Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Češi přišli na chuť šnekům, ročně jich snědí deset tun

Češi už se nechtějí spokojit jen s řízkem nebo vepřovou kýtou. Stále častěji experimentují a mezi jejich oblíbené pochoutky se začíná řadit třeba i šnečí maso. Podle brněnské firmy Snailex, která vyrábí šnečí speciality, se v tuzemsku sní asi deset tun těchto plžů ročně a spotřeba stále roste.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Saš

sežerou všechno

Češi jsou taky starý prasata...hned po Němcích.

0/0
13.7.2008 12:18

kontrola_nemocnych

jakl rikala babicka o margarinu

za valky to nikdo nechtel zrat a dneska z toho delaj noblesu.

0/0
8.5.2008 3:02

kontrola_nemocnych

to zerou

leda nejaci idioti v cajovnach. cech by to do huby nevzal.

0/0
8.5.2008 3:00

vymrzovac

to je teda recept!!!!!!

;-D   ....okapané šneky nasekáme...."....co takhle ty slizouny nejprve zbavit slizu??? Po tomhle by se každej několikrát poblil!:-©  .... :-©.......:-©

0/0
5.5.2008 8:07

Brutus

A to ještě opět nezdražil ČEZ!

Jak "Brusík" zdraží uhlí, tak češi přijdou na chuť i Čínské kuchyni a jidelníčku jihoamerických indiánů.

Ještě že tady máme tolik volné havěti, o kterou nikdo nemá zatím zájem,;-D;-D;-D

http://halbot.haluze.sk/?id=4129

0/0
4.5.2008 20:37

pavel.61

prasata

Uz vidim normalniho cecha jak ji sneky.Joo leda tak na nejake party a pak se dou vygrcat ven a rikaji jak to bylo mnaaaaam.:-©:-©Dejte si i za mne.;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
4.5.2008 15:57

AKSAMIT

Tomu neverim,

to spis zerou cizinci,anebo se to vyazi.Ja neznam jedineho cloveka,co to zere.

0/0
4.5.2008 11:50

Saš

Re: Tomu neverim,

Já znám člověka s tituly, co to žral několikrát. Ale to jsou spec. sorty lidí, kteří mají rádi adrenalin a do všeho jdou po hlavě. Chutnalo mu to, což teda obdivuju.. Jinak já to opravdu považuji za poslední válečný krok. Kdy ve válkách sami se sebou začneme prohrávat a kam jinam se uchýlíme? No jasně že opět k přírodě. A začneme vyčerpávat jiné zdroje.

0/0
13.7.2008 12:22

farous

Lehce!

Důchodci hlavně na venkově to na svých zahrádkách dlabou přímo syrový, když jim nějakej "šnek" zrovna běží okolo! ;-D Maso je maso!

0/0
4.5.2008 10:53

mno

tak

včera jsem jednoho nedopatřením rozšláp,...  tak to co bylo v tý ulitě kdyby mi někdo dal na talíř tak se vážně pobleju.:-©8-o8-o

0/0
4.5.2008 8:29

FaNt0M4SS

Robot jezdící na šneky

Na Bristolské univerzitě byl nákladem 200 000 liber vyvinut robot, který pomocí infračerveného detektoru loví plže a rozkládá je na metan, čímž získává energii. Jeho cena v současné době však činí 1000 liber.

0/0
4.5.2008 1:41

Rilev

Re: Robot jezdící na šneky

Protoze ziji v Bristolu, tak se zitra podivam na internetu, zda to je pravda.

0/0
4.5.2008 3:01

kontrola_nemocnych

Re: Re: Robot jezdící na šneky

jeste ze si v bristolu, jinak by ses na ten internet nepodival.

0/0
8.5.2008 3:01

FaNt0M4SS

K jídlu spíše hlemýžď kropenatý

Hlemýždě necháme po dobu jednoho týdne ve vhodné nádobě bez potravy, aby se vyprázdnili. Potom je opláchneme a vhodíme do vařící vody. Po 10 minutách vaření hlemýždě přecedíme a výjmeme z ulit. Odpreparujeme veškeré vnitřnosti, takže zůstane pouze svalnatá noha. Sliz odstraníme důkladným promnutím hlemýžďů v soli a znova opláchneme studenou vodou. Maso pomeleme a lehce ochutíme provensálským kořením. Prázdné ulity omastíme zevnitř olejem a naplníme mletými hlemýždi. Zapékáme v horké troubě. Dozdobíme petrželkovou natí a plátky citronu.

