Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Prodavačky z Meinlu, které okrajovaly plíseň, se rozsudek dozví až v červnu

Čerstvě vypadající párky v obchodech mohou být ve skutečnosti ve fázi rozkladu. Tvrdí to prodavačky z bývalého českobudějovického obchodu Julius Meinl, které prý musely zkažené potraviny omývat octovou vodou. Podle inspekce, která dnes vypovídala u soudu, se ale na místě takové praktiky nepotvrdily.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

?

Rozsudek

Řek bych, že trest by měl být jasný. Uváděli jste do oběhu prošlé, zdravotně závadné potraviny = nepodmíněný trest + pár let zákaz činnosti v potravinářství. A že vás k tomu nutili. A co má jako být. Když vám někdo bude říkat abyste zabili, tak taky splníte ?

0/0
25.4.2008 7:09

Rarach

prodavačky které okrajovaly plíseň

Nojo panu šéfovi Meinlu se nic nestace.A odnesou to prodavčky. Stejně se nic nestane ani vedoucím úseku.:-(

0/0
24.4.2008 19:49

frank

nic nového, bohužel...

Podobné věci jsou v podvečer před zavíračkou občas k vidění v DELVITĚ, konkrétně na Proseku v Praze (nyní pod velením BILLA) - prodavačka z lahůdek s ošatkou přijde ke chlaďáku sýrů, jež sami krájí, balí do celofánu a váží. Sebere sýry a jde s nimi k váze. Tam je rozbalí, znovu zabalí, převáží, dá na ně nové cedulky a vrátí je zpátky. To je co jsem viděl, mají tu smůlu, že tam mají prosklenou přípravnu lahůdek. Co s tím vlastně dělá proč nebudu radši spekulovat...:-©

0/0
24.4.2008 15:51

Ivano

Dělalo se to vždycky

Staré salámy do vlašáku, umyté a naolejované klobásy a párky na pult. Přece se to nevyhodí.

0/0
24.4.2008 14:10

Doba se

Re:

trosku zmenila, soudruzko

0/0
24.4.2008 14:22

drew

Re: Re:

asi te zklamu,ale v tomhle smeru urcite ne

0/0
24.4.2008 14:24

roedor2

Re: Re:

jak naivní;-D;-D;-D

0/0
24.4.2008 14:30

block

Re: Re:

OPTIMISMUS JE NEDOSTATEK INFORMACÍ.

0/0
25.4.2008 9:10

Baf

Chro chro

Nejlepší maso chrochtá na zahradě ve chlívku. :-P

0/0
24.4.2008 13:57

Zen

Ja se vam divim

Takhle poskozovat dobre jmeno Meinlu jen kvuli zanedbatelne plisni ...

A ty, kteri nadavaji, bych hnal k soudu. Vzdyt se jedna o pokus o omezovani podnikani, coz je vlastne trestny cin!

Aspon podle priznivcu modreho ptactva ;-D

0/0
24.4.2008 13:56

Zed

Re: Ja se vam divim

Bože, ty jsi ale vůl;-D

0/0
24.4.2008 14:34

jozo

údiv

Kdo se diví, že to takhle fungujec u těhle vymýtačů zeleně s rakousko-polsko-německým zbožím?????? To je stejný jako věřit, že auto koupený v AAA je nebouraný a po prvním majiteli.... Možná tak z nebouraných dílů a po prvním majitel... v ČR:-©

0/0
24.4.2008 13:56

bývalý volič ČSSD II

Satelitní státy EU = odbytiště zahraničního odpadu.

