Diskuze

Američtí potravináři se přiznali. Mění složení jídla kvůli ceně

Ve světě zdražily suroviny i energie a potravináři hledají, kde ušetřit. Zvyšovat cenu je totiž riskantní, odláká to zákazníky. A tak velké americké firmy mění recepty. Přiznaly to ty, které mají akcie na burze. Že kvůli tomu chleba nebo těstoviny už nejsou, co bývaly, zjišťují dnes Američané.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

$$$$

31. 3. 2008 17:16
receptury vylepšené

> receptury vylepšené

Jdu zvracet velebnosti. Jestli uz i ve state luxusu pro masy doslo na situaci co se konala v cechcach po revoluci... No snad aspon Whole Foods raketove rozmnozi pobocky do nastupujicich statu luxusu a hyreni a dockame se taky kvalitnich potravin a lide poznaji, ze to co se dnes prevlika za prvni a druhou jakost je ve skutecnosti druha a treti...

0 0
možnosti
LG

leguan.cz

2. 4. 2008 11:42
Re: receptury vylepšené

Tak si pan Caplik udelal hezkou neplacenou reklamu. Tezko uz dneska nekdo porovna tu chut jak byvala a je nyni.

Jedno je jisty, spekacky jsou uz davno v (Y)

0 0
možnosti
UH

rektální analýza

31. 3. 2008 0:25
Stejně všichni umřete,

tak nevím, co řešíte.:-)

0 0
možnosti
G

cizinec

31. 3. 2008 0:53
Re: Stejně všichni umřete,

A protoze je zivot kratky, neni dobre si uzit dobreho jidla? Mit pozitek z toho , co jime?

0 0
možnosti

Holek

30. 3. 2008 20:12
zkušenost

Dnes mi manželka dala na oběd smažený sýr s brambory. Jím to a říkám ji "no vidíš, dá se to jíst i s majonézou. Není to sice jako tatarka, ale stačí to" Manželka: "to ale je tatarka (Hellmans)" No, před půlrokem tatarka chutnala líp.

0 0
možnosti
VL

jarda

30. 3. 2008 23:13
Re: zkušenost

uvař si sam 8-o;-D nebo jsi mrzák ?8-o

0 0
možnosti
G

cizinec

30. 3. 2008 20:11
To prece delaji uz davno

V USA to neni nic noveho, jidlo se nastavuje kukuricnym syrupem, skoro v nicem neni obycejny cukr, vsude plno umelych prisad.

Seznam ingredienci na jejich jidle je delsi nez zlate stranky...

0 0
možnosti

Vladimir

30. 3. 2008 22:20
Re: To prece delaji uz davno

Ja si myslim, ze v souvislosti s nucenym prechodem na biopaliva budou muset za ten kukuricny syrup vymyslet nahrazku.

0 0
možnosti

noname

30. 3. 2008 17:20
je to jednoduché

no bude to tu už posté, ale prostě lidi buď budou uvažovat a nebo sežerou co jim dají. Američané (vesměs) jsou zmlsaní, většina američanů (tuším to bylo snad 90%) ve velkých městěch večeří zásadně v restauracích a nebo si nechává dovézt nějakou tu pizzu či čínu, zbytek pak jí většinou mražené polotovary. Uvařit vlastní jídlo je samozřejmě asi 5× levnější, jenže to už oni ani neumí. Navíc si velmi cení toho volného času, který ušetří tím že nemusí vařit a umývat nádobí (když jedí kung-pao z krabice), a pak tráví tento volný čas tím, že sedí před televizí, počítačem a nebo chodí do posilovny aby shodili to co nabrali při tomhle životním stylu.