0/0
4.5.2008 1:38

mno

Re: K jídlu spíše hlemýžď kropenatý

to je prostě nechutný. Nevadí mi koukat na to jak třeba někdo zabije kachnu nebo slepici a já jí pak sežeru,.... ale tohle to je teda naprosto protivný,...

0/0
4.5.2008 8:33

xxx

Re: K jídlu spíše hlemýžď kropenatý

před vhozením do vody se strčí do ledničky, měli by být zavíčkovaní... a při zpracování to moc nevoní :-)))

0/0
4.5.2008 13:22

Brutus

Vynikající je taky kočka po Bengálsku!

Přejetá kočka se zahrabe do jílové jámy a nechá se trčet ocas.

Kvalitně uleželá se pozná podle toho, že jde slabým zataháním ocas vytáhnout.

Potom do vzniklého otvoru po ocase zasunete brčko a sajete....;-D;-D;-D

Dobrou chuť.....;-D

0/0
4.5.2008 20:46

Marekzprahy

Re: Vynikající je taky kočka po Bengálsku!

vynikající;-DR^[>-]

0/0
4.5.2008 21:47

FaNt0M4SS

Uveden v Červené knize.

Hlemýžď zahradní je podle Zákona 114/92 Sb. § 5 „obecně chráněným živočichem“.

0/0
4.5.2008 1:34

Tryskomys Muf

Pro mne za mne

Pro mne za mne, zerte si treba pavouky kdyz vam to chutna.8-o8-o

0/0
4.5.2008 0:09

Keryx

To neni chut to je...

To neni chut to je snobismus

0/0
3.5.2008 19:57

Flynn

Re: To neni chut to je...

proti gustu.

Kdysi jsem take nechapal, jak nekdo muze jist "morske plody" a dnes  se po nich mohu utlouct...;-)

0/0
3.5.2008 21:13

vymrzovac

Re: To neni chut to je...

taky jsem měl ten dojem! Kdysi jsme si to dali v Německu v nějaké restauraci a teda nic moc! Bylo to jak žvejkačka,chuť žádná(nebo po koření)

0/0
5.5.2008 8:11

Todd Berrtuzzi

No to je prima. Škoda že to nejím jako svíčkovou.

Najít každý den ráno před cestou do práce na chodníčku před vchodem do mého domu pět šest kousků svíčkové, to by se mi líbilo. :-P

0/0
3.5.2008 19:22

Flynn

Re: No to je prima. Škoda že to nejím jako svíčkovou.

mas recht, mladejch volu potkavam po cfeste do prace dost. vetsinou jsou MBA (Mladi, Blbi, Agresivni)

0/0
3.5.2008 21:15

Korsičan

Nejlepší je na tom

ta špenátová zálivka. Jinak je to žvejkavý jako sojový maso :-)

0/0
3.5.2008 11:56

maty@piskotek.cz

dd

spatny nesjou

0/0
3.5.2008 6:16

mafra_fan

levnej bůček

je levnej bůček;-D

0/0
3.5.2008 3:17

Hekynen

Re: levnej bůček

R^

0/0
3.5.2008 15:08

mafra_fan

v jednom paneláku v Chánově

dokonce lezou šneci po zdech;-D;-D;-D

0/0
3.5.2008 3:14

bléééééééééééééééé

bléééééééééééééééééééééé

:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©

0/0
3.5.2008 0:49

mr. Q

Blbost

Hele ty čísla jsou nějaký divný. Když budu počítat 40 gramů na hlemejždě, tak mi to vychází na 250 000 kusů. To se fakt v Čechách sežere? Blbost!

0/0
2.5.2008 23:44

Ted

Re: Blbost

Proč? Když počítáš dejme tomu 50 šneků ročně na jednoho labužníka, tak to máme 5 000 lidí co jedí šneky...

0/0
3.5.2008 10:32

Hucul

Cesky konzervatismus...

Tato diskuse krasne zobrazuje, jak si Cesi neradi zvykaji na nove a cizi veci. Ja jsem clovek zravy a zvedavy, takze dam do pusy kde co. A jsem za to rada. Kdyz vidim stravu svoji sestry, ktera pulku veci nesnasi a druhou nemusi, fakt jsem rada, ze se mi nehnusi jist houby, ryby, artycoky, ustrice a jine morske plody, kozi syry, foix gras, cerstve hraskove vyhonky, spicky smrkovych vetvi (ve Svedsku je to lahudka), cerna vajicka, syrecky, fermentovane herinky, sladke syry, velryby, tulene, chilli lizatka, sushi, zabi stehynka, morske rasy a sneky. Brzy mam v planu zkusit pozrit neco z rise hmyzu, nejake cervy a nejake nozickate potvory, nevim, jestli to dokazu, ale tesim se na ochutnavani noveho. Kdybych to nezkusila, pripadala bych si silene ochuzena, nepripada si takovy konzervativni prasozravec ochuzeny o zazitky?

