Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Restaurace Allegro získala prestižní hvězdičku Michelin. Jako první v ČR

Prestižní cena pro kuchaře a restauratéry putuje do Česka – a to poprvé v historii. Podle informací MF DNES získala pražská restaurace Allegro mezinárodně ceněnou hvězdičku průvodce Michelin. Pro kuchaře má podobný význam jako Oscar pro filmaře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

gpx

V Allegru jsem nebyl, ale...

 Navštívil jsem jiné restaurace, kde si za jídlo musíte trochu připlatit a stálo to za to. Alespoň jednou za život to může zkusit prakticky každý.

0/0
14.3.2008 15:04

Já, Claudius

Předkrm vyjde zhruba na 600 až 800 korun

To je vynikající důvod, proč se o takový podnik vůbec nezajímat.

0/0
14.3.2008 7:33

Didier Sachs

For Students Only

Rad se dobre najim, ale tohle mi jako studentovi prijde naprosto zbytecny ;-D Kazdopadne, kdyz na to ty lidi maji, proc ne ;-)

0/0
12.3.2008 17:54

cote d'or

však Rolls Royce je pro tebe taky zbytečný

tak žer v menze a kušuj, když na to nemáš

0/0
12.3.2008 21:03

DidierSachs

Re: však Rolls Royce je pro tebe taky zbytečný

a co ty moulo? neříkej, žes tam někdy byl, stejně bych ti nevěřil kdybys napsal, že jo ;-D no nic, jak tu někdo píše, když už máš mládí v hajzlu, aspoň se dobře nažer a třeba budeš mít hodně štestí a jednou si najdeš nějakou Petru jako JYRKA ;-D

0/0
13.3.2008 19:24

S.D.

Re: For Students Only

Ještě aby! Seš mladej, užívej si jiných slastí. Každý věk má svoje. Až zestárneš, oceníš něco jiného. Věř mi.

0/0
13.3.2008 9:33

Freebiker

zbytečné peníze

Normální člověk má peníze akorád na živobytí, pokud má něco navíc, tak to vrazí do bydlení nebo do dovelené. Připadá mi vyhazování peněz, chodit do x hvězdičkové reastaurace, kde za minerálku dáte 100kč, a "obyčejné jídlo" o několika chodech dáte 1tis. korun. Ať si tam chodí zbohatlíci.8-o

0/0
12.3.2008 14:31

gpx

Re: zbytečné peníze

Mě zase připadá zbytečné vyhodit tisíce za dovolenou v Chorvatsku.

0/0
14.3.2008 14:56

Michal

Snobizmus

No, ja chapu, ze jidlo je asi dobre a tezko se da s necim srovnavat a male porce jsou pro spickovou gastronomii typicke, ale nemuzu si pomoct a nechapu jakej je tozdil mezi lahvi vina treba za 2 tisice a za 5tis a to zamerne mluvim o beznych a ne raritnich vinech. Pripada mi to opravdu snobske.

0/0
12.3.2008 9:53

honza

Re: Snobizmus

Rozdil v tom samozrejme je! Pro laika nepochopitelne, pro znalce samozrejme. At uz se jedna o vino nebo cokoliv jineho... urcita mira snobstvi v tom muze byt, a nebo nemusi, kazdopadne za kvalitu se plati...!!!

0/0
12.3.2008 19:39

franko

dobry zazitek

pred 14 dny jsem nahodou navstivil hotel Hubertus ve Filzmoosu,kde pani Johanna Maier vede kuchyn (ma 2 Michelin).

Nabidnuta 3 meny byla za 114 Euro-jidlo spickovy,interier a personal bez chyby.Pouze cena vina je dost vysoka,ale vino take vyborne(70 euro za\ lahev).Takze nase vecere byla s trinkgeldem za 310 euro.Vim,ze je to dost,ale moje prvni seznameni s Michelinem bylo 100%.Mohu doporucit.

0/0
12.3.2008 8:59

Petrsafra

zajištění

dobré ,si založit taku hospodu. člověk je pak docela zajištěn...

0/0
11.3.2008 21:38

Michal

Re: zajištění

Kdyz uzs na to prisel, tak si ji zaloz a neztracej tady cas v diskusi.

0/0
12.3.2008 9:31

Charlie

Gordon Ramsay ostrouhal

Horký kandidát Gordon Ramsay teď asi musí být dost naštvaný, když jeho věhlasná restaurace Maze není první Michelinovskou restaurací v ČR. Normálně je to děsný sprosťák, a co teprve v těchto dnech :-)

0/0
11.3.2008 19:47

milimetrova

Re: Gordon Ramsay ostrouhal

neni to sprostak, ale mily chlapik. a neostrouhal - jen restauraci otevrel nedavno.

