Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Želetavský sýr Apetitto zmizí z trhu

Několik let se vlekoucí spor o Apetito zřejmě končí. Společnost Bel Sýry Česko oznámila, že značku Apetitto stahuje z trhu. Zda její rozhodnutí souvisí se spory s hodonínskou mlékárnou, která používá pro svůj sýr označení Apetito s jedním "t", firma neuvedla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ondris

heh

A je ani nevěděl že jsou dvě apetitt(t)a ;-D;-D

0/0
15.8.2006 10:34

Ludwar

héé

Studoval jsem střední školu mlékařskou a pracoval několik let v mlékárnách a musím konstatovat, že tavený sýr jí ten, co nemá na tvrdý.

0/0
15.8.2006 10:20

Jane

Re: héé

Studovala jsem rovněž střední školu a několik let jsem i pracovala, a musím konstatovat, že vaše konstatování nechápu. Tavený sýr stoprocentně nejedí jen chudí lidé. Někteří ho, světe div se, jedí i proto, že jim chutná, to vás ještě nikdy nenapadlo?;-)

0/0
15.8.2006 14:21

Popluhar

Francouzi jsou Ubožáci ...

Nejhorší na tom je , že obě mlékárny koupili Francouzi..... :-(  ...ani nevíte, co to je za partu ubožáků;-O. Vše změnily podle svého... vedení firem a samozřejmě  i ty receptury. Je jim jedno jak to chutná, vždyt je to přece (dle nich) "sýr pro chudou střední evropu"

0/0
15.8.2006 8:30

Bůh nejvyšší

V anketě mi chybí odpověď:"Sejra nežeru, je mi to jedno, chci maso."

0/0
15.8.2006 2:31

farmář

kupujte ekosýry

Nejlepší je náš domácí sýr co si vyrábíme na farmě. Přijeďte okoštovat. Žádné šizuňky a umělotiny.

0/0
14.8.2006 20:47

Bůh nejvyšší

Jojo, a oklepáváte si ho ze zapařený předkožky, co?

0/0
15.8.2006 2:32

Zdenek

Co dalšího

kvůli něčí blbosti zmizne z trhu ????????????

0/0
14.8.2006 20:22

Roman

Kvalita

Nejlepší je primátor !!

0/0
14.8.2006 18:34

wenca

kvalita

Já nevím, proč se tady rozčilujete nad kvalitou potravin. Přeci výrobce dělá jen to, co mu řekne obchodník a obchodník zase chce po výrobci to, co zákazníci kupujou. A protože většina chce levné potraviny i za cenu, že některé jsou opravdu fujtajblové, tak to takhle na pultech našich obchodů vypadá. Až budeme chtít kvalitní a chutné sýry, uzeniny atd., tak je prostě budeme mít, ale zatím máme smůlu.Rv

0/0
14.8.2006 16:07

zdevy

tavený sýr

jí jen ten, kdo neví z čeho se dělá:-D

Přeji dobrou chuť:-D!

0/0
14.8.2006 15:57

Dr. Fe1

Re: tavený sýr

Zřejmě z mlíka, ty chytráku.

0/0
14.8.2006 16:15

Hannah

Re: Re: tavený sýr

Z tvrdého sýra - tavením

0/0
14.8.2006 17:16

Migall

Re: Re: Re: tavený sýr

hm a ten tvrdy syr se asi necekane nejdriv musi podojit:-)

0/0
14.8.2006 17:32

Zdenek

Re: Re: Re: Re: tavený sýr

Tavené sýry se začaly dělat proto, protože tvrdé nevydržely cestu z Evropy do Ameriky / lodí - kdysi dávno /. Takže si myslím, že ty tavené nebudou až tak moc špatné.

0/0
14.8.2006 20:25

michal

Re: Re: Re: Re: Re: tavený sýr

Jezis lidi proberte se a bezte se na to nekdy podivat. Pozvracite se driv nez dojdete na misto cinu. Vy jste tak najivni..

