Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na českých talířích dominuje vepřové

V českých kuchyních, restauracích a závodních jídelnách voní nejčastěji vepřové. Pokud by se celoroční spotřeba přepočítala na jednoho obyvatele (včetně malých dětí), připadlo by na jednoho Čecha každým rokem 41 kilogramů. To je zhruba polovina veškerého masa, které se v tuzemsku zkonzumuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

neber

0/0
23.11.2004 19:09

neber

Adipex.cz?
Kuknul jsem na Adipex. cz který se tváří jako internetový obchod.  Mám zájem o tabletky adipex,  rád bych ho koupil i za cenu kterou tam uvádějí. Pochybuji ovšem, že bych se jich dočkal. Výše uvedený obchod je bez jakéhokoliv kontaktu. Jestli někdo prodává adipex v Praze tak se mi může ozvat. Pouze z ruky do ruky.
Díky Petr
0/0
23.11.2004 19:07

Pavlicekt

http://www.adipex.cz/
Adipex - zhubněte pomocí nejúčinnějšího léku na trhu! Zakupte Adipex online, pohodlně a rychle, v našem virtuálním obchodě na http://www.adipex.cz/
0/0
7.10.2004 14:22

Gamblik

celek má 184 procent?
'celkem 96 procent dalo svůj hlas právě drůbežímu. Na vepřovém si pochutná 88 procent populace'
0/0
7.10.2004 1:21

Novák

Já bych tedy řekl,
že na českých talířích dominují : topinky,smaženky,krupicová kaše a nebo houska se salámem,které se od určité doby nedají pozřít.Tyto články o průměrech mi dovedou akorát nasr....Jestli to byl záměr článku,tak se to povedlo
0/0
1.10.2004 9:28

Varel

To je hrozny
Lidi zerte min, vzdyt se zabijite
0/0
1.10.2004 1:11

wildge

Rizek
Rizek je rizek
0/0
30.9.2004 17:04

dousak

Re: Rizek
 a pečené vepřové kolínko také není k zahození
0/0
30.9.2004 17:19

Borgh

410kg na každého občana?
To by mě zajímalo, kdo si za mě dá těch 39...
0/0
30.9.2004 15:11

Borgh

Re: 410kg na každého občana?
hehe 41 ne 410
0/0
30.9.2004 15:11

Pulcik

Re: Re: 410kg na každého občana?
Kdo? No přece já! Nevíš, co je skutečná hodnota jídla a co je skutečně dobře si pochutnat. Takové žebírko, nebo pečenej bůček....no radši půjdu kousek slupnout.
0/0
30.9.2004 15:22

pepik

Re: Re: Re: 410kg na každého občana?
Minulý týden jsem se vrátil z chirurgie, operace slepáku. Banalita. Když jsem ale kolem sebe viděl lidi, kteří tam byli na operaci s rakovinou slinivky, tlustýho střeva - a popisovali, v čem se vyžívají - pekně tučnej prorostlej bůček, fláky vepřovýho, drůbež je pro slečinky.... Dělejte jak myslíte, já to podstatně omezuju..
0/0
30.9.2004 15:59

dousak

Re: Re: Re: Re: 410kg na každého občana?
na něco chcípnout musíme. A tak proč si to na tom světě pěkně neužít? U nás v rodině se nikdy nedělalo nic na oleji, zelenina se jedla přiměřeně jen co zahrádka dala. S dědkem to švihlo v 86 letech při práci na stavbě (odmítal jít do důchodu). táta v 82 letech to měl z kouření (40 denně), bába v 82 letech na stařeckou sešlost, mámě jen 74 a neví, kde je doktor. A já kdybych neměl občas angínu z klimatizace z práce, tak také ne. Asi to bude dost individuální
0/0
30.9.2004 17:19

dousak

Re: Re: Re: 410kg na každého občana?
jsi nas clovek - viz spk.ksylon.cz
0/0
30.9.2004 17:06

antix

cena
myslím, že obliba souvisí i s cenou. Kolik stojí vepřová kýta a kolik hovězí? Drůbež je údajně zdravá - na druhé straně krmená antibiotiky.  Kdybych si mohla vybrat, asi bych nejraději obědvala bifteky ze svíčkové, ovšem chuť si musím nechat zajít a udělat si buď kuřecí nebo vepřový řízek. A to se nemluví o zdravých rybách - takový uměle odchovaný losos toho se zdravím taky moc nemá...
0/0
30.9.2004 13:41

