Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hospody nevaří podle vyhlášky

Jen desetina hospod a restaurací dnes obsluhuje hosty podle stávající hygienické vyhlášky. Od konce června, kdy končí výjimky hygieniků, tak bude muset řada hostinských investovat podle druhu provozovny desítky až stovky tisíc korun, aby platné vyhlášce vyhověli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Radek

Kladivo na čarodějnice
Budem tlustý po hamburgrech do kterých firmy namelou cokoliv (není to tak dávno co v Anglii vyšlo najevo - Donaldu v hamburgrech přidán hovězí mozek= malér šílených krav). Dobré věci z přírody=celých 95% chemie. A ten vůl co někde vařil po vyučení, ten asi neví že Vás zavezou se zbožím na místo, několikrát týdně (kromě sobot a nedělí, to se nedělá). Ale to si panáček musí stoupnout k telefonu a objednat, naplánovat, myslet, upravit jídelníček a ne čumět a krafat jak ho lidi serou a co je s tím práce.  Propustím lidi, zázemí restaurace předělám na ubytování, udělám snídaně, půjdu k vodě, v zimě na lyže. Jak to říkal Kryl? Nasrat, jó nasrat.  
0/0
13.5.2003 2:32

jpb

NEVÁŽÍTE SI ZDRAVÍ???!!!!!
Měl jsem tu "čest" navštívit jedno restaurační zařízení v centru Prahy po povodních - měli vytopený sklep, kde byla kuchyň. Nepřál bych vám vidět, tu špínu a bordel, ve které se vařilo! Hrůza! Většina restaurací (jestli je tak vůbec mohu nazvat) v Praze (a asi i jinde) nedodržuje elementární hygienické zvyky (natož zákonné předpisy). Byly tu řeči o krysách, muších vajíčkách, vlasech apod. Je to tak! Najezte se radši doma - za tu cenu, kterou za jídlo zaplatíte v levnější restauraci, si doma uvaříte mnohem zdravější jídlo (ryby, zeleninu, apod.). Máte-li ovšem dost peněz, choďte se najíst do luxusnějších restaurací! - i když po tom, co tu psali někteří kuchaři, nejsem si jist ani jimi... Jsem jednoznačně pro přísná hygienická pravidla, přísnou kontrolu atd. Nejde o buzeraci - ale o ochranu zdraví! To je ovšem spoustě lidí jedno (což neprosto nechápu - je to to nejcennější, co máme hned po samotném daru života). Běžný zákazník nemá šanci do kuchyně nahlédnout a personál na to spoléhá! To je celé - myslí si, že si mohou dělat, co chtějí. Když ale nedokáží kvalitou konkurovat, pak nemají na trhu co dělat. Je rozdíl čepovat desítku a dvanáctku, ale je setsakramentský rozdíl podávat maso čerstvé a maso, které bylo celý den v pokojové teplotě!
0/0
12.5.2003 23:20

USAma

Nevstupujme do EU - a budeme mít normálůní české hospody
Celá reforma pouze podporuje výrobce různých polotovarů a šmejdů, jako jsou hamburgery, protože slušné jídlo podle ní uvařit nejde. Např. moje babička když dělala svíčkovou, nechala maso 2 - 3 dny naložené v láku s octa a zeleniny - takové jídlo podle předpisů EU nejde uvařit. Bohužel, nedělají to ani dnešní kuchaři.
 
Zachraňme českou kuchyni, nevstupujme pod protektorát bruselských úředníků! Pryč s EU!!!!
0/0
12.5.2003 15:51

Kubosh

Re: Nevstupujme do EU - a budeme mít normálůní české hospody
Ale samozrejme, vsichni milujeme dat si gulas ze sesti a pivo v zahulene ctyrce bez ubrusu.
"Roztloukarnu vajec" sice napriklad taky nechapu, ale parkrat uz jsem mel z "Dnesnich hotovek" peknou sracku, takze HURA DO EU!
0/0
12.5.2003 18:13

Kudlak

Jinej návrh
Já bych hostinské neobtěžoval těmito hovadinami, které jen napomáhají korupci, ale udělal bych zákon, že host smí na požádání nahlédnout v hospodě do kuchyně.
0/0
12.5.2003 10:56

James

V jídelnách už to platí
Ve školních jídelnách to platí už od nového roku. Obec stály vejce a jiné hovadiny kolem milionu. Nadruhou stranu, když vidím úroveň některých hospod, tak se divím, že se někdo pořádně nepo...
0/0
12.5.2003 9:00

pernik

příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0/0
12.5.2003 6:42

Byl jsem kuchař po vyučení..

