Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pět největších pivních mýtů

Půl roku starý výzkum AISA pro Plzeňský prazdroj potvrdil, že mezi českými konzumenty piva včetně těch, kteří se považují za znalce, přežívá řada bludů. Čtěte o nejrozšířenějších pivních mýtech a podívejte se na videu, jak se pivo vyrábí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jen Já

Pivařů je mi líto :-)

Pivařů je mi líto, protože z toho věčného lemtání mají vypitý mozek a všichni vypadají stejně - tlustí, nemytí, podlouhlé mastné vlasy a prázdný až tupý pohled :-)

0/0
23.6.2008 11:13

Petr

Když pívo, tak jedině z malého pivovaru.

Gambrinus a nejsilnější desítka u nás? ;-D No to to asi měřej před tím, než do toho nalijou ta kvanta vody! No nevím no, odborníkům z Plzně, které považuji za jedny z největších pivních patolízalů, asi věřit moc nebudu.

0/0
16.6.2008 17:54

cinco

Bernard

se jen filtruje, takže celá škála kvasinek a vitamínu je zachována. Co se týče chutě nemá konkurenci.

0/0
15.6.2008 13:25

Gaspaccho

.

co je to vlastne ten riz? nejak jsem to z clanku nepoznal. A "kysličník uhličitý" mi taky moc nepridal.

Jinak nechapu, ze tady po Praze se vsude cepuje jen ten vyplach gambac takovej Budvarek opravdu jen pomalu. A tak je to +- vsude v republice.

0/0
15.6.2008 2:20

chutný benzinek

já piju jen Budvar

piju jen Budvar 12° . Nic jinýho mi nechutná.

0/0
13.6.2008 10:20

Pivar

Znalec

Gambrinus ? (Y) ! Policka a Svijany ?;-D

0/0
13.6.2008 7:05

John S

Re: Znalec

Záviš přímo z tankuR^VOdborníci z Gambrihnusu ať jdou do(Y)

0/0
13.6.2008 12:01

agentCooper

tento článek

Skoro stejný článek vyšel cca před půl rokem v Hosp.Novinách v nějaké speciální příloze o pivu. Tam to bylo ale označené, jako komerční příloha placená Pilsner Urquellem. Že by tu někdo opisoval?

0/0
12.6.2008 10:57

ld

To je paráda, že tu je samý odborník

V Prazdroji jsem pracoval, na varně jako pomocník vařiče (měli tři - starou varnu, super a novou). . . všichni vařiči pili pivo - Gambrinus. Jo a nepamatuji, že by se tam lil extrakt - dávali jsme tam chmel. To byl úkol pomocníků, ho jít naporcovat podle pokynů sládka. Kdyby vám tady zakryli etikety, tak nerozeznáte pivo od načepované vody z umývání půllitů.

0/0
12.6.2008 10:15

pivník

Re: To je paráda, že tu je samý odborník

jo, ale to bylo tak před deseti patnácti lety.

0/0
12.6.2008 15:05

nicknamed

PR

HN maji PR pro EC/MC, MFD zas pro PP. vse je jen otazka penez, ze....jinak diky za info, nektere veci jsem nevedel, treba o te pene....

0/0
11.6.2008 23:23

Martin Ciklamini

Ukázkový článek na zakázku

Tak tento článek se opravdu povedl.

Podnikavec by se mohl ptát, kolik za něj dostal autor zaplaceno.

Mě by mimo jiné zajímalo, kde studoval autor článku. Nestranost, vyváženost, rešerše... na to autor asi zapomněl.

Napsat článek o pivě s tím, že jej zaměří na jednu firmu je nadmíru nevhodné. Zde můžeme vidět, že se  západním médiím ty naše kvalitou ještě ani nezačaly přibližovat.

0/0
11.6.2008 23:01

vymrzovač

a co kyselost

0/0
11.6.2008 20:55

vymrzovač

Re: a co kyselost

někteří urologové doporučují Plzeň údajně z toho důvodu,že má jako jediné pivo zásaditou reakci

0/0
11.6.2008 20:57

Slovenský pivár

Re: Re: a co kyselost

Hej, a taky TOPVAR! R^

0/0
12.6.2008 10:12

Jan

Gambrinus je hnus

Neznám hospodu, kde by byl dobrej Gambrinus. Myslím, že to pivo je hnusné už při uvaření.

