš, blééééééé.....  
0/0
13.11.2004 13:51

honza_457

Re: x
Ono stačí trochu popřemýšlet a nebude to s tím "nesením procent" tak horké - zapoj mozek ;)
0/0
14.11.2004 11:26

abc

he
Tak mam takovy dojem, ze v pondeli bude nekde v Susicich a Babicich hodne "veselo"!
0/0
13.11.2004 12:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.