Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

I pochoutka jako losos může být nebezpečná

Uzený losos je bezesporu delikatesa. Když se povede. Ale pokud ne, může to být riziková lahůdka plná bakterií listeriózy, nemoci, která může být i smrtelná. Znamená to, že bychom se lososa měli vzdát? Ne, jen by se mu měla věnovat větší pozornost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pinouk

tasemnice

losos seve svete hojne ji syrovy v sushi. Bohuzel hlavni problem je vyskyt tasemnice a cervu v lososovem mase. Zajimave ze panu autorovu tohoto clanku to jaksi uniklo.

0/0
23.2.2007 19:33

Overball

Re: tasemnice

tasemnice a v rybe?.......... urcite?

0/0
23.2.2007 22:07

Pinouk

Re: Re: tasemnice

Je to druh plocheho cerva, ktery se muze vyvinout az do delky nekolika metru ve strevech. Tohle hrozi u cerstveho lososa. Ten v cechach je na 100% zmrazeny a pak zas rozmrazeny, takze to asi nehrozi.

0/0
26.2.2007 19:36

cernobila_televize

toz tak

od te doby co jsem delal rybu z cerstveho masa, tak uz si zadnou mrazenou moc kupovat nechci. I pres ten cenovy rozdil (150x400Kc/kg) mi to za to stoji, na druhou stranu s mrazenou rybou se vazi i voda okolo. :-)

0/0
23.2.2007 15:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.