Byl jsem kuchař po vyučení..
Byl jsem kuchař po vyučení a byl jsem také vychován k dobru ak čistotě... (avšak po vyučení jsem prošel několik restaurací,,, kde se šlapalo, podle starších kuchařů, a především podle šéfa,,, nic se nevyhazovalo !!!! až do té doby než jsem přišel já, a udělal aspoň něco k dobru, vařil jsem s čerstvého masa, a dával čerstvou zeleninu, vařil jsem výborně,, nadřel jsem se nadlidsky,, protože kvalita se vaří déle,,..,,, Všichni kuchaři,, říkám všichni kuchaři,, v restauracích jsou prasata,, ještě že jsem nechal toho vaření,,,,a proč ??? jsem nechal vaření ???? protože  jsem se nemohl dívat na ty prasata,,,, teď jím v hospodě  jen topinku :)
0/0
11.5.2003 20:26

Pivo

Re: Byl jsem kuchař po vyučení..
Taktak ... to neni o EU, to je o lidech.
0/0
12.5.2003 9:13

hugo

.
Mam navrh - zruste normy a predpisy, jenom zavedte moznost navstiveni kuchyne hosty, pokud si to budou prat - at je na nich, jestli budou jist rizek spadly na zem, nebo nebudou
0/0
11.5.2003 19:32

Petr

Hm
Takže takový gulášek, který je ze zvěřiny nejlepší na druhý den.....Samozřejmě v chladu a v lednici. A ty opékané párky ve stáncích??? Ty jsou hygienické? A jak to vypadá v restauracích McDonalds. Tam to někdo kontroluje? Ty umělohmotné hambáče?
0/0
11.5.2003 19:04

Nikola

:0((
Hospody nevaří podle vyhlášky...no kdo tu vyhlášku četl a zapamatoval si všechno, co v ní je, tak před tím smekám. A kontroly, ať chodí, a kontrolují, ale k nám když kdykoli hygiena přišla, dala si kafčo, obídek, vzala si 2,000,-- a zaplatili jsem kilčo oficiálně za "drobné nedostatky"..Prostě KOcourkov
0/0
11.5.2003 18:13

lada

Nesmyslnost předpisů
Co se týká hygieny, není o čem moc mluvit. Ta musí být. Problém je, že předpisy pro hromadné stravování jsou tak komplikované, že by jimi neprošla žádná domácí kuchyně v celé EU. Nebo někdo z vás má doma v kuchyni několik lednic, několik pracovních ploch a několik vchodů do spíže? A přesto žijeme.
0/0
11.5.2003 18:00

REX

Uhor na zelenine
vlastne nemohu ted po nikom chtit.To by se ryba,potkala se zeleninou,lepe receno,by mela lezet na taliri vedle zeleniny a to ne NE NE !!!
Lidska blbost,je naprosto bezmezna.Ja si myslel,ze tady v Australii to prehani,ale to co je v CS,je neuveritelne.
0/0
11.5.2003 15:44

Pluton

Re: Uhor na zelenine
coze?
0/0
11.5.2003 18:07

Pivo

Re: Uhor na zelenine
Cooo ?
0/0
12.5.2003 9:14

AnalCunt

??
otazka zni: kde je rozdil mezi hygienou a buzeraci (mistnost na roztloukani vajec)
0/0
11.5.2003 13:54

Hossman

Re: ??
Přesně tak. Kontrola hygieny musí být a přísná, o tom žádná, ale tady jde už spíše jen a jen o buzeraci.
0/0
11.5.2003 14:02

