Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hospody: bez nápadu a bez chuti

V Česku je dvanáct míst, která patří ke kulturnímu dědictví UNESCO. Devět z nich navštívili redaktoři MF DNES, aby s odborníky na gastronomii - Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu a šéfkuchařem špičkového hotelu Le Palais Radkem Šubrtem -posoudili, co nabízejí místní restaurace turistům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Adéla Gregorová

Hanácká v Olomouci

Tak se dívám, že Hanácká boduje :). Ale to ještě před pár lety točili Plzeňské pivo a to bylo teprve. Teď točí Starobrno a úroveň kuchyně i hospody šla rychle dolů.

Třeba si to pan majitel zase rozmyslí a to pak Hanácká vyhraje :)V

0/0
23.6.2008 9:03

dufi

Telč

U Zachariáše v Telči je nejhorší obsluha a jídlo v celém okolí. Zlatý starý Sport...

0/0
22.6.2008 19:21

mashka

Copak restaurace..

......:-© Vyjimku snad tvori jen par klubu, ktere se snazi hrat nejaky urcity styl hudby (latino, hip hop), ale to uz jsou specializovane podniky, kam chodi vetsinou jen cizinci. Proste pokud neni v Brne zrovna nejaka akce typu Apokalypsa tak clovek nevi kam se jit pobavit na urovni.....Rv[>-]

0/0
21.6.2008 13:03

mashka

Copak restaurace..

ale co takhle ceske kluby?????myslim, kdyz chcete jit parit? V Praze by se neco naslo, ale se zapadni evropou se to stejne srovnat neda, ale ted nemluvim ani tak o Praze, neni to prece jediny cesky mesto, lide i jinde chteji zabavu. Ale pokud si myslite, ze zajedete na kvalitni clubing do Brna, tak narazite. Druhe nejvetsi ceske mesto, a jedine co dostanete v klubu je nenapadite prostredi,  hity z radii nebo co hur - stare ceske vypalovacky a hromady nadrzenych studentu, kteri si porad mysli, ze vrcholem spolecenskeho obleceni jsou dziny, botasky adidas a mikina a jejich oblibenou zabavou v klubu je fotbalek......

0/0
21.6.2008 13:03

kokrspanel

Re: Copak restaurace..

R^

0/0
5.7.2008 12:57

NovKar

hnedka zdrapana

Chci vam prozradit, ze restaurace na Vysehrade patri podnikatel, ktery obcas prispiva na tento server s nickem hnedka zdrapana. Je to typicky modroptacnicky podnikatel, krizenec ptaka a dojice:-)

0/0
21.6.2008 9:35

simsalabim

Re: hnedka zdrapana

Konečně se našel moula, který do všeho plete politiku.

0/0
22.6.2008 6:37

-- K --

Česko ala knedlíky na sladko

V Česku:-© jsou restaurace absolutní katastrofa. Loni v létě mně chytla mlsná a všude jsem si objednávala knedlíky na sladko. Z pěti restaurací jen v jedné měli domácí knedlíky. V těch ostatních mi pouze ohřáli polotovary. V jednom krásném penzionku v Českém Ráji mi majitelka na otázku, zda má domáci knedlíky odpověděla, že kdo se bude v této době zdržovat domácím jídlem. Tak na co teda potom chodit se stravovat do restaurací. Kdejaký idiot umí ohřát polotovary. Kdejaký teda ne, v Žamberku (opět Český Ráj) na koupališti mi naservírovali knedlíky, které nebyly vevnitř úplně rozmražené.

PS: Nejsem fanatik na knedle, toto je jen příklad

PSS: Nejlepší ...(viz výše) byly v penzionu Zátiší, Litice nad OrlicíV

0/0
21.6.2008 1:00

Milhaus1

Taky znám jednu

luxusně se tvářící restauraci v Brně, kde je sice super jídlo, protože kuchař je profík, ale obsluha mi nebyla schopna říct za co, že si účtují kuvert, když mi nic nepřinesli, vrcholem bylo, když mi otrávená servírka řekla, že to je za to, že mi donesla k jídlu příbor - už jsem tam nikdy nešel.;-O

0/0
20.6.2008 23:07

Radim

Re: Taky znám jednu

;-D to by se Ti v McDonald nestalo R^

tam mají i záchody čistší než v

luxusně se tvářící restauraci v Brně

;-D;-D

0/0
20.6.2008 23:15

záblatíčkoüberalles

záblatíčkoüberalles

Pche, Holašovice, to jste, holenkové, dosud nenavštívili jihočeské Záblatí a jedinou (bohužel pro nás) hospodu, která tam funguje. Kdo nebyl, neuvěří...

