Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Ve třetině drůbežích řízků byly škodlivé bakterie

Z drůbežího masa ptačí chřipku určitě nedostaneme, uhnat si střevní potíže, nebo dokonce onemocnět listeriózou či (ještě hůř vyslovitelnou) kampylobakteriózou však už teoreticky můžeme. Stačí trocha neopatrnosti při přípravě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Honza

zkažené maso z Makra

V pátek večer jsem v Makru ve STodůlkách koupil několik balení masa. Dvě balení, konkrétně kuřecí stehenní řízky a kuřecí čtvrtky po rozbalení silně zapáchaly. Bohužel se mi to v Makru nestalo poprvé.

0/0
10.5.2006 10:27

Jan

Re: zkažené maso z Makra

Mas nakupovat v normalnim obchode a ne v pseudovelkoobchode.

0/0
3.7.2006 15:06

babacek

Pokud je toto maso

zdravotně závadné tak ho buď zakažte nebo držte huby a neplašte zbytečně lidi.;-€

0/0
6.5.2006 9:18

ranunculus

Mikrobiologické požadavky

dle nařízení komise ES č.2073/2005 na masné výrobky vyrobené z drůbežího masa určené ke spotřebě v tepelně upraveném stavu stějně jako na mleté maso a masné polotovary z drůbežího masa určené ke spotřebě v tepelně upraveném stavu shodně od 1.1.2006 vyžadují pouze nepřítomnost Salmonella sp. v 10 g vzorku. Naše legislativa do té doby byla přísnější. V těchto komoditách nejsou kampylobaktery ani listerie sledovanými mikroorganismy

0/0
5.5.2006 20:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.