Pluton

Re: ??
teda nechci nejak bagatelizovat vas smysl pro odhad, ale nebylo by lepsi aby s e k tomu vyjadrili radej hygienici ? :-)))
Ona spousta zdanlive nesmyslnych zalezitosti miva racionaln podlozeny zaklad, byt se to treba zrovna nezda. BTW - nejsem odbornik pres vejce.. ;-)
0/0
11.5.2003 15:24

pro

Re: ??
Az chytnes  salmonelu, protoze vajco se dostalo do Tveho salatu a budes kalet cely tyden, tak pak mluv o buzeraci.
0/0
11.5.2003 15:45

z 311

Re: ??
Přesně tak Čuřo, těch zavřených hospod....áááááááááááááá
0/0
11.5.2003 15:51

Boblik

Vždyť si vzpomeňte na film "Kopytem sem,kopytem tam"
A tak to chodí u nás pořád. Je to zase o penězích a trestech, vyplývajících z popisu práce. Pokud budou nepodplatitelní (v Čechách ale neznám to "dno"), tak to bude pořád. Pak  už pomohou jedině postihy, ale všech - úředníků i hospodských.
0/0
11.5.2003 13:29

medved

Moje top zkusenost
....je z VS Menzy - kapitola sama pro sebe. Uz jste nekdy videli, upocenyho  brigadnika v tricku bez rukavu, jak si otre celo, prohrabne chlupy v podpazi, cuchne si k ruce, a v zapeti vam tou prackou nanda knedliky??? - ja jo, nechal jsem jidlo jidlem, a v menze uz me nevideli. Asi je to fakt o hygiene
0/0
11.5.2003 13:00

hugo

Re: Moje top zkusenost
no co, kdybys to nevidel, tak to slupnes jako nic. Nebo myslis, ze je to v restauracich lepsi? :-)
0/0
11.5.2003 19:21

jiri

Re: Re: Moje top zkusenost
neni s tim sem si jist, ale komu by vadilo dat si pot a chlupy a.... v jidle:-)))
0/0
11.5.2003 22:46

:)

Re: Re: Re: Moje top zkusenost
Tak tak :)) co oko nevidí to srdce nebolí :))
0/0
12.5.2003 17:46

marvas

Nekdy je to hruza ...
Docela jsem pro dodrzovani vyhlasky a hlavne u restauraci, i kdyz znam radu postivych hospodskych a asi je to postihne. Ale v posledni dobe, aspon u ans v Ceske Trebove, je to doslova hruza. Uz dvakrat se nam stalo, ze kolegyne z prace mela v jidle vlasy a chlupy. Ne ze by se dotycni omluvili, ale jeste nadavali a neustale rypou jakmile se tam objevime. Nechapu, jak takovou provozovnu mohla hygiena pustit. Jidlo je z 90% skoro studeny, zamestnanci nemaji sitky na hlave a dokonce si oblizuji prsty a pak jimi nandavaji jidlo. No hruza. A neni si z ceho vybirat, protoze ve druhe restauraci jsme pred rokem dostali naservirovane vepro-knedlo-maso s musimi vajicky. Proste hygiena by mela chodit casteji a at se to sprisni. Vim, ze nejspis na to doplati ti poctivi, ale kdyz maji takove "kolegy".
0/0
11.5.2003 8:55

Bad

Re: Nekdy je to hruza ...
Hygienicka kontrola je bohuzel v nasem state jedna z nejzkorumpovanejsich kontrolnich slozek. Policajt se uplaci tezko a je treba neco mezi 10 - 30 tisic. Hygienikovi staci soupnout tisicovku maximalne dva tisice a je vse vyrizerno (osobni zkusenost).
0/0
11.5.2003 11:32

Jarda

příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0/0
11.5.2003 8:32

Klasik

příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0/0
10.5.2003 23:22

šakal

Jestli píšete z toho...
...nápravně-výchovného ústavu jménem EU, tak už si nedělám žádné iluze, pokud jsem měl jaké.
 
