Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Je zdravější omega, bio, či obyčejné vejce?

Když se řekne zdraví prospěšná potravina, asi málokoho napadne vejce. Vždyť je v něm přece spousta cholesterolu. Přitom je prokázáno, že vejce, především pak takzvaná "omega", působí preventivně nebo jako součást léčby u mnoha chorob.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

saldo

Vážený pane,

uvědomte si, že "jednou tak drahé" znamená, že cena zůstává stejná. Zdražení na dvojnásobek vyjadřuje logicky vazba "dvakrát tak drahé".

0/0
14.12.2008 14:34

scifik

Vejce se zkouší v 6% Nacl

Hezký článek. Omega vejce jsem zatím neviděl, ale vím, že vejce se zkouší v 6% roztoku NaCl , ne ve vodě. Čerstvé leží na dně, asi po týdnu leží na dně špičkou a zadní část je přizvednutá, asi za 11 dní se dotýká hladiny asi za 17 dní vykukuje z vody.

Takže zkouška ve vodě - asi čerstvost neřeší. Taky záleží na chlazení. Hustota vejce se zmenšuje- unikají plyny při stejném objemu.8-o

0/0
2.5.2008 14:59

Gxx

.

To označení vajec jste celkem odflákli...

0 - bio

1 - volný výběh

2 - haly

3 - klece

0/0
15.4.2008 13:13

Petr Očenášek.

Vejce jako vejce

Jaké poznání akce přinesla? Vpodstatě vejce jako vejce!!!!!

0/0
30.3.2008 13:55

mik

popis k infografice

"...jaké výsledky ukázalA testovanÁ vajíčka..." - ono vejce je středního rodu i ve 21. století

0/0
14.3.2008 23:50

---

Re: popis k infografice

Ach ten češtin...:-P

0/0
15.3.2008 10:02







Najdete na iDNES.cz