0/0
14.8.2006 22:42

ZdenoX

filip

řetězce tlačí na všechny výrobce a kvalita je pořád horší.pečivo,maso,uzeniny kupuji u malých obchodníků.Taky dávám přednost Českému zboží.R^

0/0
14.8.2006 15:50

Hannah

Reklama

Vážení,

naprosto s Vámi souhlasím, že tavené sýry se od 90 let opravdu zhoršily na kvalitě-bez ohledu výrobce. Ke změnám receptury nutí výrobce hlavně velký tlak obch. řetězců na cenu - a to nejen u sýrů. Dle mého názoru mezi oběma apetity není velkého rozdílu v chuti. Bohužel reklama je velmi silný nástroj a tak to možná některým vymylo mozky - tak třeba jak může být veselá kráva dobrá - hlavně není to vůbec sýr - jenže má masivní reklamu. Není to náhodou tak i se želetavským apetittem????? !!!!!!

0/0
14.8.2006 15:37

papazian

Ono je to jedno, ani jeden nestojí za moc...,

vylepšované technologické postupy či receptura od 90. let zhoršila chuťové vlastnosti obou sýrů k nepoznání. Takže by mi nevadilo, kdyby se nevyráběl ani v Hodoníně ani v Želetavě... Kromě toho Želetava švindluje, protože většina sýrů se vyrábí v Michalovcích a nikoli v Česku, nejsme blbí, možná mají ochranné známky na to či ono, ale původ, tradice  a chuťové zvyklosti jen tak neošidíš... Nejraději kupuji sýry z Nymburka a Kruhu z Jilemnice, resp. od malovýrobců a Olomoucké tvarůžky. Sýry z Jižní Moravy mne přestávají chutnat, jeden za 18, druhý bez dvou za dvacet. Ještě se dají jíst od velkovýrobce sýrů některé druhy z Madety, ale také ona má tendenci bohužel švindlovat.  Tavený sýr Primátor je ale skutečně  ještě sýrem a mohu ho doporučit. Překvapivou kvalitu dosahuje i výrobce sýrů ze SALIX, který je třeba zaknihován v Globusu...

0/0
14.8.2006 14:49

Fialka

Re: Ono je to jedno, ani jeden nestojí za moc...,

Jen tři poznámky:

1) sýry v hranatých krabičkách se vyrábějí v Želetavě, sýry v kulatých krabičkách (trojúhelníčky) se vyrábějí na Slovensku. Všechny krabičky nesou logo Želetava. Na každé krabičce je napsáno, kde je vyrobena. Je to nefér?

2) Želetava hodně investovala do značky Apetitto. Každý zná reklamu "milujeme sýry Želetava" nebo "miluju a maluju a miluju a maluju...". Teď se TPK "poveze" na vlně oblíbenosti želetavského Apetitta, i když do reklamy neinvestovali ani  korunu.

3) osobně jsem měla možnost podívat se do provozu v Želetavě - čisťounké výrobní linky, dobře skladované suroviny i výrobky. Hygiena byla na velmi dobré úrovni. Nevím, jak to vypadá v TPK.

4) Nedávno jsem si získala závislost na Almettce od Želetavy :-)  Almettka je z Polska a nevadí mi to, protože je SUPER!!!R^

0/0
14.8.2006 16:12

Hannah

Re: Re: Ono je to jedno, ani jeden nestojí za moc...,

1/ už i hranaté krabičky se dělaly na Slovensku

2/ no a? Mimo jiné TPK mělo také reklamu a ne malou - takže ne že by neinvestovalo do reklamy - jen tam hold nemá takový trhák od Neckáře

3/ Tavírna v Hodoníně splňuje podmínky dané EU - mimo jiné je stará max. 2 roky

4/ Almette je opravdu moc dobré

0/0
14.8.2006 17:22

Zdenek

Re: Re: Ono je to jedno, ani jeden nestojí za moc...,

Kdo prodává Almette ?