Vás totiž EU "nedopráskala" ani k obyčejné slušnosti, Vy hulváte neomalenej!
0/0
11.5.2003 3:41

Mirek

Re: Je mi z vas Cechu na bliti
 
Asi pises z venku, ja jsem zil temer 25 let na Manhattanu, pracoval v cele rade restauraci, a jednou si vzpominam, jak jsme zustali po po zaviracce, a pod stoly uhanela krysa, a to maji amici udajne, jedny z nejprisnejsich zakonu na hygienu. Dnes ziji v Praze, a muzu s klidem konstatovat, ze naprosta vetsina restauraci ma velmi solidni uroven, nektere z nich dokonce predci, co jsem prozil na vlastni kuzi nadaleko od Time Square. (tim nemyslim tu krysu)
0/0
11.5.2003 7:40

Normen

Re: Re: Je mi z vas Cechu na bliti
Mozna o tom prave mluvil, vis? Delaji to ti lide. Takze restaurace s prasatama tvojeho kolibru je normalni i s krysou. Jen ti lide!!!!!!!
0/0
11.5.2003 11:13

Méďa-Béďa

příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0/0
11.5.2003 12:09

esereryh

Re: Je mi z vas Cechu na bliti
A ty seš kdo???
0/0
11.5.2003 12:26

Boblik

příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0/0
11.5.2003 13:32

hujer

Re: Je mi z vas Cechu na bliti
Cha cháá. To si děláte srandu, že jo? Pamatujte si jednou provždy: V Česku jsou zákony od toho aby se obcházely. Ne aby se dodržovaly. A co není zákonem zakázáno je povoleno. Už se těším na EU. To jim potom ukážeme, že ty jejich zákony a předpisy stojí za starou belu. Víte, panáčku, při tvorbě předpisů se jaksi s Čechama moc nepočítalo.
0/0
12.5.2003 7:01

Mirek

Jde jen o korupci
Kdo rozumy hygienickym predpisum, moc dobre vi ze mu muzou zavrit hospodu ci jinou provozovnu, v podstate z fleku uz nyni. Tento sytem opravdu slouzi jen ke korupci. Pokud nekdo z vas uz videl kuchyni v ceskych "cinskych restauracich", tak radsi zemre hlady nez aby se tam nekdy najedl. Proc se delaji nesmyslne tvrdy predpisy, kdyz pak nechaji otevreny ty humusy na nadrazich apod.
0/0
10.5.2003 21:59

návštěvník

Záleží hlavně na vedoucím a lidech
Poslední dobou jsem byl v několika restauracích (a nebyly to **** typy), ale nemohu si stěžovat. Žádné přepálené řízky apod. Asi jsem měl tedy štěstí.
V Německu a Rakousku jsem, kromě jiného, viděl ale také hospody typu naší IV. cenové. Tak nevím.
0/0
10.5.2003 18:16

Jirka

nejen hygiena............taky kradou
Ze se uz konecne nekdo zameri na hygienu,je uz nejvyssi cas !!!
Ovsem dalsi problem je zde s okradanim hostu  Na pr. v Praze "U Vejvodu" kradou jako straky a CSI je v tom podporuje.Misto  dva-nactky cepuji desitku,ale uctuji samozrejme dvanactku
0/0
10.5.2003 17:28

Karel

Re: nejen hygiena............taky kradou
Hygiena a nesmyslná buzerace jsou dvě naprosto rozdílné věci. Hygiena je něco co velmi souvisí s celospolečenskou úrovní (takže asi bude vyšší ve Švýcarsku nebo Švédsku než např. v Řecku). Naopak nesmyslné předpisy se vydávají ve zkorumpovaných zemích (mezi něž Česko jasně patří) jak na běžícím pásu. A tak majitelé hospod budou muset investovat těžké peníze do nesmyslů (např. roztloukárna vajec) ale hygiena se nezmění ani o píď.
0/0
10.5.2003 23:15

