- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
> receptury vylepšené
Jdu zvracet velebnosti. Jestli uz i ve state luxusu pro masy doslo na situaci co se konala v cechcach po revoluci... No snad aspon Whole Foods raketove rozmnozi pobocky do nastupujicich statu luxusu a hyreni a dockame se taky kvalitnich potravin a lide poznaji, ze to co se dnes prevlika za prvni a druhou jakost je ve skutecnosti druha a treti...
Tak si pan Caplik udelal hezkou neplacenou reklamu. Tezko uz dneska nekdo porovna tu chut jak byvala a je nyni.
Jedno je jisty, spekacky jsou uz davno v
A protoze je zivot kratky, neni dobre si uzit dobreho jidla? Mit pozitek z toho , co jime?
Dnes mi manželka dala na oběd smažený sýr s brambory. Jím to a říkám ji "no vidíš, dá se to jíst i s majonézou. Není to sice jako tatarka, ale stačí to" Manželka: "to ale je tatarka (Hellmans)" No, před půlrokem tatarka chutnala líp.
V USA to neni nic noveho, jidlo se nastavuje kukuricnym syrupem, skoro v nicem neni obycejny cukr, vsude plno umelych prisad.
Seznam ingredienci na jejich jidle je delsi nez zlate stranky...
Ja si myslim, ze v souvislosti s nucenym prechodem na biopaliva budou muset za ten kukuricny syrup vymyslet nahrazku.
no bude to tu už posté, ale prostě lidi buď budou uvažovat a nebo sežerou co jim dají. Američané (vesměs) jsou zmlsaní, většina američanů (tuším to bylo snad 90%) ve velkých městěch večeří zásadně v restauracích a nebo si nechává dovézt nějakou tu pizzu či čínu, zbytek pak jí většinou mražené polotovary. Uvařit vlastní jídlo je samozřejmě asi 5× levnější, jenže to už oni ani neumí. Navíc si velmi cení toho volného času, který ušetří tím že nemusí vařit a umývat nádobí (když jedí kung-pao z krabice), a pak tráví tento volný čas tím, že sedí před televizí, počítačem a nebo chodí do posilovny aby shodili to co nabrali při tomhle životním stylu.
A co se týče Česka, tady se stále většinově jedí levné sra..., hodně je to dáno politikou řetězců, jenže je to těžké, když prostě lidi berou za standard párky za 60 Kč a jásají z akcí z párků za 30, a jaksi se nezamyslí nad tím, jak je možné že kilo masa do těch párků stojí stovku a nedojde jim, že tam musí být toho masa maximálně 30 %
Temnou budoucnost pak vidím takovou, jaká je napsána na plechovkách s psím žrádlem všech světových značek - Masové kousky - vyvážený poměr minerálů a vitamínů ... poměr masa 3 %. A to si na tom ještě v nějaké nechutné reklamě pochutnává nějaký chlapík (by mě zajímalo, kolik lidí si koupí inzerovaný výrobek a kolik z nich si při pohledu na něj vzpomene na ten pocit na zvracení, který dostali při sledování reklamy)
Naštěstí u nás roste počet bohatších lidí a tak je možné kupovat konečně kvalitní maso v kvalitních masnách, problémem bývají kvalitní pekárny a hlavně ovoce-zeleniny, ale to taky přijde.
Budiž ovšem amerika příkladem, že ani bohatý národ se nemusí většinově stravovat zdravě, když lidé zleniví. A když čtu, že 80 % žen do 30let v Česku neumí vařit, tak mě jímá hrůza, že i v tomhle "doženeme a předeženeme"
jen "bio" potraviny, tak bychom pomreli hlady. O otravach aflatoxiny nemluve.
lidstvo je přemnoženo. Kdyby nějaký ten milion lidi umřel bylo by to fajn pro ekologii. 1 MILIARDA LIDÍ NA ZEMĚKOULI BY UPLNĚ STAČILA.
Nejdřív se to furt šidí a šidí, aby se nakonec na výrobek napsalo "originální recpetura" a vše se vrátilo zpět (když už to nikdo nechce žrát) za dvojnáspbnou cenu. Holt moderní obchod.
Vtipný je, že už i lůzři v Tescu zjistili, že lidi nechtěj jíst náhražky, který by se i Hitler styděl vyrábět. Ale trvalo to ..
... ovšem i velikost je důležitá ....
... dnešní Tatranka je tradiční, ale poloviční ...
... krabice Esiček vypadá normálně, ale na dně je jen pár nesladkých miniaturek ...
Muj deda vzdy rikaval, ze nechape, jak muzeme mit vice druhu mleka, kdyz krava je jen jedna...
Jak muzeme mit vice druhu chleba, kdyz obili je jen jedno? Stejne moudro. Nebo mi neco unika?
Technologický pokrok v potravinářství má za důsledek pouze snižování kvality.
ale zvyšování kvantity, tzn. že místo jedné organické brambory si dnes můžeš koupit celý hlavní chod.
kdo z vás by jedl párky, když byste vědeli, jak se vyrábí.
... emulgovaná vepřová kůže je zdravá na klouby, sojová mouka je dietní, rostlinný tuk je také zdraví prospěšný ... hmm ...