Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Lázeňské oplatky ochutnal Chopin a Nobel

Jeden vagon lískových ořechů a obilí sklizené ze 130 hektarů - tolik se ročně spotřebuje na výrobu oplatek Kolonáda. Naskládané vedle sebe by vytvořily chodník z Prahy až do jihoafrického Kapského Města. V Mariánských Lázních se oplatky začaly péct ve velkém už před 150 lety.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavelthelong

mam rad lazenske oplatky

a protoze pracuji dlouhodobe v Nemecku, tak jsem je take privezl z Cech mym spolupracovnikum. Moje prekvapeni, kdyz druhy den mi privezli stejne vypadajici oplatky z mistniho supermarketu, ktere jsou odlisne jen tim, ze jsou vyrobeny v Drazdanech. A diky mnohem lepsi obalove technice jsou krupavejsi, nevlhnou. A co navic, jsou v Nemecku levnejsi nez Kolonada-oplatky v Tescu. Tak jsem presel jednoduse k jinemu vyrobci...:-)

0/0
9.5.2006 13:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.