Diskuze

Hospody nevaří podle vyhlášky

Jen desetina hospod a restaurací dnes obsluhuje hosty podle stávající hygienické vyhlášky. Od konce června, kdy končí výjimky hygieniků, tak bude muset řada hostinských investovat podle druhu provozovny desítky až stovky tisíc korun, aby platné vyhlášce vyhověli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radek

13. 5. 2003 2:32
Kladivo na čarodějnice
Budem tlustý po hamburgrech do kterých firmy namelou cokoliv (není to tak dávno co v Anglii vyšlo najevo - Donaldu v hamburgrech přidán hovězí mozek= malér šílených krav). Dobré věci z přírody=celých 95% chemie. A ten vůl co někde vařil po vyučení, ten asi neví že Vás zavezou se zbožím na místo, několikrát týdně (kromě sobot a nedělí, to se nedělá). Ale to si panáček musí stoupnout k telefonu a objednat, naplánovat, myslet, upravit jídelníček a ne čumět a krafat jak ho lidi serou a co je s tím práce.  Propustím lidi, zázemí restaurace předělám na ubytování, udělám snídaně, půjdu k vodě, v zimě na lyže. Jak to říkal Kryl? Nasrat, jó nasrat.  
0 0
možnosti

jpb

12. 5. 2003 23:20
NEVÁŽÍTE SI ZDRAVÍ???!!!!!
Měl jsem tu "čest" navštívit jedno restaurační zařízení v centru Prahy po povodních - měli vytopený sklep, kde byla kuchyň. Nepřál bych vám vidět, tu špínu a bordel, ve které se vařilo! Hrůza! Většina restaurací (jestli je tak vůbec mohu nazvat) v Praze (a asi i jinde) nedodržuje elementární hygienické zvyky (natož zákonné předpisy). Byly tu řeči o krysách, muších vajíčkách, vlasech apod. Je to tak! Najezte se radši doma - za tu cenu, kterou za jídlo zaplatíte v levnější restauraci, si doma uvaříte mnohem zdravější jídlo (ryby, zeleninu, apod.). Máte-li ovšem dost peněz, choďte se najíst do luxusnějších restaurací! - i když po tom, co tu psali někteří kuchaři, nejsem si jist ani jimi... Jsem jednoznačně pro přísná hygienická pravidla, přísnou kontrolu atd. Nejde o buzeraci - ale o ochranu zdraví! To je ovšem spoustě lidí jedno (což neprosto nechápu - je to to nejcennější, co máme hned po samotném daru života). Běžný zákazník nemá šanci do kuchyně nahlédnout a personál na to spoléhá! To je celé - myslí si, že si mohou dělat, co chtějí. Když ale nedokáží kvalitou konkurovat, pak nemají na trhu co dělat. Je rozdíl čepovat desítku a dvanáctku, ale je setsakramentský rozdíl podávat maso čerstvé a maso, které bylo celý den v pokojové teplotě!
0 0
možnosti

USAma

12. 5. 2003 15:51
Nevstupujme do EU - a budeme mít normálůní české hospody
Celá reforma pouze podporuje výrobce různých polotovarů a šmejdů, jako jsou hamburgery, protože slušné jídlo podle ní uvařit nejde. Např. moje babička když dělala svíčkovou, nechala maso 2 - 3 dny naložené v láku s octa a zeleniny - takové jídlo podle předpisů EU nejde uvařit. Bohužel, nedělají to ani dnešní kuchaři.
 
Zachraňme českou kuchyni, nevstupujme pod protektorát bruselských úředníků! Pryč s EU!!!!
0 0
možnosti

Kubosh

12. 5. 2003 18:13
Re: Nevstupujme do EU - a budeme mít normálůní české hospody
Ale samozrejme, vsichni milujeme dat si gulas ze sesti a pivo v zahulene ctyrce bez ubrusu.
"Roztloukarnu vajec" sice napriklad taky nechapu, ale parkrat uz jsem mel z "Dnesnich hotovek" peknou sracku, takze HURA DO EU!
0 0
možnosti

Kudlak

12. 5. 2003 10:56
Jinej návrh
Já bych hostinské neobtěžoval těmito hovadinami, které jen napomáhají korupci, ale udělal bych zákon, že host smí na požádání nahlédnout v hospodě do kuchyně.
0 0
možnosti

James

12. 5. 2003 9:00
V jídelnách už to platí
Ve školních jídelnách to platí už od nového roku. Obec stály vejce a jiné hovadiny kolem milionu. Nadruhou stranu, když vidím úroveň některých hospod, tak se divím, že se někdo pořádně nepo...
0 0
možnosti

pernik

12. 5. 2003 6:42
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Byl jsem kuchař po vyučení..

11. 5. 2003 20:26
Byl jsem kuchař po vyučení..
Byl jsem kuchař po vyučení a byl jsem také vychován k dobru ak čistotě... (avšak po vyučení jsem prošel několik restaurací,,, kde se šlapalo, podle starších kuchařů, a především podle šéfa,,, nic se nevyhazovalo !!!! až do té doby než jsem přišel já, a udělal aspoň něco k dobru, vařil jsem s čerstvého masa, a dával čerstvou zeleninu, vařil jsem výborně,, nadřel jsem se nadlidsky,, protože kvalita se vaří déle,,..,,, Všichni kuchaři,, říkám všichni kuchaři,, v restauracích jsou prasata,, ještě že jsem nechal toho vaření,,,,a proč ??? jsem nechal vaření ???? protože  jsem se nemohl dívat na ty prasata,,,, teď jím v hospodě  jen topinku :)
0 0
možnosti

Pivo

12. 5. 2003 9:13
Re: Byl jsem kuchař po vyučení..
Taktak ... to neni o EU, to je o lidech.
0 0
možnosti

hugo

11. 5. 2003 19:32
.
Mam navrh - zruste normy a predpisy, jenom zavedte moznost navstiveni kuchyne hosty, pokud si to budou prat - at je na nich, jestli budou jist rizek spadly na zem, nebo nebudou
0 0
možnosti

Petr

11. 5. 2003 19:04
Hm
Takže takový gulášek, který je ze zvěřiny nejlepší na druhý den.....Samozřejmě v chladu a v lednici. A ty opékané párky ve stáncích??? Ty jsou hygienické? A jak to vypadá v restauracích McDonalds. Tam to někdo kontroluje? Ty umělohmotné hambáče?
0 0
možnosti

Nikola

11. 5. 2003 18:13
:0((
Hospody nevaří podle vyhlášky...no kdo tu vyhlášku četl a zapamatoval si všechno, co v ní je, tak před tím smekám. A kontroly, ať chodí, a kontrolují, ale k nám když kdykoli hygiena přišla, dala si kafčo, obídek, vzala si 2,000,-- a zaplatili jsem kilčo oficiálně za "drobné nedostatky"..Prostě KOcourkov
0 0
možnosti