- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zajímalo by mne, jaké je procentuální složení klasického špekáčku z hypermarketu a od dobrého soukromníka. Četl jsem definici špekáčku dle české normy, tam je však jen popsáno, aké tam má být maso, barva, vzhled na řezu a po opečení atd. Dejte mi někdo vědět. Řekl bych, že jestli tam je 50% "masa", tak je to hodně. Dík.
tak a je to tady, budeme žrát umělou hmotu, je to jen krok od toho aby si výrobci začli diktovat barvu špekáčků která bude in... fialová, modrá, zelená.... a budou chutnat jak anglické sausages
Správně.
Podnikatel má právo prodávat co chce pod názvem pod jakým chce a může si na etiketě uvádět informace, které ON uzná za vhodné.
Vše ostatní je socanská regulace.
kdybyste se ucil alespon cist, mohl byste lehce zjistit, ze to neni informace z programoveho prohlaseni budouci vlady, ale dalsi, doufam ze posledni,. krok soucasneho socanskeho ministerstva.
Sice se zlevní buřty,ale nebudou se dát žrát,protože budou kompletně umělé.
výrobci si můžou vyrábět, co chtějí, jen tomu nesmějí říkat špekáček. co je na tom špatného? koho to omezuje? sračkaři přece dál vyrábějí své "opékáčky" a další hnusy, za které by je karel IV. nemáchal ve vltavě, ale nechal zazdít do hladové zdi.
v cesku to nikoho neomezuje,
cesky srackari sezerou vsecko + nase vodpadky
Nekupuj výrobky, ale masa typu kladenská pečeně, vepřové filé, burgunská kýta a pod., prostě jen ne výrobky, do toho se semele vše přidá se separátor, patřičně se okoření, soja a pak z toho vyleze blivajs, který nežere ani pes.
v cesku to zerete -mate pravo tvrdit, ze to jite - dobrou chut
Je otřesné co se do těchto výrobků dává. Nedá se to vůbec opékat, vím o čem mluvím, pracovala jsem v masném průmyslu.Prostě to nekupuji a nejím.
A z čeho je vyrobený tescopárek a ostatní tam prodávané levné blátivé "masné" výrobky
já osobně vůbec nejsem proti aby se u nás prodávali podřadné uzeniny vyráběné z separátního odpadu smíchaného se sojovou moučkou ap.Máme demokracii a tak ať si i ti chudáci pro které kromě ceny chuť a kvalita nic neznamená pěkně pošmáknou na tom odpadu z vepř.očí,koulí,uší ap. .Jenom prosím o to aby zboží opravdu splňovalo dané normy a bylo viditelně odlišováno Tedy půjdu si koupit levný hnus a budu si moci ověřit že je to hnus z hnusu.Zrovnatak když si půjdu koupit špekáček,kupuji si špekáček a je tedy pravděpodobnost že kromě tvaru bude mít i jiné vlastnosti pro které ho vyhledávám.Je totiž opravdu nepříjemné když se člověk na toho opečeného buřtíka těší a kouká jak se mu nad ohněm praská,kroutí se jak kus plastu a následné letí do toho ohně.Protože už vím jaká chuť by následovala.
Potraviny uz jsou oznacovany dostatecne - rozpisem slozeni. Definice "standardnich" vyrobku typu spekacek jsou nesmyslne, nikdy zadny unifikovany spekacek neexistoval
holka ty ses asi tak voskliva, ze ani spekacek s tebou nechce soupat