0/0
20.6.2008 22:19

mark999

Více takových testů

Škoda, že neexistuje nějaký průvodce českými restauracemi s hvězdičkovým označením (ani tak nemyslím de lux restaurace s jídlem za 600 Kč). Nebo webová stránka se srovnáním restaurací, kde by byli třeba i komentáře hostů. Více takových testů jako je tento.

Bohužel vzhled restaurace nenapoví nic o její kuchyni. Mnohokrát se mi stalo, že nuznější restaurace měla lepší a chutnější jídlo než luxusně vybavená.

0/0
20.6.2008 21:48

hugo

Re: Více takových testů

prý je dobré zastavit na jídlo tam, kde je na parkovišti hodně kamiónů. Řidiči, ti se vyznají a zkušenosti s dobrým najedením si mezi sebou předávají. Samozřejmě to jde využít při cestě autem.

0/0
20.6.2008 21:59

mark999

Re: Re: Více takových testů

Tak ano. O tom jsem též slyšel. Pokud je člověk na cestách, dá se to využít. Ne však třeba při jízdě v tramvaji v Praze. :-)

Ve kterých restauracích např. v Praze dobře vaří a ne příliš draze. Poraďte.

0/0
20.6.2008 22:04

T

Re: Re: Re: Více takových testů

U Slepé kočičky nedaleko Letenského náměstí, ale není to úplně typická restaurace.

0/0
5.7.2008 12:17

petik

Re: Re: Více takových testů

To platí spíš pro ty, co chtějí velkou porci ucházejícího jídla za slušnou cenu. Řidič kamiónu se většinou chce celkem slušně rychle najíst, ale že by byli všichni znalci jídla, co požadují na těstoviny pravý parmazán, tak to ne. Spousta z nich si dá klidně polotovar a je jim to jedno.

0/0
20.6.2008 22:29

hospodin

Re: Více takových testů

www.crest.cz  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jsou presne stranky ktere hledas s testy restauraci !!!!!

0/0
21.6.2008 5:58

kokrspanel

Re: Více takových testů

a co třeba Maurerův výběr www.grandrestaurant.cz?

0/0
5.7.2008 12:54

antonio8

Nažrat ses měl doma

nažrat ses měl doma, v hospodě se chlastá ;-D

0/0
20.6.2008 20:23

Radim

Re: Nažrat ses měl doma

R^;-D

0/0
20.6.2008 20:27

xxx

testy

Tohle prece neni zadny velkotest hospod. Pokud stojite o neco podobneho, zajdete si na specializovany web - treba http://www.cuketka.cz.

0/0
20.6.2008 20:06

Radim

Re: testy

Nejni nad McDonald R^

0/0
20.6.2008 20:12

Milhaus1

Re: Re: testy

jasněéé mekáč a křupavá křidýlka - blafy za stovku na rozdráždění žaludku:-©

0/0
20.6.2008 23:03

pseudemokritos

komunardů, číslo nevim, praha 7 - holešovice, china bistro,

a kuře tajemné sedmi chutíR^R^R^;-D;-D;-DVVV

0/0
20.6.2008 20:03

Qventin

Hanacka v Olomouci

Nejsem z Olomouce, ale kdykoliv tam zajedu, tak do Hanacke musim zajit!!! Opravdu vynikajici restaurace se skvelym jidlem. Zatim jsem pokazde ochutnal neco jineho a vzdy jsem nelitoval.

Vsem vrele doporucuji.

0/0
20.6.2008 19:32

babca

autorům testu

hospody víceméně neznám, ale co je špatného na obsáhlém jídelním lístku?!? Tisíc lidí, tisíc chutí!

0/0
20.6.2008 15:42

ix

Re: autorům testu

Tisíc chutí? Spíš to bývá jedno jídlo s nepatrnými úpravami a tisic různých jmen. :-/

0/0
20.6.2008 17:49

petik

Re: autorům testu

Špatné je na něm to, že pak nemůže být všechno čerstvé, protože když má 100 druhů jídel a přijde tam 50 hostů za den, tak musí být zjevně něco z mrazáku.