A co se týče Česka, tady se stále většinově jedí levné sra..., hodně je to dáno politikou řetězců, jenže je to těžké, když prostě lidi berou za standard párky za 60 Kč a jásají z akcí z párků za 30, a jaksi se nezamyslí nad tím, jak je možné že kilo masa do těch párků stojí stovku a nedojde jim, že tam musí být toho masa maximálně 30 %

0 0
možnosti

noname

30. 3. 2008 17:28
Re: je to jednoduché

Temnou budoucnost pak vidím takovou, jaká je napsána na plechovkách s psím žrádlem všech světových značek - Masové kousky - vyvážený poměr minerálů a vitamínů ... poměr masa 3 %. A to si na tom ještě v nějaké nechutné reklamě pochutnává nějaký chlapík (by mě zajímalo, kolik lidí si koupí inzerovaný výrobek a kolik z nich si při pohledu na něj vzpomene na ten pocit na zvracení, který dostali při sledování reklamy)

Naštěstí u nás roste počet bohatších lidí a tak je možné kupovat konečně kvalitní maso v kvalitních masnách, problémem bývají kvalitní pekárny a hlavně ovoce-zeleniny, ale to taky přijde.

Budiž ovšem amerika příkladem, že ani bohatý národ se nemusí  většinově stravovat zdravě, když lidé zleniví. A když čtu, že 80 % žen do 30let v Česku neumí vařit, tak mě jímá hrůza, že i v tomhle "doženeme a předeženeme"

0 0
možnosti
FF

foxy2

30. 3. 2008 16:06
Kdybychom jedli

jen "bio" potraviny, tak bychom pomreli hlady. O otravach aflatoxiny nemluve.

0 0
možnosti

Holek

30. 3. 2008 20:14
Re: Kdybychom jedli

lidstvo je přemnoženo. Kdyby nějaký ten milion lidi umřel bylo by to fajn pro ekologii. 1 MILIARDA LIDÍ NA ZEMĚKOULI BY UPLNĚ STAČILA.

0 0
možnosti

Pete

30. 3. 2008 14:50
cokoliv co má na sobě "nová a lepší receptura" je zlodějna

Nejdřív se to furt šidí a šidí, aby se nakonec na výrobek napsalo "originální recpetura" a vše se vrátilo zpět (když už to nikdo nechce žrát) za dvojnáspbnou cenu. Holt moderní obchod.

Vtipný je, že už i lůzři v Tescu zjistili, že lidi nechtěj jíst náhražky, který by se i Hitler styděl vyrábět. :-© Ale trvalo to .. :-P

0 0
možnosti

barbudo

30. 3. 2008 15:29
Re: cokoliv co má na sobě "nová a lepší receptura" je zlodějna

... ovšem i velikost je důležitá ....

... dnešní Tatranka je tradiční, ale poloviční ...

... krabice Esiček vypadá normálně, ale  na dně je jen pár nesladkých miniaturek ...

0 0
možnosti

Vojtas

30. 3. 2008 5:30
Moudo meho dedecka

Muj deda vzdy rikaval, ze nechape, jak muzeme mit vice druhu mleka, kdyz krava je jen jedna...

0 0
možnosti

Rampepurda

30. 3. 2008 11:58
Re: Moudo meho dedecka

Jak muzeme mit vice druhu chleba, kdyz obili je jen jedno? Stejne moudro. Nebo mi neco unika? :-)

0 0
možnosti

TarasBulba

30. 3. 2008 1:04
Věda ve službách lidstva

Technologický pokrok v potravinářství má za důsledek pouze snižování kvality.

0 0
možnosti

rektální analýza

30. 3. 2008 13:39
Re: Věda ve službách lidstva

ale zvyšování kvantity, tzn. že místo jedné organické brambory si dnes můžeš koupit celý hlavní chod.

0 0
možnosti

rektální analýza

30. 3. 2008 0:59
Pánové, přiznejme si,

kdo z vás by jedl párky, když byste vědeli, jak se vyrábí.

0 0
možnosti

barbudo

30. 3. 2008 12:03
Re: Pánové, přiznejme si,

... emulgovaná vepřová kůže je zdravá na klouby, sojová mouka je dietní, rostlinný tuk je také zdraví prospěšný ... hmm ...

0 0
možnosti