dousak

Re: cena
souhlas. ma se jist vse. A kdyz ti najdou nejakou nemoc, muzes si rict, ze je to z toho jidla. I kdyby jsi jedl jen nakliceny bobule, pil vodu ze studanky a semo tamo si vzal nejakou rybu z cisteho potoka, tak  stejne jednou na neco chcipnes.
0/0
30.9.2004 17:47

ton

Re: Re: cena
Sice máš pravdu, ale to nejjednodušší a nejlepší co pro sebe můžeš udělat je necpat do sebe ten humus. Cpát se klepavým prasečím masíčkem a ještě na to bejt hrdej NENÍ normální
0/0
5.10.2004 3:23

eva

Re: cena
Já si myslím, že problém není ani tak v tom co jíme, ale v kvalitě toho, co jíme. V tom s vámi musím souhlasit. Pokud budeme pít nezávadnou vodu bez příměsí těžkých kovů a chemikálií, dýchat čistý vzduch, který nebude obsahovat exhalace, jíst potraviny pěstované bez chemie a nedopované vakcínami, antibiotiky apod., tak se můžeme bát jedině tak různých bakterií. Ale toxikologická zátěž organismu je dnes tak obrovská, že pomalu nepomáhají už ani tzv. zdravé potraviny. A proč ? I na biologicky pěstované plodiny na poli padá popílek (jeho výskyt byl už zaznamenán i na obou pólech), kyselé deště, spodní vody jsou kontaminované atd.atd. Tady je pole neorané pro všechny, kterých se to týká. Zlepšit životní prostředí. Ona snad i ta obezita,  celulitida apod. nepřímo s těmito problémy souvisejí.
0/0
18.11.2004 13:46

salam

ale ze nam ty mrtvoly chutnaji :-))
0/0
30.9.2004 13:26

Daňový soumar

Re: ale ze nam ty mrtvoly chutnaji :-))
Zkus to sežrat živý!
0/0
30.9.2004 13:55

glaku

Re: Re: ale ze nam ty mrtvoly chutnaji :-))
... to je demagogie... taky nedlabeš syrový brambory ...
0/0
30.9.2004 13:58

Pulcik

Re: Re: ale ze nam ty mrtvoly chutnaji :-))
To de blbě, protože to běhá, ale takový tatarák je asi největší dobrota jaká může být.
0/0
30.9.2004 15:24

dousak

Re: Re: Re: ale ze nam ty mrtvoly chutnaji :-))
ale ten se děla z hovězího, nejlépe škrábaná svíčková. Ale v hospodě dostaneš spíše 2x mletou roštenku. Ale jinak fakt delikateska.
0/0
30.9.2004 17:08

qlaku

Kolda
Včera jsem se náhodou díval na slovenské zprávy a je zajímavé, že tam je levnější hovězí.
0/0
30.9.2004 13:21

Pytlis

Maso nejím
Maso nejím. A to, co je tady vyfocený a píše se o tom, že to voní, mi připomíná zbytek po sebevražedným atentátníkovi nebo jeho obětech, co ukazovali minulej tejden v TV, jak to nakládaj do velkýho pytle - nejdřív nohu a pak střeva. Jděte se podívat na jatka, žádnej rozdíl, já tam byl :-(
0/0
30.9.2004 13:20

qlaku

Re: Maso nejím
... no fuj...  a shnilej květák nebo zelí, to je puch ! Nebo plesnivý hroznový víno !
Každej ať baští, co mu chutná.  Já se na sobotu těším, jak na chalupě opeču masíčko, zaleju to burčákem, zakouřím šíšu s jablečným tabákem, to bude žůžo....
0/0
30.9.2004 13:26

2Mac7

Re: Re: Maso nejím
jedna shnilá brambora stačí na celý sklep :-)). Jinak souhlas , ať si každý jí to, co mu chutná . Hezkou sobotu
0/0
30.9.2004 13:47

-

Re: Re: Maso nejím
tiše závidím......tak ať se ti sobotu vydaří přesně podle tvých představ
0/0
30.9.2004 16:00

Ráďa

Re: Maso nejím
No ono na tom obrázku je nejspíš hovězí, to je takhle červený. Vepřové je víc do bíla.
0/0
30.9.2004 14:45

chetgar

Re: Maso nejím
dobře děláš, zbude víc pro nás :o)
0/0
30.9.2004 14:52

peterudes

masožravci
ja teda nevim ale mě to přijde nějaké ulítlé. 80 kg na jednoho člověka včetně malých dětí. no když si představím normální porci tzn. něco mezi 150-200 g flákotou tak mi z jednoduchých počtů vychází že takovouhle nadílku jíme každý den v roce a někdy i víckrát za den. 800000g : 180 g = 444 dní. Není to nějakej ústřel????
0/0
30.9.2004 13:18