0/0
20.6.2008 22:30

jaja

Re: autorům testu

protože specializace znamená odbornost a kvalitu...co si mám myslet o pokrmech na jídelním lístku, kde je dohromady čína, itálie, česká klasika, pizza, losos, svíčková....

na jídelním lístku má být max. tak 30 položek pokrmů(vč. příloh, polévek...)

0/0
22.6.2008 12:52

kokrspanel

Re: autorům testu

jak je už řečeno, když máte na lístku 120 jídel, tak asi těžko můžou být čerstvá. Špičkové restaurace mají svých 10 jídel, které třeba denně obměňují, ale všechny ingredience jsou ten den čerstvé, nic neprošlo mrazákem. Ohřívané a čerstvé jídlo se nedá srovnávat.

0/0
5.7.2008 13:00

ARTY

co takhle fer srovnani

Tak at jedou otestovat 18 hospoda restauraci po celym Německu,Francii.Anglii ale celoplošne ne jenom Mnichov.Pariz,Londyn R^:-P

0/0
20.6.2008 11:28

J i ř í

Re: co takhle fer srovnani

Restaurace v těhle zemích znám. Anglie s kuchyní poněkud podivnou je jiná kapitola, ale v Německu, Rakousku či Francii - a dokonce i v Maďarsku je v každé větší vesnici či na malém městě restaurace, která by testem prošla daleko lépe než ty naše. Vaří ze surovin, umějí místní regionální kuchyni, jídla s omáčkou jsou na jídelníčku i večer, a že by dělali jídlo v mikrovlnce nebo mastili brambory margarinem místo máslem, jak u nás začíná bohužel být běžné, jsem nikdy nezaznamenal. Takže ten Váš výkřik trochu nechápu.

0/0
20.6.2008 11:56

Qventin

Re: Re: co takhle fer srovnani

Souhlas - zkusenosti s Holandska, Nemecka, Madarska, Rakouska, Svedska - ruzne cenove kategorie od cca 10 - 30 EUR. Vsude daleko lepsi kuchyne a prijemnejsi personal (!).

0/0
20.6.2008 19:41

ozik

Re: Re: co takhle fer srovnani

ziji temer rok v australskem sydney a po tomto pobytu nedam na ceske restaurace dopustit. to, co serviruji tady, se jen tak nevidi. samozrejme mluvim o prumernych, me dostupnych restauracich. v jinych mestech tomu bohuzel neni jinak.

interier, obsluha a hlavne jidla nedosahuji ceskeho prumeru.

0/0
22.6.2008 4:06

dan

za hodne veci si lide muzou sami

kdyz vidim nektery svy kamose... ze vlezou znova do hospody kde byli hnusny, spatne pocitali ucet a jeste nas vyhodili pred zavirackou... chce se mi brecet...  opravdu nechapu proc to lidi delaj.. znam plno hospod kde je to fakt hruza a obsluha krade a jeste se tvari ze je obtezujete a presto tam je denne narvano... Rv

0/0
20.6.2008 11:10

The D

Reprezentativní vzorek

Je skutečně možné dělat jakékoliv závěry podle tohoto vzorku?

Je spousta vynikajících a originálních restaurací. Samozřejmě je spousta těch mizerných. Člověk prostě musí hledat. A když se vám někde nelíbí, je dobré to rozšířit mezi známými, aby tam nelezli. Tzv. slovo z úst je pro restaurace a hospody nejklíčovější marketingový nástroj. Používejte ho.

Teď z hlavy můžu doporučit třeba Barabiznu na Zbraslavi -- originální restaurace jak v jídle, tak v prostírání a nádobí. Servis perfektní, cena odpovídající. Podobně třeba U Lípy v Krušovicích. A dalo by se pokračovat.

0/0
20.6.2008 10:48

J i ř í

Re: Reprezentativní vzorek

Často jezdím po Čechách a chci se dobře najíst. Ve většině malých měst jsou opravdu jen restaurace s nudnou nenápadnou kuchyní, o jaké se tu píše. Nemluvě o vesnicích, kde se v sobotu v poledne většinou člověk dozví "o víkendu nevaříme". Takže z návštěvy několik desítek či stovek restaurací mohu potvrdit - těch s nápaditou kuchyní je nejvýše desetina.