0/0
14.8.2006 20:30

mufi

Re: Ono je to jedno, ani jeden nestojí za moc...,

Tak to je dobrá správa, že Želetava vyrába syry z Michaloviec. Ja som na nich vyrastal - syry KaričkaVV, HorecVV, Favorit - a chutili mi viac než akékoľvek iné na českom trhu, avšakl hľadal som ich tu márne. Bohužial ich kvalita asi tiež už nebude taká aká bola za čias Michalovskej mliekárneVV. S globalizáciou všetko smeruje k jednej nevýraznej, beztvarej mase ... :(  

0/0
14.8.2006 16:24

mig

proc?

neeeee prosim ne! Tohle mi nedelejte! Syry nezeru ale Apetitto z Zeletavy mam fakt moc rad! To neni fer! Ted uz mi asi z tavenaku zbude jenom Vesela Krava!

0/0
14.8.2006 14:22

Stíhací vzducholoď Karel

Re: proc?

Asi dostane jen jinou znacku.

0/0
14.8.2006 14:38

Karel

Re: Re: proc?

Zeletavske A. je IMHO mnohem chutnejsi, nez to od TPK. Preferuji Zeletavu, ale v retezcich v Praze je obvykle Hodoninske :-(

0/0
15.8.2006 0:41

Petr

není sýr jako sýr

musím se připojit. Apetitto z želetavy je vynikající sýr. Kdežto apetitto "supercremo" je tak superkrémové, až to nejde jíst. Doufám, že se dozvíme, pod jakým názvem se bude tento sýr prodávat. Apetito supercremo nevezmu do huby

0/0
14.8.2006 13:28

demon

Re: není sýr jako sýr

MILUJU APETITTO S JOGURTEM R^

0/0
14.8.2006 13:36

alena

Nemocný autor?

Nechci se nikoho dotknout, ale nějak nemůžu pochopit, jak může někdo říct, že oba zmiňované sýry chutnají stejně, Hodonínské Apetito je hnus na hnus, je to samá náhražka nedá se to s tím Želetavským vůbec srovnat. 8-oNejspíš autor článku trpí silnou rýmou nebo vážným nedostatkem chuťových buněk, v tom případě by mi bylo potěšením pro něj vařit, protože to neumím a on by to vůbec nepoznal! ;-) ČUS

0/0
14.8.2006 13:11

Mililis

Re: Nemocný autor?

Naprosto souhlasím!

0/0
14.8.2006 14:35

lup

Re: Re: Nemocný autor?

Také souhlasím, s Hodonínské Lacrumky nebylo nikdy nic moc dobrého. Kromě nechutného Apetita měly i příšerné Termixy a v současnosti se jiné než ty hnusné hodonínské koupit nedají.

0/0
14.8.2006 18:36

DDT

Re: Nemocný autor?

Já bych to řekl jinak - Apetito z hodonína bylo oproti originálu ze Želetavy hnusné a nejedlé. Jenže mám takový dojem, že želetavský produkt se mu v poslední době přiblížil a taky už není k jídlu. Ono je to celkem pochopitelné - pokud druhá firma začala pod stejnou značkou vyrábět sice humus, ale podstatně levnější, tak bylo jasné, od koho budou řetězce nakupovat. A tak začali v Želetavě taky prznit původní recepturu, aby mohli vyrábět levněji.

Přivítal bych, kdyby se pod novou značkou začalo dělat původní Apetito, míval jsem ho fakt rád. R^

0/0
14.8.2006 19:54

Brundi

Re: Re: Nemocný autor?

Presne! Drive byl mezi nimi fakt rozdil. To s dvema TT bylo vyborne, to s jednim odporne. Ted uz i to s dvema TT ztraci... :-/

0/0
14.8.2006 21:42

becvanka

Apettito nebo Apetitto?

Myslím, že je chyba v nadpisu.

0/0
14.8.2006 12:30

Stíhací vzducholoď Karel

Re: Apettito nebo Apetitto?

To je. Ještě to mají 2x na obrázku. :-D

0/0
14.8.2006 12:33

Stíhací vzducholoď Karel

no pokud to byly za totáče tyhle dvě apetita

tak to jedno bylo přímo odporné a s tím z želetavy nemělo kromě názvu nic společného. Jak jsou na tom teď v Hodoníně ale nevím.

0/0
14.8.2006 12:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.