0/0
13.3.2008 11:19

tvrdá a malá a šikovná

Nu asi bych to šla ochutnat

ale víc mě zajímá ta Maze. Spíš bych šla asi tam. Ale tohleto by taky nemuselo bejt špatný. No, ještě že to nemusím řešit, z hlediska finančního se asi nedostanu ani do jedný :-) ne že bych na to neměla, kdybych moc chtěla, ale tolik peněz vyhodit jenom za jídlo nejsem ochotná ani kdyby to bylo sebelepší jídlo

0/0
11.3.2008 13:59

Mikek

ceny

Muzete nekdo, kdo tam byl, napsat, kolik tam v prumeru tak stoji normalni vecere pro dva?

0/0
11.3.2008 10:08

Speedy

Re: ceny

Zaláže, jak bude složené menu, ale tak za šest sedm tisíc bude stačit. Ale věřte, že to stojí za to...... 

0/0
11.3.2008 11:38

jooz

Re: Re: ceny

V Allegru se vejdete do 5 000 Kč, pokud se moc nerozjedete ve vínu....;-D. Ale potvrzuji, že to stojí za to...

0/0
11.3.2008 11:59

S.D.

Re: Re: Re: ceny

Souhlas, když zůstanete u piva, tak 4 000,- Kč. Předkrm nebo polévka, hlavní jídlo, moučník, káva a určitě budete dostatečně nasyceni. Ty ceny šplhají s cenou alkoholu. Já dávám přednost jídlu. Prostředí krásné, obsluha bez výhrad. Běžte tam oslavit nějaké výročí a budete mít na co vzpomínat.

0/0
13.3.2008 0:36

maasha

Re: ceny

cena jidla je vetsinou docela vpohode, jenze za vino nevedi kolik si rict a tipicky za prumerny kousek (lahev bratru 10-20eur) si uctuji tak 2-5tis CZK. tohle me dovede vzdycky spolehlive nas.at :-/

0/0
11.3.2008 23:07

faf

Re: Re: ceny

Ano tohle je přesné. Chápu ve špičkové restauraci přirážku 50-70%. Ve velmi luxusní restauraci i 100%, ale více je bohužel podvod. Z tohoto důvodu tam již nepůjdu.       Navíc hvězdy Michelinu nemají ve Francii pouze luxusní/drahé restaurace, je to spíš o kvalitě jídla.

0/0
12.3.2008 15:01

faf

Re: Re: Re: ceny

 A kvalitní může být i jitrnice s chlebem nebo buřt u stánku a pivo.

0/0
12.3.2008 15:02

S.D.

Re: Re: Re: Re: ceny

Hm může. Fakt může, ale pravděpodobně nebude. A nebo taky pak můžeš následně prozvracet celou noc. Tak to se ti v kvalitní restauraci nestane. Ale říkám KVALITNÍ. Nemyslím tím čínu, či pezerii na rohu...

0/0
13.3.2008 9:31

faf

Re: Re: Re: ceny

A kvalitní může být i jitrnice s chlebem nebo buřt u stánku za 20 Kč.

0/0
12.3.2008 15:03

miroslav

gratulace

0/0
11.3.2008 9:25

Cody666

no nevím

pominu-li porce, které jsou skutečně malé (k čemu je dobré jídlo, když se po odchodu z restaurace musím u prvního rychlého občerstvení doplácnout nějakým svinstvem), tak ani kvalita jídla mi nepřišla nijaká zázračná - dobré to je - to ano - ale už jsem si pochutnal lépe na jiných místech i bez hvězdičky

0/0
11.3.2008 8:53

lukinoo

Taky jsem byl jednou v takové nóbl, mišeliny

neměla, to ne., Ale drahá byla dost. Normální žranec asi 1500 na osobu.

Cálovala to firma, tak jsem zašel. Nejlepší na tom bylo, že jsem od

rána nic nejedl a říkal jsem si, tak mám od firmy voucher na 4000 Kč

utratu v resturaci tak si zajdem s přitelkyni. Pánové za 1500 Kč

mi na talíři přinesli takové drobky, že jsem po cestě domu dvakrát omdlel hlady. Ani nevím jak to chutnalo..

0/0
11.3.2008 7:26

Tomáš

Re: Taky jsem byl jednou v takové nóbl, mišeliny

??? co tohle ma byt? jsi jednou byl za penize nekoho jineho v lepsi restauraci a stejne remcas? chudaku! a co to vlastne me spolecneho s Alegrem?

0/0
13.3.2008 23:34

babacek

Restaurace Allegro získala prestižní hvězdičku Michelin.

Oprávněně!R^

0/0
11.3.2008 7:04

Ftipnejj

Nechapu

Je vecere v tomto podniku 10x lepsi nez v jinem "normalnim", kdyz jsou ceny 10x vyssi ???

0/0
11.3.2008 7:02

babacek

Re: Nechapu

Velice úsměvné až naivní.:-)

0/0
11.3.2008 7:05

sedyk

Re: Nechapu

Je to spíš zážitek (jako divadlo, kino), že to si to můžeš dát a zaplatit za to - a k tomu je to výborná chuťová záležitost. Ale určitě se z toho nenacpeš, spíš si pochutnáš - a teď jde o to, čemu dáváš přednost.

Jakej rozdíl je mezi mini autem z Koreje a německou limuzínou na cestě mezi bodem A a B?

