Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak chutnají dnešní buřty? Všelijak...

Proč se dnešní špekáčky na ohni nepropečou, ale spíš vysuší tak, že se tvrdou „papírovou“ slupkou jen stěží prokoušete k vnitřku, který pak chutná víc jak sekaná než klasický buřt? Protože se už nevyrábějí jako dřív z masa a špeku, ale z rozdrcených kostí se zbytky masa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jana stankova

Ach ty uzeniny
asi je nejlepsi ty uzeniny vubec nejist. Ja ted bydlim v Italii, maso je tam celkem drahe, daji se tam koupi levne nektere druhy parku, ty kupuji. Aspon mam ted vetsi pocit ze jsem opravdova vegetarianka. Ale zase ty tuny chemie ty netesi. Jenze to uz by me museli asi opravdu jednoho dne odstrelit, kdybych nejedla aspon neco nezdraveho nejedla. Mimochodem, jako cert krizi se vyhybam konzervovanym a susenym polevkam, omackam atd. a limonadam. Ty parky a jeste tak syry jsou jedna z mala veci, kterymi si huntuj zdravi. Taky kupuji tunaka v konzerve, ale bylo by zajimave zjistit jestli tam ten tunak opravdu je. JANA
0/0
20.8.2002 14:31

Jirka

Re: Ach ty uzeniny
To ne, to lžeš, to přeci není možné. Drahé ? Drahé to bylo za bolševika, teď je to paráda, špica, levný, kvaliní. Fuj hnusní komančí, teprve nyní žiju.
0/0
25.8.2002 14:39

t29

Re: Ach ty uzeniny
dobre, ale proc se vyhybate limonadam? fobii z masa a urcitych nezdravych typu vyrobku chapu. ale rict obecne, ze se vyhybate limonadam znacai, jako by vsechny mely byt spatne. faktem je, ze mnoho vyrobcu dava na trh nekvalitni limonady - na bazich se setri, maji casto chemicky zaklad, prehrsel konzervacnich latek, sacharin, ruzne kyseliny atd. ale najdou se i firmy, ktere vyrabeji velmi kvalitni limonady na nasem trhu, za rozumnou (ne nejnizsi) cenu! v jedne takove firme pracuju... :-)
0/0
13.3.2003 16:11

David

neuvěřitelné
Tohle mi kdysi přišlo mailem. Ani se mi tomu nechtělo věřit. Po přečtení dnešního článku se mi ale zdá, že je to pravda:
Následující receptura na obycejné párky byla získána od nejmenovaného pracovníka jedné Rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a podle cenových pozadavku supermarketu a hypermarketu v Ceské republice.
Pokud byste v receptu marne hledali maso, nespletli jste se, skutecne tam zádné není. Obycejné párky: receptura na 100 kg výsledného produktu
15 kg SEPARAT (kostní moucka)
15 kg SÁDLO
26 kg KUZOVÁ EMULZE
10 kg A-GEL (chemie)
6 kg ŠKROB
22 kg LED (strouhaný pro spojení smesi)
1,9 kg SUL
2 kg SÓJA 1 kg EMULGÁTOR 1,1 kg KORENÍ + BARVIVO ------------------------------------------ 100 kg celkem = ruzovoucké párky
0/0
9.8.2002 10:18

Zuzka

Špekáčky z Globusu
Já nakupuji špekáčky jedině v Globusu v CČM Praha. Jsou výborné. Brněnské jsem nejedla, možná jsou lepší.
0/0
8.8.2002 8:02

Štajmík

Re: Špekáčky z Globusu
Zuzko, máte fakt pravdu. I já jsem s Globusovými špekáčky spokojen. Teď o prázdninách jsme uskutečnili několik návštěv a všude jsme přivezli právě tyto špekáčky a bohužel musím konstatovat, že jich vždycky bylo málo a každý se ptal, kam na ně chodíme. Nicméně na příští víkend asi zkusím toho Steinhaussera (jsem z Brna, nicméně autoři článku si nějak nevšimli, že Steinhausser je z Tišnova) a uvidíme, jestli se pak vrátíme k těm původním.
0/0
11.8.2002 22:14

marek

nezbyva nez souhlasit
S tim muzu jenom souhlasit. Zrovna nedavno jsem si postezoval nad prave opecenym spekackem, ze je to pekny hnus
0/0
7.8.2002 12:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.