Diskuze

Jak chutnají dnešní buřty? Všelijak...

Proč se dnešní špekáčky na ohni nepropečou, ale spíš vysuší tak, že se tvrdou „papírovou“ slupkou jen stěží prokoušete k vnitřku, který pak chutná víc jak sekaná než klasický buřt? Protože se už nevyrábějí jako dřív z masa a špeku, ale z rozdrcených kostí se zbytky masa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jana stankova

20. 8. 2002 14:31
Ach ty uzeniny
asi je nejlepsi ty uzeniny vubec nejist. Ja ted bydlim v Italii, maso je tam celkem drahe, daji se tam koupi levne nektere druhy parku, ty kupuji. Aspon mam ted vetsi pocit ze jsem opravdova vegetarianka. Ale zase ty tuny chemie ty netesi. Jenze to uz by me museli asi opravdu jednoho dne odstrelit, kdybych nejedla aspon neco nezdraveho nejedla. Mimochodem, jako cert krizi se vyhybam konzervovanym a susenym polevkam, omackam atd. a limonadam. Ty parky a jeste tak syry jsou jedna z mala veci, kterymi si huntuj zdravi. Taky kupuji tunaka v konzerve, ale bylo by zajimave zjistit jestli tam ten tunak opravdu je. JANA
0 0
možnosti

Jirka

25. 8. 2002 14:39
Re: Ach ty uzeniny
To ne, to lžeš, to přeci není možné. Drahé ? Drahé to bylo za bolševika, teď je to paráda, špica, levný, kvaliní. Fuj hnusní komančí, teprve nyní žiju.
0 0
možnosti

David

9. 8. 2002 10:18
neuvěřitelné
Tohle mi kdysi přišlo mailem. Ani se mi tomu nechtělo věřit. Po přečtení dnešního článku se mi ale zdá, že je to pravda:
Následující receptura na obycejné párky byla získána od nejmenovaného pracovníka jedné Rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a podle cenových pozadavku supermarketu a hypermarketu v Ceské republice.
Pokud byste v receptu marne hledali maso, nespletli jste se, skutecne tam zádné není. Obycejné párky: receptura na 100 kg výsledného produktu
15 kg SEPARAT (kostní moucka)
15 kg SÁDLO
26 kg KUZOVÁ EMULZE
10 kg A-GEL (chemie)
6 kg ŠKROB
22 kg LED (strouhaný pro spojení smesi)
1,9 kg SUL
2 kg SÓJA 1 kg EMULGÁTOR 1,1 kg KORENÍ + BARVIVO ------------------------------------------ 100 kg celkem = ruzovoucké párky
0 0
možnosti

Zuzka

8. 8. 2002 8:02
Špekáčky z Globusu
Já nakupuji špekáčky jedině v Globusu v CČM Praha. Jsou výborné. Brněnské jsem nejedla, možná jsou lepší.
0 0
možnosti

Štajmík

11. 8. 2002 22:14
Re: Špekáčky z Globusu
Zuzko, máte fakt pravdu. I já jsem s Globusovými špekáčky spokojen. Teď o prázdninách jsme uskutečnili několik návštěv a všude jsme přivezli právě tyto špekáčky a bohužel musím konstatovat, že jich vždycky bylo málo a každý se ptal, kam na ně chodíme. Nicméně na příští víkend asi zkusím toho Steinhaussera (jsem z Brna, nicméně autoři článku si nějak nevšimli, že Steinhausser je z Tišnova) a uvidíme, jestli se pak vrátíme k těm původním.
0 0
možnosti

marek

7. 8. 2002 12:52
nezbyva nez souhlasit
S tim muzu jenom souhlasit. Zrovna nedavno jsem si postezoval nad prave opecenym spekackem, ze je to pekny hnus
0 0
možnosti