- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Margarín vždycky jedla jen chudina. Teď ho navíc jedí i naivkové zmanipulovaní reklamou. Že prý je zdravější než máslo. Pche. Vlastně bléé.
Ráno spěchám,jako vždy,tak namažu na chleba margarín...ale večerní krupičku si bez roztopeného másla neumím představit...takže střídat a všeho s mírou!!!
Skupina "trans" je zastoupena především různými hydrogenovanými margaríny. Podobně jako nasycené MK zůstávají tyto trans-nenasycené mastné kyseliny při běžné pokojové teplotě v tuhém skupenství. MK typu "trans" se vytváří především hydrogenací rostlinných olejů za účelem jejich částečného nebo úplného ztužení. Chemickými a fyzikálními postupy jsou volné vazby uměle přetvořeny v nasycené. Působení těchto umělých tuků na lidské zdraví není výrobci bráno v úvahu, jinak by museli jejich produkci okamžitě ukončit. Ve skutečnosti jsou totiž tyto paskvilní tuky (reklamou prezentované jako nenasycené) mnohem škodlivější než nasycené tuky z přírodních zdrojů. Trans-nenasycené mastné kyseliny ale nevznikají pouze uměle na zakázku potravinářského průmyslu. Vznikají také při destrukci tuků vlivem výše zmíněných faktorů /světlo, teplo, kyslík atd/. To, co nazýváme žluknutím, je kupříkladu chemický proces přeměny mastných kyselin typu "cis" na "trans".
Zdroj vitarian.cz
skončíte jako Gagarin. Já jenom máslo klasické.
Zlatý máslo.
Já rostlinejm tukům řikam umělohmotný máslo :-)
Ty plastový věci nejdou ani pořádně ztrávit. A pak pěkně ucpávaj kanalizaci
Sice mi z masla smrdej fousy, ale furt lepsi, nez se poblit pri poziti margarinu. Vivat maslo
Pise, ze se nesmi v potravinarstvi uzit ropnych produktu a ilustruje to na spojeni rostlinnych tuku a vody pomoci emulgatoru. a z ceho se dela onen emulgator? neni to nahodou ropny derivat?
margarín používám pouze na přípravu pomazánek - lépe se "rozpatlá" a i tak pouze tzv. tučné margaríny.
Light margarín chutná jako obarvená omaštěná voda :-((
jinak na chleba nebo rohlík, pod pečené kuře,... jedině klasické máslo