Diskuze

Mléko je v Česku až na výjimky výborné

Čerstvé, nebo trvanlivé? Většina zákazníků dává přednost mléku z kartonu, které vydrží několik měsíců. Z pohodlnosti, kvůli ceně, nebo kvůli chuti? Je jedno, který druh mléka si vyberete. Záleží jen na tom, co jste si oblíbili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

boss

6. 5. 2007 19:05
děs

a co Kunín a Tatra to jako nic takový známí výrobci a ani zmínka no oničem

0 0
možnosti

boss

6. 5. 2007 19:03
pepíci

Kdo dělal ten test? šak chibí Kunín,Tatra....Takový velcí výrobci ;-€

0 0
možnosti

MrakyMrak

9. 10. 2006 23:21
Mlíko

Mlíko, do rakve víko....To platilo už za bolševika.

0 0
možnosti

Tonda

9. 10. 2006 21:51
Jak se dělá rajčatový protlak

Dělal jsem brigádu ve firmě, která zpracovává rajčata. Ty se vysypají z náklďáku do nádrží s vodou, která je v otevřeném žlabu v podlaze s vodou transportuje dále do sita a presu, kde se rajřata presují. V těch skladech jsou myši a běhají tam divě všude. Za tu dobu, kdy tam já byl, spadly dvě chudiny do toho žlabu a tak přichutili i naše rajčatové protlaky bílkovinou. Bůh ví, jak se dělá mléko.

0 0
možnosti

Synek z dědiny

9. 10. 2006 23:56
Re: Jak se dělá rajčatový protlak

Kravin je dneska čistějši jak kajaka kupelka pruměrneho čtenaře idnesu.

Kravy se dneska doji strojama a ženske co tam čumi na ty cecky jen kontroluju čiselka, kera krava može dojit do nadrže a kera ne (třebas když je zrovna napichana tyma antibijotikama). Kdyby se jim povedlo podojit nežaduci kravu do nadrže, tuž maji po prdeli, bo to od nich mlikarna nevezme - nebo vezme ale nezaplati (co s tym zrobja čert vi). Jina pisnička je to, že vykupni cena je smješna a tych dvacet co za mliko chcu v Praze je vysměch všemu. Dalši pecky su ty limity na mliko, kde zkrachovaly kravin muže krasně vydělavat jen na tym, že přeprodava limity na mliko, kere utržil, bo když překročite limit o litr, tak platite milijóny pokut. Běžte do prdele s taku politiku a pak si zajdite na vajca do polskej. Podobně jako slepičarny se vybiju i všecky kraviny a pak budete žrat plesnive maso a červive vajca a ještě budu dvakrat dražši.

0 0
možnosti

snooopy1

9. 10. 2006 15:56
návštěva mlíkárny...

Před třemi lety jsem byl v rámci školní exkurze v mlékárně Pragolaktos, kde nám docela jasne vysvětlili (a ukázali), co se s mlíkem děje od chvíle, kdy ho přivezou z kravína do mlíkárny... Docela jsem se divil, že ho odstřeďujou a pak zase míchaj dohromady, ale proč ne... Ale ten mléčnej tuk tam dají zpátky (i když ne v celým objemu - z něčeho se smetana přece dělat musí, ne?)

Spíš mě děsí trošičku jiná věc (ale od mlíka zase tolik utíkat nebudu...). Dneska je docela problém koupit šlehačku ve spreji, která obsahuje jenom mléčnej tuk. Zaráží mě, že se to jmenuje "šlehačka", ještě to tam napíšou velkejma písmenama a já pak z pixly cucám něco, co se šlehačce nepodobá ani náhodou... Dávaj do toho "náhradní rostlinné tuky", jak je to napsaný těma mrňavejma písmenkama a je to klamání spotřebitele, docela by mě zajímalo, jak by dopadnul test týhle kategorie "mléčných" výrobků...

0 0
možnosti

hkpok

9. 10. 2006 16:08
Re: návštěva mlíkárny...

To mě taky štve! Šlehačka je (spíš bejvala) "SMETANA ke šlehání". Dneska už v obchodech pomalu nic jinýho neni, než šlehanej rostlinnej tuk! Je to nepoživatelnej humus ;-€

Bylo by fakt na místě, aby se takové výrobky označovaly jako "atrapa šlehačky".

Lepší je koupit si smetanu v kelímku a tu si našlehat, tam je to jistější :-)

0 0
možnosti

sartori

9. 10. 2006 15:56
bily hnus

skoda ze je ted moderni rikat "mleko" bile vode ;-( a cerstve plnotucne uz se skoro neda sehnat.

0 0
možnosti

Vocour

9. 10. 2006 16:03
Re: bily hnus

Takové Bio od Olmy (zelená etiekta, plnotučné - http://www.olma.cz/vyrobky/106_o.jpg) se docela koupit dá, alespoň v Praze. A je to lahůdka!

0 0
možnosti

Daniel

9. 10. 2006 15:37
Ví vůbec někdo, co je to trvanlivé mléko???

;-D Myslím, že kdyby lidé věděli, jak se trvanlivé mléko "vyrábí" asi by ho už nekupovali. Něco Vám o tom povím: Nadojené mléko se přecedí a smetana se dá bokem. Zbude kaseinová (bilkovina) nazelenalá voda, do které se přidá řepkový olej (proto trvanlivé mléko nekysne, ale žlukne), aby dosáhli nutričních hodnot a nakonec se přidá sacharóza. To je milí spoluobčané tak hojně skupované trvanlivé "mléko"! Já tomu říkám olej...

0 0
možnosti

Jiřík, co zabil sedmihlavého d

6. 10. 2006 15:49
Nesouhlas s...

výsledky testů čerstvého mléka. Z těch, co jsou u nás dostupné, jsou dobré pouze mléko Madeta, Olé a Bohemilk (i když to ke konci trvanlivosti také nebývá nejlepší). Na druhé straně v mlécích od Olmy je znatelná pachuť a mléka snadno kysají. Mezitím stojí mléko Pragolaktos, které je na tom jakž tak, ale žádný zázrak to taky není.

0 0
možnosti