Dedalus

Re: masožravci
taky jsem se nad tim pozastavila.navic co kdyz odeceteme maly deti, udajne nemajetny duchodce, lidi zijici zdrave, vegetariany a slecny co "si hlidaji postavu"??
0/0
30.9.2004 13:32

Žravec

Re: Re: masožravci
No jo, ale jsou lidi, kteří zdlábnou denně půl kila, navíc v tom jsou asi i salámy, paštiky, protože ty suroviny do nich taky asi někde na vstupu figurují jako kilogramy masa. Já taky nechápu, jak může být spotřeba piva 160 litrů na hlavu. Já piju dost, ale půllitr denně nedám ani náhodou. A taky jsou v tom kojenci a abstinenti...
0/0
30.9.2004 13:42

Daňový soumar

Re: Re: Re: masožravci
Salámy a paštiky se super a hypermarketů netuší, co to je maso...
0/0
30.9.2004 14:05

hrebyk

Re: Re: Re: masožravci
Neboj já ty dvě tři pivka denně dám
0/0
30.9.2004 15:26

dousak

Re: Re: Re: Re: masožravci
aj ja (v prumeru /den) ve spicce i vice, ale pak i  nekolik dni nechci alkohol ani videt
0/0
30.9.2004 17:13

Pulcik

Re: Re: Re: masožravci
Jenze jsou i lidi, kteří dají každý den 10 pivek. A co se toho masa týče, tak já zbaštím tak dvojnásobek průměru. hihi vy býložravci
0/0
30.9.2004 15:27

MaryN

Re: Re: masožravci
Přiznejte se, kdo jí mých 80 kg...já už jsem 8 let vegetariánka
0/0
30.9.2004 13:51

zavlaha

Re: Re: Re: masožravci
Hlásím se, jím maso třikrát za den, pak kilo až dvě syrové zeleniny, něco brambůrek, hodně luštěnin, dušené a zadělávané zeleninky, ovocný saláteček a jedno až pivka. Móc dobroučké!!! 
0/0
30.9.2004 14:28

peterudes

Re: Re: Re: Re: masožravci
pěkná tabule pro pět lidí :))))
0/0
30.9.2004 14:42

dousak

Re: Re: Re: Re: masožravci
děláš něco jinýho, než že žereš?
0/0
30.9.2004 17:14

apokalypsa

Re: Re: Re: masožravci
Ja jsem maso prestal jist zhruba taky pred takovou dobou, samozrejme postupne, nebylo to den ze dne. Maso mi vubec nechybi, ale priznam se, ze treba po privoneni k takove cabajce je tezke odolat - ale pak si pripomenu, z ceho je to vyrobene a hned me prejde chut :)
0/0
30.9.2004 14:50

Pulcik

Re: Re: Re: Re: masožravci
a ty si myslíš, že třeba takový párek je z masa? nebo salámy? ty naivko...kdybys věděl z čeho se dělá třeba takový sýr, i blbá želatina na dortech tak by tě přešla chuť....mimochodem ta želatina se dělá ze zvířecí kůže, rohů a kopyt ať tě ta chuť přejde
0/0
30.9.2004 15:31

Pulcik

Re: Re: Re: masožravci
jo šťavnatý bůček a co teprve syrová svíčková na tataráček....mňam
0/0
30.9.2004 15:28

cherry

Re: masožravci
80 000 / 365 = 219 g na den. K řízku 150 g k obědu přičti 150 - 200 g salámu ke svačině, 200 g klobásu k večeři. Odečti kojence, důchodce atd. a může to vyjít.
0/0
30.9.2004 14:57

dousak

Re: Re: masožravci
něco sbaští i můj čokl (a taky ne zrovna málo) a to se do toho asi taky započítává, neboť se mně nikdo v krámu neptá, zda to budu jíst já, nebo moje psí smečka (2 podvraťáci)
0/0
30.9.2004 17:15

troll dalai_lama

šťastná to země
i v parlamentu najdete vepřové v hojném počtu
0/0
30.9.2004 13:17

HAHA

Re: šťastná to země
To i hovezi, i kdyz je ho min. No jo, diskriminace .
0/0
30.9.2004 13:35

dousak

Re: Re: šťastná to země
sem tam i nějakou tu drůbež i hlavu skopovou. I kozí maso se tam objeví, ale pěkně starý. :-)
0/0
30.9.2004 17:44







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.