0/0
20.6.2008 11:59

The D

Re: Re: Reprezentativní vzorek

Lze v malé zapadlé vesničce očekávat světovou/nápaditou/originální kuchyni? Myslím, že máte nereálná očekávání. Samozřejmě takové jsou, ale rozhodně jich není mnoho. Jak se píše níže, naprostá většina těchto zařízení má specifickou cílovou skupinu a pro tu tvoří své...ehm..."služby". Pokud tam dorazíte vy se svou poptávkou a požadavky, zákonitě budete ve většině případů zklamán.

0/0
20.6.2008 13:07

demon5

Re: Re: Re: Reprezentativní vzorek

Ano, lze.

0/0
21.6.2008 20:12

Qventin

Re: Reprezentativní vzorek

Tak u Lipy v Krusovicich jsem byl dvakrat a vzdy jsem odchazel spokojen. Prijemne prostredi, vynikajici a vsimava obsluha.

Akorat obcas dost narvano, ale to se da cekat, ze?  Akorat mam pocit ze nemaji nekuracky salonek, nebo neco takoveho. Ale mozna se mylim. Vzdy jsme meli co delat abychom se vesli :-)

0/0
20.6.2008 19:39

tondap

nej vesnická hospoda

Pro mě je nejlepší vesnickou hospodou (poměr kvality gastronomie, ceny, obsluhy a originality prostředí) hospůdka U Kopy v Nezamyslicích nedaleko hradu Rábí. V lokále to žije a k mání jsou takové speciality jako kůzlečí, krůta, nebo hromada zvěřiny. Absolutním vítězem však pro mě je mega udělanej pstruh v cenové relaci okolo 70 Kč - fakt můžu doporučit.

0/0
20.6.2008 10:36

erben3

.

Zajeďte otestovat brněnské restaurace U starého Billa, Sandonorico, u Indiána nebo pražskou Barabiznu na Zbraslavi. Máte malý nic neříkající vzorek. A ne každému chutná guláš s knedlíky. Takže váš tester se může nad ním rozplývat, někomu to však nic neřekne. Hodnocení článku: O ničem. Rv

0/0
20.6.2008 10:21

babca

Re: .

pokud tam čepujou Starohnůj, tak už samo o sobě jsou špatné...:-©:-©:-©

0/0
20.6.2008 15:43

Petr

Re: Re: .

Posuzovat restauraci podle piva je asi stejné jako posuzovat úroveň kadeřnictví podle množství časopisů, které Vám dají ke čtení.

0/0
20.6.2008 17:29

Wolferine

Re: Re: Re: .

tak jidlo muze byt dobry ale necim ho zapit musim ne? (teda ja aspon jo,nasucho to fakt nedavam)

0/0
22.6.2008 0:04

Re: Re: Re: .

Obávám se, že nemáte pravdu... Jde totiž o to, že když je pivo dražší (Pilsner Urquell, Stella...), pak bude dražší i jídlo a (pravda, teoreticky) i lepší... Navíc tam mohou očekávat (vzhledem k vyšším cenám) i jinou příjmovou kategorii hostů... Hostů, kteří za své peníze chtějí i kvalitu, ne se "pouze" najíst...

0/0
23.6.2008 11:13

abcd

Myslím, že je to tak půl na půl

jsou restaurace, kde je milý personál hezky se usmívají jsou vztřícní..

Ale pak člověk vleze někam kde to vypadá krásně, ale personál stojí za vyliž pr**l

0/0
20.6.2008 9:28

Jose

Co to je za články ?

To si děláte srandu, nebo tento článek byl myšlen vážně ? Zkontrolovat 18 restaurací a vyvozovat z toho obecné závěry je poměrně silné kafe. Přimlouvám se za to, aby redaktoři MF DNES začali konečně používat mozek k myšlení.RvRvRv

0/0
20.6.2008 8:01

inedible

Re: Co to je za články ?

to je marne. Evidentne v ramci pozitivni diskriminace prijali zopar ciganov a pak to taky podle toho vypada ... :-©

0/0
20.6.2008 9:52

hello

Re: Co to je za články ?

me se to zda v poradku...a dle pravdy 

0/0
20.6.2008 10:37







Najdete na iDNES.cz