Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Test MF DNES: Jak správně vybírat a skladovat sýry

Máte rádi sýry, ale už se vám stalo, že nechutnaly tak, jak by měly? Poradíme vám, nejen jak sýry vybírat a skladovat, ale také jak je servírovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

podosoba

rozhodně ne v supermarketu

Pokud si chci dopřát dobrý sýr, rozhodně ho nebudu shánět v supermarkenu či jiné stvůře, ale v obchodě pro to určeném. Mám štěstí, že v Praze jsou hned tři pobočky Cheesy - na Letné, u Náměstí míru a u Anděla, kde ochotný personál nejen kvalifikovaně poradí, ale hlavně dá ode všeho ochutnat. takže pokud se vysytnete v těchto končinách, vřele doporučuji! R^

0/0
22.1.2008 21:25

Mat_Hawk

Re: rozhodně ne v supermarketu

přesně tak. Chci-li uctít sebe či návštěvu, mířím jedině tam. Sýrové smrště jsou pak nezapomenutelný gurmánský zážitek...

0/0
23.1.2008 16:59

jarda.h

čííííz

Hermelín je měkký nebo tvrdý sýr? Když není zralý, tak je tvrdý a když je, tak je téměř tekutý. Jde mi o to, kam je lepší ho v lednici umístit. Jestli na spodní foch, kde je 6 stupňů, nebo na horní, kde je až 10

0/0
21.1.2008 11:33

Carmel Tel

hnus

dnes je hrozny trend,vsade sa pozivaju syry ktore sa vyrabaju z rastlinnych olejov.su nezdrave a hnusne. je to ako zrat bionaftu.su vsade , v metre ichmaju tony, kupuju ich podnikatelia a davaju na pizzu,biely vyzera ako mozarela".

0/0
20.1.2008 21:27

Carmel Tel

naam

ja som priam syrovy fanatik.

mam rad vsetky.odporucam stranky cuketka, alebo gurmetclub.

alebo http://jaknato.webpark.cz/HTML/cheeses.html

no mnam, taky riadne prezrety kozii syyr, alebo parmezan, alebo camembert,

samozrejme dnes uz si treba citat zlozenie kazdej potraviny kupenej v sietach tesco a spol.

0/0
20.1.2008 21:23

franta straka :D

skladovat bych vedel

hned sezratV

0/0
20.1.2008 0:14

devil

Klamání spotřebitele

Je zvláštní, že i potravinářská inspekce tvrdí, že ""Pokud je na obale uvedeno, že jde o tavený sýr s příchutí camembertu,

je vše v pořádku a není to považováno za klamání spotřebitele."

Dle zákona o ochraně původu výrobků je označení Camembert chráněné a nesmí být použito nikým jiným než výrobcem z oblasti Camembert.

0/0
18.1.2008 19:06

Dan

Re: Klamání spotřebitele

Označení camembert  je možné používat i mimo sýr z jednoho regionu a lze tak označovat sýr odkukoliv. Pouze označení camember s přívlastkem AOC (značka původu) označuje "pravý" camembert z přesně definovaných regionů oblasti Normandie

0/0
19.1.2008 21:28







Najdete na iDNES.cz