Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V Bruselu začal boj o ochranu českého piva

Česká republika usiluje o chráněné zeměpisné označení České pivo. Žádost byla dnes zveřejněna v Úředním věstníku EU. Tím zároveň začala půlroční lhůta, ve které mohou ostatní subjekty v Unii podat proti udělení označení námitky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

poslanec_termit

Chyba byla už dávna, když se neregistrovala značka plzeňské

Plzeňské pivo mělo být už registrováno tak jako šampaňské víno. Teď už to bohužel nejde. Ale je výsměch, že pivo pod značkou plzeňské pivo se vyrábí všude po světě, neboť se prý jedná o typ piva !

0/0
24.1.2008 15:24

Jarda

Žádný boj nezačal

Žádný boj nezačal. Spíš začal boj našich vyslaců v Bruxelles o dorozumění se.Český zástupceČR:Mluvim Anglik není emotikon palec a ukazováček.PS. Idnes. Pokud chcete senzaci tak vám pošlu fotografii zástupce ČR při dnech ČR v Bruxelles. To se by se všichni :-)

0/0
23.1.2008 18:17

Blanka z Bejrůtu

Realita

Ožrat se , vyblít a posrat se jde ze všeho ;-DR^

0/0
23.1.2008 15:07

Fanatic.Dz

české pivo z jihoafrického chmelového granulátu?

;-D lol ;-D

0/0
23.1.2008 13:50

happy

pivčo

Jakmile je něco z CK tanků a je to pasterovaný,vůbec bych se touto značkou nezaobíral a okamžitě bych jí vyřadil.Doporučuji všem vynikající pelhřimovské pivo poutník.Opravdu gurmánský zážitek :)

0/0
23.1.2008 13:47

pan Klobouk

Re: pivčo

ten není pasterovaný? Já piju Bernarda.

0/0
23.1.2008 14:04

karel

Re: Re: pivčo

Právě že Plzeň to bojkotuje, protože žádné její pivo tu technologii nesplní ...

0/0
23.1.2008 14:38

happy

Re: Re: pivčo

stejně jako Bernard je POutník pivo nepasterované :)

0/0
23.1.2008 14:54

Alena1.

Rum a pomazankove maslo

Budějovické pivo

Budějovický měšťanský var

Českobudějovické pivo − Budějovický měšťanský pivovar Hořické trubičky, Štramberské uši, karlovarský suchar, Lomnické suchary, Třeboňský kapr

A nejčastějším agrumentem, který na těchto chatech čtu proti EU je vždy RUM a POMAZANKOVE MASLO. Někteří dokonce na základě RUMU jsou schopni srovnávat EU s RVHP. Nakonec se ukáže, že Češi budou největšími regulátory EU. Kdo už prosím Vás ve světě stojí o lomnické suchary nebo hořické trubičky.  

0/0
23.1.2008 13:42

Fanatic.Dz

Re: Rum a pomazankove maslo

Všichni přece. Jsou to cizáci a chtěj nás okrást a vydělat na našich skvělých nápadech. Tak jako se to dělo až doposud. Vzpomeňme například našeho J. Cimmermana.

;-D ;-D ;-D

0/0
23.1.2008 13:49

asik

Re: Rum a pomazankove maslo

Rum by se v EU nechal patentovat jako značka "Český RUM" a to samé s ostatními

0/0
23.1.2008 15:08

banjo23

ckt

no tak jestli se za "ceske pivo" budou povazovat i ty urychlovany patoky z ckt, tak to jsme to teda dopracovali. ale predpokladam, ze by lobby obrich pivovaru nedopustila, aby pod ochrannou znamku patrily pouze piva kvasena v otevrenych kadich. skoda, tohle cele ochranne oznaceni totalne degraduje

0/0
23.1.2008 13:30

happy

Re: ckt

plně souhlasím.To co se dneska prodává od gigantickej nadnárodních pivovarů s velkou reklamou je fakt hnus.Třeba megahnusné G či královský patok z krušovic a další...

0/0
23.1.2008 13:44

MORAVIAN

nepijte tu smrdici mocku, zahranicni vyrobky jsou lepsi a kv

oD TE DOBY CO CESI VYHNALI NEMECKE SLADKY TO JDE S CESKYMI PATOKY S KOPCE..

0/0
23.1.2008 13:23

Ruler

a co výrobky nadnárodních korporací?

ty by se termínem 'České pivo ' označovat neměly, tím spíš, že jejich velkovýroba v CKT a ředění vysokostupňových koncentrátů nemá s tradičním postupem vaření už mnoho společného (GambriHnus, Staropramen atd.)

0/0
23.1.2008 13:12

tojsouveci

Bojovat se musí

Češi za české pivo a ostatní ať se starají o své (maďarská guláš, holandský řízek, cikánské žebírko, turecká káva atd.);-D

0/0
23.1.2008 13:06

Shumway

když bude české pivo

z českého chmele a českého ječmene, tak proč ne. jenomže mám pocit, že dneska už se skoro všude nasypou do vody všelijaké granule...:-/

0/0
23.1.2008 12:56

Plasťák

Re: když bude české pivo

Tvůj pocit je mylný, ikdyž v dobbě aušusu ve které žijeme vcelku pochopitelný. Některé pivovary používají granulovaný (pouze) chmel, ale pouze některé...jelikož chmel se do piva přidává do piva pouze pro hořkost a čirost (silice které granule neobsahují se z přírodního chmele stejně při varu odpaří) je vcelku fuk, co se tam dá, akorát chmele musíš přisipat více, než granulí

0/0
23.1.2008 13:09

erx

Re: Re: když bude české pivo

Na etiketě nejslavnějšího českého piva, tedy Prazdroje bylo donedávna uvedeno toto složení: voda z plzeňského podzemí, slad, chmel. Teď je tam: voda, slady, chmelové produkty. Chuť je o dost horší, než bývala.

0/0
23.1.2008 13:23

Fanatic.Dz

Re: Re: když bude české pivo

No a je ještě jeden důvod proč se chmel přidává do piva. ;-D 

Ty tvrdíš že tam je kvůli hořké chuti a jeho sedativní účinky jsou spíš vedlejší. No a já tvrdím opak - chmel se do piva dává a vždy dával právě z důvodů jeho sedativních účinků a jeho hořkost byla jaksi vedlejším produktem. :-)

0/0
23.1.2008 14:01







Najdete na iDNES.cz