Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vysoká cena vína není zárukou kvality

Před žádným jiným regálem nejsou zákazníci hypermarketů tak bezradní jako u vína. Stačí si občas vyslechnout dvojice, které si vybírají víno k večeři. Nevědí, čeho se chytit. A prodavač, který by jim poradil, je v nedohlednu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

zase

Vysoká cena vína

není zárukou kvality především  a hlavně u tuzemských-moravských výrobků.Je mi až líto těch lidí,co stojí v obchodě před spoustou různých lahví a po dlouhém výběru si radostně řeknou,že si dají např. dobrého Vavřince.Když se poté na onu lahev podívám...,cena někde okolo stovky,bláboly o pozdních sběrech,zrání v sudech,viničních tratích atd.A hned vedle na stojanu ona nechutná,dotovaná,v tancích přivezená a jistě nemocí plná vína novosvětská,bez přívlastků,sklizená akorát,někde na vinici.Cena stejná a nižší,kvalita nesrovnatelně vyšší.Závěrem - chce to jen nepodléhat kampani domácích vinařů a zkoušet to,co je ve světě již objeveno. 

0/0
27.12.2006 15:59

Josef

Embalage

Pane Dvorak, embalage, to je francouzsky. Nastesti pro to mame take vyraz v cestine, rika se tomu "baleni". Ke stolnim vinum nizsi kvality: Jsou to zpravidla vina ze zavlazovanych vinic, kde se take pestuji hrozny k jidlu. Vynosy tam jsou vysoke, cukernatost take, ale tato vina postradaji chut. Odhadnout, ktera vina (rocniky) se starnutim vylepsi, je to nejvetsi kosterske umeni! Na takovou radu se potom skladuji miliony lahvi radu let. Ne vzdy to vsak vyjde. Jindy se na te rade vydelaji stamiliony!  

0/0
5.12.2006 0:46

Jirka

Re: Embalage

Když jste tedy u té češtiny, tak prosím správně oslovujte. Já nemám nic proti slovu embalage, neboť si myslím, že je to "mezinárodní" výraz pro danou věc v tomto odvětví. Děkuji

0/0
9.1.2007 21:07

Obyvatel

Vino v (ceske) restauraci

Je kategorie sama pro sebe ;-( Vetsinou dostanete na vyber akorat "bile" a "cervene". Jedna se o nevalna stolni/jakostni vina, ktera se prodavaji za 40 Kc az 70 Kc v supermarketech a v restauracich jsou nabizena za 150 az 250 Kc. Chapu sice ze cena nemuze byt shodna, ale tohle je prece jen prilis. Pokud uz nekde maji dobre moravske privlastkove (prodejni cena cca 150 Kc a vyse) je nabizeno za 450 Kc a vyse. Takze si v restuaraci nakonec radeji dam mineralku a vino ve vinotece (kde pro zmenu nevari jidlo). Dokonalost sama ...

0/0
1.12.2006 21:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.