Naopak super jsou:

Svijany (zejména kvasnicová 13), Sklepák ze Strakonic, Polička

No a když je nejhůř dá se plzeň, teda pokud to není na vsi, kde točí jednu za den.

0/0
11.6.2008 20:29

McFisto

Re: Gambrinus je hnus

No, to bych tak uplne nerek! Takovej Gambacek dvanactka z tanku v "Acku" ve Zdare n. Sazavou. Kua, to je lahoda!

0/0
11.6.2008 20:36

XXL

Re: Re: Gambrinus je hnus

R^

0/0
11.6.2008 20:58

cufir-mufir

Re: Re: Gambrinus je hnus

gambrinus je jiste dobry, ale ten kdo ho pije, jiste nepije prave pivo !

Gecko, jak jeho konzumenti s radosti uvadeji, je jen parodii na pivo ! ma zcela podmanivou chut, ktera chutna kazdemu a to je naznak toho, ze to pivo nebude uplne pivo... Gambac je odpad, at kdo chce co chce rika !R^

0/0
12.6.2008 8:11

Gaspaccho

Re: Re: Re: Gambrinus je hnus

chutna kazdemu? 8-o:-©

0/0
15.6.2008 2:23

ajdea

Re: Gambrinus je hnus

přesně tak :)

Polička a Svijany jsi můj člověk :-)

0/0
11.6.2008 21:30

John S

Re: Re: Gambrinus je hnus

já hned dostal takovou chuť... No nic, večer vzhůru na Otakárka...;-DR^

0/0
13.6.2008 12:04

PU

Pilsner Urquell zvítězil tím, že nás přesvědčil, že je dobrý... Gambrihnus je hnus a nedávno jsem byl nucen pít desítku Staropramen a to už je jen žlutá voda... Jo, žiju jen jednou, takže sračky nepiju... Jen čas od času něco zajímavého v Pivovarském domě v Karlíně, případně v minipivovaru pod Bulovkou.

0/0
11.6.2008 20:10

pilsener

Re: PU

Souhlas, a z pražských mini ještě Strahov a Bašta U Bansethů

0/0
11.6.2008 20:12

pes Jonatán

no nééé ??

Budvar měl dřív na táckách, že jejich ležák "zraje" 90 dní a Stropramen 70... Gambrinus pak 3 týdny (= 21 dní) a Prazdroj 5 týdnů (35 dní) - že by důvod, proč to každému připadá horší než dřív... mimochodem mi Prazdroj docela chutná, ale musí ho umět natočit - to se dá říct prakticky o jakémkoliv pivu.... ještě mám rád Bernard, Budvar, Svijany jsem dlouho nepil, ale v Josefově Dole na dovolené jsem ho klopil dost ;-) a mám rád i kvasničák z Medlešovic (u Chrudimi) - to je skutečně "tekutý chléb", protože mi obecně přijde většina piv taková řidší než dřív....

0/0
11.6.2008 19:52

pilsener

Re: no nééé ??

Medlešice mňam - ale většině níže diskutujících to nic neřekne  - to víš, znalec vedle znalce :-P

0/0
11.6.2008 20:09

Re: Re: no nééé ??

To není otázka znalcovství... ;-D Když je někdo ze sousední vesnice, tak o tom pivu ví... Když není, neví...

0/0
11.6.2008 22:01

pilsener

Re: Re: Re: no nééé ??

Já ze sousední vesnice nejsem a o pivu vím, takže někdo z nás dvou napsal protimluv :-)

0/0
11.6.2008 22:18

Re: Re: Re: Re: no nééé ??

Nikdo... Neznáš to o výjimce potvrzující pravidlo? ;-D;-D;-D

0/0
12.6.2008 15:00

Re: no nééé ??

Jestli "obecně" srovnáváš kvasnicové s ležákem, tak se nedivím, že Ti ležák připadá řidší... Fakt je tu odborník vedle odborníka... ;-DRv

0/0
12.6.2008 15:02

nonick

Krušovický Mušketýr

a německý Perlenbacher  R^ 

Co udělali afričani s Gambrinusem a Prazdrojem je jedním slovem DĚS...! Rv

0/0
11.6.2008 17:00

CubA21

Pěkné shrnutí všeho co činí české pivo Pivem.

Ať si každý pije co mu huba pochvaluje. České je nejlepší, Guiness, Stella a Hoegarden jsou trapnými mixy limonád a piva.