:-©

0/0
24.4.2008 13:35

drew

Lidi

Osobně mám zkušenost z několika obchodů,jak od soukromých řezníků,tak z řetězců a závěr je ten,že vždycky je to v lidech.Kdyby prodavačka odmítla okrájet hnijící salám,nebo přebalit balíček masa,nikdo jí nepřinutí.Hlavně v řetězcích,kde je vždycky možnost neprodané uzeniny vráítit dodavateli.Častokrát se to stává právě proto,že prodavači jsou blbci a prodávají to nejčerstvejší a včerejší nechají hnít v lednici.Apropo,co myslíte že výrobce udělá s tím co se mu vrátí jako zkažené a neprodané......vyhodí to?Šup s tim zpátky do výroby8-o

Úvaha,že nakupování u malých řezníků je bezpečnější je úsměvná

0/0
24.4.2008 13:28

vymrzovac

Re: Lidi

nesouhlasím,malý řezník s rodinnou značkou by to udělal jen jednou a hned by se to rozkřiklo. Na druhé straně je možno lehce odvodit,proč mají některá hypra vlastní "masnou"výrobu.Čerstvé maso jde po několika dnech na pultě do sekaných a uzenin,stejně jako se z kuřat "udělají"    "pikantní" pečená křidélka,stehýnka atd.  V hypernově jsem si to koupil jen jednou v životě,víckrát bych to neudělal! 

0/0
24.4.2008 13:40

Re: Re: Lidi

Ano, malí řezníci byli poctiví už za komoušů a vše zkažené hned vyhodí, třeba to i zadotujou ze svých úspor.

0/0
24.4.2008 13:51

drew

Re: Re: Re: Lidi

pripadne nakraji nevabny salam do vlasaku:-/

0/0
24.4.2008 13:58

drew

Re: Re: Lidi

no ona i taková domácí klobáska snese hodně a pokud to neni vyloženě dobytek,nerozkřikne se nic:-/ Např. Kaufland,ve výrobě jsem byl,má tak přísně nastaveny hygienické podmínky,že to snad ani není nutné.Teplé pulty v hyprech je jiná věc,to fakt nebratJá osobně kupuju maso buď tam,nebo v osvědčeném řeznictví,ale u uzenin je to vždycky loterie,ať to vypadá sebelíp,je teploučké z udírny atd 

0/0
24.4.2008 13:56

Yaroukh

Meinl - prvotřídní obchod

;-D;-D;-D

0/0
24.4.2008 13:11

orinka3

to už trvá 3 roky?

Pěkně se to táhne...

0/0
24.4.2008 12:53

ds

odpovednost

(pardon)...a nemely by nest ty prodavacky odpovednost jako ten ostravsky tramvajak, vzdyt vedeni retezce prece nic neokrajovalo ... :-(

do when blaight

0/0
24.4.2008 12:51

ds

odpovedn

0/0
24.4.2008 12:49

blastula

Prozíravě dbají na vaše zdraví

Nevděčníci!Prý úplně čerstvé maso je z hlediska trávicích procesů nevhodné a mělo by být aspoň deset dní "odleželé", aby ho tělo lépe zpracovalo.

Ještě za dob existence Meinla ( na Vinohradské) jsem potkala vregálech s moukou a psím krmením doslova legie faraonů a všude poletovali mouční moli. Od té doby mě tam neviděli.I když o jiných krámech si také nedělám iluze-můj pes např. nikdy nejedl maso koupené ve  Sparu  ( a taky jídlo z mikrovlnky). Snad jen Globus je relativně solidní.

0/0
24.4.2008 12:49

Re: Prozíravě dbají na vaše zdraví

Globus je super. Taky je dobrej lídl a obchody kde prodávaj jídlo z továrny, když je někde pult kde něco krájej a balej, tak je to vždy humus.

0/0
24.4.2008 12:52

marty

Re: Re: Prozíravě dbají na vaše zdraví

coze??lidl a dobrej??prober se z toho snu...lidl je to nejhorsi co muze bejt...podivej se nekdy co tam maj za zbozi-polsky nebo nemecky druhojakostni...a o tom mase skoda mluvit......

0/0
24.4.2008 20:35

drew

Re: Prozíravě dbají na vaše zdraví

Globus je fajn,hlavně polívku tam maj dobrou.....když se chceš někoho zbavit:-P

0/0
24.4.2008 13:15

loginname_

Což o to,

tohle mi ani tak nevadí, maso si v supermarketu může koupit jen buď naprostý blbec nebo někdo na pokraji smrti hladem ;-D, ale kupte si jogurt, který má sice 2 dny do konce záruční lhůty, ale byl předtím skladován na slunci.