moulik

to snad neni mozny
Ctu to tady a voci me prechazeji! Obcas jsem litovala, ze jsem este za totace uprchla do Ameriky, ale mela bych dekovat osudu kazdou minutu! Takovydle hovadiny zabiraj cas lidem misto aby neco delali poradnyho??? hospody, ktery maji cisto a vari dobre se timdle urcite nezabejvaj a hospody co jsou prasarna vedena bejvalejma komousema, ktery nikdy nic jinyho nevideli a odmitaj se naucit, holt maj smulu a bodejt by nervali ze je EU znici. Jezdim do Ceska kazdej rok , za rodici, ne z lasky k vlasti, a je to hnus a bida na nekterejch mistech, zazrak hotovej, ze pulka podniku vubec preziva. nikde jinde v civilizovanym svete by nemeli sanci. holt ta ceska natura nevymre nikdy, furt je snazsi rvat, jak mi ublizujou nez si uklidit vlastni chlivek.
0/0
10.5.2003 17:24

názor

Re: to snad neni mozny
Zato v Americe mají ráj! Prosím Vás , nechte toho! Oblbování za komoušů jsem si už užil dost, nemíním to poslouchat zase z druhé strany.
Asi si myslíte, že v Americe žijete jenom Vy a nikdo jiný tam nebyl a nezná to tam.
0/0
10.5.2003 18:07

Pepa

Re: Re: to snad neni mozny
Ja tam jezdim 2x az 5x do roka a musim jedine souhlasit. Prasarny tolerovane v CR jsou jedinecne. A nemyslete si, ze se to v zapadni Evrope nevi. Obecne jsou Cechy razeny mezi zeme s vysokym rizikem ruznych nakaz. Staci se poptat v jakekoli cestovce trebas v Nemecku. Cestovni pripojisteni je vzdy nutnosti.
0/0
10.5.2003 23:32

Kato

Ti Nemci jsou neuveritelne odvazni
nebo jen nenazrani? Protoze i pres zminena varovani jsou jich u nas plne restauirace a cpou se jako by doma meli hladomor.....
0/0
11.5.2003 10:44

Venca

Re: Ti Nemci jsou neuveritelne odvazni
No jak kde kamarade. Muzu te ujistit, ze Nemci od otevreni hranic sem zacali jezdit vyrazne pomalu. Mam sadu pohostinstvi v pohranici jiznich Cech a ubytek nemeckych turistu je temer 80%. Ono to totiz chvilku trvalo nez se rozkriklo jaky jsme prasata, vis? Muzu te ujistit, ze ac se snazim bicovat lidi k maximalni kvalite (bohuzel uhlidat se to neda) a napriklad minutky delam zasadne na olivovem oleji za cenu stejnou jako jinde, tak nemam sanci protoze Cesi jsou uz zaskatulkovany jako prasata (jako celek).
0/0
11.5.2003 11:25

roko

Re: Re: Ti Nemci jsou neuveritelne odvazni
venco,souhlasim s tebou
0/0
11.5.2003 14:14

karlicek

Re: Re: Ti Nemci jsou neuveritelne odvazni
 Jen tak mezi nama Nemci uz nejezdi do pohranic hlavne proto, ze vsichni cisnici je obirali jako straky. Muzu to rict jsem od fochu. A s tou EU to zas tak neprehanejte. Ziju 3 roky v Dublinu a pracuju ve spickovych hotelech a zadnou roztloukarnu vajec jsem jeste nevidel a kuchyne jsou normalne rozdeleny na 2 sekce tepla a a studena. Zbytek se uz deli pouze prkynkem , ktery pouzivate(maso,ryby,zelenina,atd.)
 Myslim, ze delate z komara Velblouda, ale jinac piste vic je to psina cist
0/0
12.5.2003 9:04

Boblik

Re: Re: Re: to snad neni mozny
Jedná se i o politický aspekt. Když budu chtít někoho vyřadit ze hry v čemkoli, stačí v médiích napsat a rozhlásit cokoli a mám vyhráno, ne ! Probuďte se ! Určitě budou např. v Německu chválit naše restaurace, aby k nám jezdilo co nejvíce Němců. Jejich zařízení pak budou v háji.
0/0
11.5.2003 13:24

Al

Re: to snad neni mozny
Tak si tam paní zůstaňte a pouštějte svoje moudra v USA,když jste z čech utekla.Takový plky nic nevyřeší.
0/0
10.5.2003 23:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.