Pivo je nejlepší hasič žízně a kdo tvrdí něco jiného je lhář.

0/0
11.6.2008 16:58

Ppetig

Re: Pěkné shrnutí všeho co činí české pivo Pivem.

A takové pivo přímo ze sklepa, ještě před filtrací a následnou ultrafiltrací nebo pasterací, to je teprve krása.

0/0
11.6.2008 20:00

pilsener

Re: Re: Pěkné shrnutí všeho co činí české pivo Pivem.

JJ, takové nabízí v Prazdroji, a že prej jej porovnávají a vaří a nechávají zrát v dřevěných sudech - ano, ale jen pro exkurze - pro trh jde močka z cékátéčka

0/0
11.6.2008 20:10

honzinulanek2

gambrinus?

je pivo? Co blbnou? :-) Jedine cerna hora nebo svijany ;-) taky jsem pil v USA pivo LEV, bylo dost dobre, ale u nas se neprodava, pritom je ceske...skoda

0/0
11.6.2008 16:51

Bassman

Re: gambrinus?

Svijany super a jeste pridavam Bernard ...

0/0
11.6.2008 17:21

a8n

Re: gambrinus?

Lev je exportní havlíčkobrodský Rebel.

0/0
11.6.2008 17:31

PetaP

nepochopitelné

Naprosto nerozumím, kde se bere ta drzost brát ke srovnání jako vzor patoky typu gambrihnus a vůbec cokoliv od sabmileru.

Článek je zajímavý a je na něm kus pravdy a mnoho zajímavých informací, ale bohužel se neustále odvolává na bastardy z plzně, potažmo ty jihoafričany.

Jestli chtějí argumentovat nějakým pivem, nechť se obrátí na pivovary, sládky, kterým jde o kvalitu, nikoliv o peníze.

0/0
11.6.2008 16:23

jirka

uz jsem si rikal

ze se gambrinus zda nechutnej jenom me; neda se posledni roky  moc pit, tak radsi chodim na toceny plzensky prazdroj, ten maji v nekterych hospodach opravdu fajn, ale jen v nekterych... Rv

0/0
11.6.2008 16:12

Thegrid89

Re: uz jsem si rikal

 svatá pravda, nevím jak na tom byl Gambáč dřív, ale ted je to patok, i potok u nás na chajdě musí chutnat líp a to je to pěkná žumpa

0/0
11.6.2008 18:45

pilsener

Re: Re: uz jsem si rikal

Géčko bývávalo vynikající výčepní pivo - ale to už přes 10 let není pravda :-/

0/0
11.6.2008 19:52

Fiestak

Re: uz jsem si rikal

Přesně. I když u nás na vesnici mají ještě Louny, které se opravdu pít nedají tal ale doma piji jen jubilejní ležák z Krušovic. Chuťově ještě lepší než pilsner urquel.R^

0/0
11.6.2008 19:11

orange

gambrinus

všude po hospodách, a nejen po nich, se nese poslední dobou šuškanda, že gambáč je teď hodně nastavovaný vodou ;-D

0/0
11.6.2008 15:46

pilsener

Re: gambrinus

Je, a sycený kysličníkem - ale to už je dávno :-(

0/0
11.6.2008 19:53

Magiland

fajn článek

Díky, konečně článek který se dal přečíst celý ...R^

0/0
11.6.2008 15:20

Luckas75

Samej expert

Gambrinus je desítka, zatímco tady všichni kašpaři napomádovaný to srovnávají s pivy minimálně o stupeň silnějšími... Nějak v tom máte zmatek, páni lidoví odborníci...

0/0
11.6.2008 15:20

Tycoon

Re: Samej expert

Věcná: Gambrinus existuje deseti i dvanáctistupňový. Takže máte v tom zmatek, vy lidový doborníku ;-D

0/0
11.6.2008 15:28

urbi001

Re: Samej expert

Takoví suveréni jako vy jsou neštěstí dnešní doby.

0/0
11.6.2008 15:57

franta_straka_unban

Re: Samej expert

gambáč je hlavně sračka:-)

0/0
11.6.2008 17:07

pilsener

Re: Samej expert

Ghnus není desítka, ale devítka, zatímco Prazdroj je s bídou jedenáctka

0/0
11.6.2008 19:54







Najdete na iDNES.cz