Vsadím se, že kdyby výrobce na víčko dával nějaká termočidla, tak to supermarkety do prodeje vůbec nevemou.........:-/

0/0
24.4.2008 12:44

blastula

Re: Což o to,

i v supetrmarketech máš maso na "metráž", což o to, ale horší je, že klasické řeznictví, natož pak dobré řeznictví už ve spustě měst už ani neexistuje

0/0
24.4.2008 12:51

Re: Re: Což o to,

V klasickým jsem před časem koupil 5 kilo masa a pak jsem ho vyhodil, nezdálo se mi.

V takovým globusu prodaj za den několik tun masa, takže je to čerstvý a na okrajování nemaj čas.

0/0
24.4.2008 12:58

Eva

Meinl Tábor - plesnivé smažené žampiony

Vůbec bych se tomu nedivila, sama jsem si zakoupila naprosto plesnivé smažené žampiony u Meinla v Táboře ..

0/0
24.4.2008 12:26

Flynn

Re: Meinl Tábor - plesnivé smažené žampiony

Houbicky na houbickach? Ach, jak dekadentni...;-D

0/0
24.4.2008 13:05

Parouback

?!?

Dva roky jsou směšný trest. Tohle by se mělo klasifikovat jako obecné ohrožení a pěkně horní sazbu.

0/0
24.4.2008 11:57

bobo

Re: ?!?

Můj děda měl ještě chvíli po válce řeznictví. Protože mu doma zůstala udírna, chodili za ním někteří starousedlíci udit maso. Osobně si jako malý kluk pamatuju jak jedna paní vždycky přinesla maso, které smrdělo neskutečným způsobem - páteřové kosti, byly potažené nazelenalým potahem a tak nějak lepily. Děda to vždycky nesl rovnou do udírny. Vždycky říkal, že to není možné, že to těm lidem chutná. Vážení, ta paní se i její manžel se dožili přes devadesát let.

0/0
24.4.2008 12:05

as

Re: Re: ?!?

a venca co jedla z kanalu zije jeste dnes a je mu 102..

0/0
24.4.2008 12:07

Re: Re: ?!?

Třeba to pak prodávala. Nebo to byla speciální plíseň - dlouhoživka.

0/0
24.4.2008 12:53

Jirka

Upozorneni pro urady

Dobry den,

cetl jsem tento clanek a musim upozornit na stale stejnou vec. V Albertu na Hajich to stale delaji. Okrajuji plisen a odendavaji schnila rajcata z krabicky, popripade je omyji.

Byl jsem nedavno velice v soku, kdyz jsem tam sel na nakup, chtel jsem koupit zeleninu, ale kdyz jsem videl, ze je schnila a nikdo tomu nevenuje pozornost, ani po upozorneni, tak jsem odesel. Den na to jsem sel opet do Alberta na nakup a zjistil, ze ty same vanicky jsou odplesnene (tedy jen castecne). Pracovnici (asi nekteri) misto aby vyhodili takto infikovanou zeleninu, radeji vybrala jen ty nejvice poskozene a ty mene jen oplachla. Videl jsem stopy plisne.

Neni ani novinkou, ze podobne maskuji Hovezi masi. Oplachnou a otoci tim lepsim nahoru. Bohuzel po vyhozeni paragonu to uz nejde vratit :-( Tato praktika je i v Bile, ale treba v Delvite ani Intersparu jsem to nevidel. Nebo jsem si tomu nevenoval pozornost

Dekuji pokud to nekdo cetl z uradu

0/0
24.4.2008 11:46

Re: Upozorneni pro urady

Já v albertu kupoval zeleninu, mnohem dražší než v lídlu, tak si říkám - ta bude asi kvalitní. Ale nebyla, byl to humus.

0/0
24.4.2008 12:54

iuos

hmm

proč to nenahlásíš přímo na úřadě/policajtech/ČOI?