0/0
11.3.2008 13:00

iuos

hmm

s limuzínou to není takový adrenalin ;-D

0/0
11.3.2008 14:08

Rilev

Michelin

Byl jsem ve Four Seasons mnohokrat. Byl jsem tam ubytotovany a proto jsem tam byl na snidani nebo u jinych prilezitosti na obed, na veceri. Urcite to je vynikajici kuchyn, ale kdyz prijedu do Prahy a mam zahranicni navstevu, jak je vezmu do Zlate Prahy/Intercontinental nebo Lviho dvora/Hradcany nebo na Nebozizek nebo do rady jinych restauraci. To, co ocenuje Michelin, vetsinu lidi az tak uplne nezajima. Zato jsou vyhled, atmosfera a podobne veci dulezite. Takze beru hvezdicky Michelinu s rezervou. Four Season je sterilni luxus, ktery se najde kdekoliv na svete. Zlata Praha nebo Nebozizek jsou ale jenom v Praze. Zrovna tak, jako je dobra restaurace na Champs Elyssee nebo na Via Veneto jenom v Parizi nebo v Rime.

0/0
11.3.2008 0:34

Velvet

Re: Michelin

Nechapu Vas prispevek. Co, co ocenuje Michelin, je kvalita jidla a nic jineho. Nechapu, ze tedy berete hvezdicky s rezervou. Ty hvezdicky jsou jen za jidlo, a jidlo v Allegru je mnohem lepsi nez napriklad v Nebozizku, kde vyhled je krasny ale jidlo naprosto obicejny.

0/0
11.3.2008 5:50

roedor

Re: Michelin

Příště je vemte do nádražky na Smíchov, ta atmosféra je prostě neopakovatelná;-D;-D

0/0
11.3.2008 8:52

KRAKRA

Re: Michelin

Z Vašeho přispěvku jsem nepochopil jednu věc: - co že podle Vás oceňuje a neoceňuje Michelin ?

Oceňuje jenom jídlo nebo jídlo + atmosféra + prostředí ? nebo něco jiného.

děkuji

0/0
11.3.2008 9:32

czechian

iDěs

To musí tahle zpráva smrdět tak dlouho na nejlukrativnějším místě iDěsu? Copak se nestalo něco důležitějšího? ;-O

0/0
11.3.2008 0:20

oId fashioned Vince III..

Re: iDěs

stalo: Cikrtové zaplavili české ložnice;-D;-D;-D

0/0
11.3.2008 6:34

Tomach

Ucel...

Take nechapu nektere prispevky. Lidi pochopte, normalni hospody maji take sva oceneni. A prska tu nekdo jak je mozny ze hospoda na ruzku vyhrala cenu "putyka roku", ze se tam v tom smradu neda zrat, daj ti tam plychtu, pullitry stary, zidle jak v zavodce a tucnyho masa tuny? Ne. Tak proc Vam vadi ze prestizni cenu pro luxusni podniky dostal luxusni podnik? To je jeako si stezovat co je to za sunt to Ferrari, kdyz v tom nevodveze dva pytle cementu na chalupu jako ve stary dobry skodovce.

Ano, neni to pro kazdeho. Ano, porce muzou nekomu prijit male (i kdyz po pravde, hladovy jsem se po navsteve takoveho podniku nikdy necitil).

Ale pochopte ze tam si lidi nejdou nacpat pupek! 

Nevim jak kdo z Vas, ale treba kdyz mame s pritelkyni vyroci tak si rad zajdu do podobneho podniku nez do nejakeho pajzlu. Samozrejme ze tam nechodim kazdy den, ale jsem rad ze takove podniky jsou! Stejne jako jsem rad ze je i ta putyka na rohu.

0/0
10.3.2008 23:41

Míša

Re: Ucel...

Souhlasím! Přirovnání s Ferrari je super :-)

0/0
11.3.2008 13:01

tvrdá a malá a šikovná

Re: Ucel...

pravdu máš

0/0
11.3.2008 14:11

Jana

Re: Ucel...

lip bych to nerekla:-)R^

0/0
11.3.2008 18:50

S.D.

Re: Ucel...

Přesně tak. Mňam.

0/0
13.3.2008 9:38

Dle_Idnes_Vulgarni_Rasista

A takhle

Utopenec, nebo hostavická směs, nebo feferoňák a pivo by nebylo?

0/0
10.3.2008 23:32

Komanch

...

já bych tohle ocenění dával normálnim hospodám, třeba Rychtářovi u nás na Rajský zahradě

0/0
10.3.2008 23:20

Tomach

Re: ...

Smarja tak si zaloz vlastni cenu. Ja taky nevyrvavam proc davaj normalniho Oskara kravinam a ne poradnymu amaterskymu pecku...

Holt kazda cena je na neco

0/0
10.3.2008 23:24

S.D.

Re: ...

Tak dej!

0/0
13.3.2008 9:39

togarashi

.

    gratulace , konečně, bude to velký přínos i pro ostatní luxusní restaurace v Praze

0/0
10.3.2008 23:13







Najdete na iDNES.cz