0/0
2.5.2008 23:02

A.C.Clark

Re: Cesky konzervatismus...

Zkuste někdy i ho*no, chutná opravdu skvěle, ani nevíte, o co jste ochuzená:-P

0/0
2.5.2008 23:26

Hucul

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Jako dite jsem jiste zkusila i to. Maminka mela problem odnaucit mne jist hlinu z kvetinacu... :o)

0/0
4.5.2008 20:18

Tomáš Nemravný

Re: Cesky konzervatismus...

"Ja jsem clovek zravy a zvedavy, takze dam do pusy kde co." - předpokládám, že i partnerův penis, ale nekoušete...

BTW nevím, proč by Češi měli žrát kdejaký humus, který se žere jinde - jinde taky nežerou české vepřo-knedlo...

0/0
3.5.2008 1:35

mafra_fan

Re: Re: Cesky konzervatismus...

však taky žrát vepřoknedlo je nemoc, bůčkohlavo...(Y)

0/0
3.5.2008 3:16

Hucul

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Nemuseji to zrat, konzervatismus nevidim jako negativni vlastnost, pouze konstatuji, ze ji nevlastnim. Zajimalo by mne, jestli neni takovy konzervativec ani trochu zvedavy, jake by to asi bylo...

0/0
4.5.2008 20:17

Beras II

Re: Cesky konzervatismus...

Zkuste taky jíst ty plžáky co se tak přemnožili,já Vám je budu dodávat zdarma.

0/0
3.5.2008 14:49

Hucul

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Dekuji, ti mi smrdi. ;o)

0/0
4.5.2008 20:15

mura_pelesiva

Re: Cesky konzervatismus...

tak za velryby a tulene si dejte z kazdy strany poradnou facku slecno (Y)

0/0
4.5.2008 8:26

Karel

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Kdysi jsem koupil mražený biftek z velryby normálně v krámě. Nevím, proč bych se za to měl fackovat

0/0
4.5.2008 10:26

AKSAMIT

Re: Re: Re: Cesky konzervatismus...

Protoze kvuli takove krave,jak jste vy ji nekdo zabije a vyplati se mu to.;-O

0/0
4.5.2008 11:54

Hucul

Re: Re: Re: Re: Cesky konzervatismus...

Jo, krava? Az toho udelate pro ekologii desetinu toho, co udelala jedna nase vyzkumna expedice do Gronska, muzete si dovolit se mnou mluvit v takovychto vyrazech.

0/0
4.5.2008 20:12

Hucul

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Jdete se bodnout, jo? V Gronsku tezko budu shanet tofu. A nebudu se fackovat za to, ze kdyz tam jedu na vyzkum, netahnu tuny zradla, kdyz potrebuji dovezt vybaveni.

0/0
4.5.2008 20:11

Hucul

Re: Re: Cesky konzervatismus...

Jo a jeste neco: A o co je horsi zabit roztomileho tulene na maso, nez si koupit pekny balicek veproveho z prasatka, mileho cunika, ktery byl vykrmen v nelidskych podminkach v Polsku a pak pro snizeni ceny bourani masa prevazen dny v nevetranem kamionu bez dostatku vody pres celou Evropu, aby tam byl v desu ze zapachu jinych mrtvych zvirat zabit a naporcovan a poslan zpatky v mrazaku? Vite, jak citlive a inteligentni zvire takove prase je? A fackujete se kazdy den dvakrat pred jidlem? Pokrytci! :-©

0/0
4.5.2008 20:15

slimák

sežerou všechno

jo vepřové a hovězí je drahé a drahé bude víc!proto ted budem žrát maso zadarmo co leze po ulicích a zahradách!i potkani se budou žrát!se psema už větnamci rozjeli kuchyn!někde žerou i vlaštovčí hnízda!:-©

0/0
2.5.2008 22:04

Mr. Dance

skvělý jsou taky

pražený mandelinky, je to něco mezi burákam, pistáciema a kešu;-)R^

0/0
2.5.2008 21:23

cb

Recept

proste udelame vse pro to, aby to nechutnalo po snecich.

0/0
2.5.2008 19:37







Najdete na iDNES.cz