Jo, to bys byl za udavače, co?... grrrr

0/0
24.4.2008 13:04

Flynn

Re: Upozorneni pro urady

Souhlasim s tim, ze po te zo delvitu prevzala Billa, sla kvalita rapidne dolu. V Bille v repich jsem je jiz 3x upozornoval, ze cekanka se musi skladovat v temnu, jinak zhorkne. Pokazde mi hezky podekovali a druhy den (horka) cekanka zase krasen svitila z prusvitneho igelitaku. Nevidim ve skladovani v temnu problem - v Globusu je maji v cernem igelitaku.

0/0
24.4.2008 13:09

Vanislav

V tomto radoby obchode jsem byl jednou

a v zivote tam uz nevlezu. Kdyz jsem v regalu se zbozim nasel totalne plesnivou pastiku a upozornil jsem na toto prodavacku, ocekaval jsem okamzite vycisteni a omluvu, ze jsem takovej hnus v regalu nasel. Misto toho jsem byl arogantne obeznamen s tim, ze pani je prodavacka a ne uklizecka a ze si mam pockat do zitra, ze to prez noc vyberou Rv

0/0
24.4.2008 11:43

Bogan

Re: V tomto radoby obchode jsem byl jednou

Teď si jim to Vanislave nandal a že jsem tak smělej kdepak nakupuješ - v sámošce na sídlišti a to si myslíš že je to tam jiné, nebo ve Večerkách u Vietnamců - sděl mi to sladké tajemství.

0/0
24.4.2008 11:46

Vanislav

Re: Re: V tomto radoby obchode jsem byl jednou

maso v krame temer nekupuji - jsem myslivec. Otec chova husy, kurata a kraliky, takze o maso skutecne nouze neni. Problem je s vyrobky, ktere vypestovat nelze, nebo je clovek spotrebovava ve velkem mnozstvi. Jinak mlecne vyrobky si napriklad necham posilat od jedne firmy. Vzdy jim jednou tydne poslu mejlem o co mam zajem a druhy den rano u me zvoni manik s taskou a hotovym nakupem. Cena takto  zakoupenych vyrobku je cca o 30% drazsi, nicmene ma clovek zaruku, ze se jedna o cerstve potraviny.

0/0
24.4.2008 11:55

Re: Re: Re: V tomto radoby obchode jsem byl jednou

Myslivec... To není koníček, to je diagnóza... :-©

0/0
24.4.2008 12:06

klukjakpuk

Re: V tomto radoby obchode jsem byl jednou

Už ani nevlezete, Meinl není.... ale dělají to, myslím, všichni!

0/0
24.4.2008 11:47

KROKODYL

koupil jsem nedavno v PLUSu

v oddeleni masa (vim e to je externi firma) vetsi kus veproveho bucku. Kdyz jsem ho doma zacal porcovat najednou citim zapach... Maso bylo na pohled perfektni, ale na veprove kuzi byl evidentni zapach prasecich vykalu. Nechapu co s tim pri uprave delaji, nebo respektive nedelaji. Zapach jsem citil, mozna podvedome, jeste dalsi tri dny. Bylo to hnusne, bucek letel do kose a ja uz dlouhou dobu na nej nedostanu chut. :-©

0/0
24.4.2008 11:41

berča2

hypernova:-(

R^V hypernově odkrajuj, omývají taky...Ponaučení - nekupovat nic vakuovaného)!!!!!takže máme doma 2 čuníky, spousty králíků a kuřátek (a býka máme u strejdy;-D)

0/0
24.4.2008 11:39

KROKODYL

Re: hypernova:-(

Dobra rada do mesta :)

0/0
24.4.2008 11:43

Re: Re: hypernova:-(

Bydlím v paneláku, sousedky jsou slepice, soused dole prase a nade mnou pořádnej bejk. A králíky nejim.

0/0
24.4.2008 13:02

Radek...

to jsou staré praktiky

je blázen kdo nakupuje maso v hypermarketech... v takovem Tesco Letňany prodávají občas zelené maso dodnes a nijak se nestydí.:-)

0/0
24.4.2008 11:37

Blanka z Bejrůtu

Snažili se vypěstovat Antrax

To jim přece nemůžete mít zazlé, je to boj proti terorismu ;-)

0/0
24.4.2008 11:23







Najdete na iDNES.cz