Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Když v hospodě místo kuchaře vaří amatér

Restaurace provozují amatéři a kuchaři neumí vařit. Takový názor si z testu hospod odnášejí odborníci. Z osmnácti hospod, které jsme navštívili, byly tak tři čtyři, kam bychom se rádi vrátili, shodují se Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu, a Radek Šubrt, šéfkuchař špičkového hotelu Le Palais.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Václav

21. 9. 2008 19:42
Konec gastronomie

Jsem kuchař 49let,pracuji v pohostinství od 15 let,ale co zažívám v posledních letech nemá nic společněho s vařením,protože myju nádobí,;-(uklízím,zásobuji,topím v kuchyni pobíhám věčně sám,protože nejsou peníze na další pracovní síly,tím pádem hosté vše dostávají pozdě a nekvalitně moc mi to mrzí,ale nic nenadělám s majitelkou hotelu,protože je to těžká amatérka!!!!:-(Dostala od tatínka peníze na hotel a školy si kupuje a kupuje!!

0 0
možnosti

nalim

8. 7. 2008 3:09
Dobré PR pro PKI a R. Šubrta část 2

Dneska je módní říkat, vařím pouze z čerstvých surovin. Bohužel se nemluví pak o kvalitě. Nevím, proč bych kvalitní polotovary nemohl dostat jako součást jídla v restauraci. Když si mohu koupit třeba sušená rajčata v oleji domů, tak to už je nemůžu podle vás dostat v jídle od profíka? Jděte si s tímto přežitým názorem do PKI, kam si děláte skrytý nábor. Co se týká jídel z české kuchyně, tak jsem na jídelním listku kuchyně R. Šubrta toho také moc neobjevil. :-)

0 0
možnosti

Radim

8. 7. 2008 3:21
Re: Dobré PR pro PKI a R. Šubrta část 2

Co se týká Jídel z české kuchyně 8-o8-o nikdo jinej ty jídla z české kuchyně nechce - mimo  česka :-©

0 0
možnosti

nalim

8. 7. 2008 3:08
Dobré PR pro PKI a R. Šubrta čast1

Jak je to jednoduché. Za hodinku vám dám rozhřešení, jak na tom gastronomicky jste a dám palec nahoru nebo dolů. V zahraničí by jste možná čelili i žalobě, neboť dělat kritika není vůbec tak jednoduché a nelze to dělat bez opakovaných návštěv. Úplně originální až směšné jsou některé vyslovené perly. "Hosté nechodí do restaurace za polotovary" a pod. Každý host chodí, když se chce najíst, samozřejmě na dobré jídlo, nezajímá ho tolik, jestli bere kuchař maso od tamtoho a koloniál od dalšího. Chce mít perfektní jídlo. Neoslní ho příprava jidla 6 hodin, uvítá radši, když to bude mít rychle a skvělé. Pokud kuchař neumí pracovat se surovinami včetně i těch polotovarů je blb a ať jde vrátit vyuční list.

0 0
možnosti

Robertino

30. 6. 2008 16:45
Trošku nefér test II

Samozřejmě tenhle test vcelku vítám, máme o sobě přehled a pokud nám jde o zákazníka tak se snažíme pořád něco vylepšovat a shánět, ale vadí mi, že píšete na základě  p o u h é jedné návštěvy (i když kolikrát stačí, sám mám takové zkušenosti), ale v tom případě není tento test dostatečně objektivní, vždyť druhý den přiujde jiný kuchař a jiný číšník a výsledek je třeba naprosto opačný. A spousta lidí si z tohoto článku vyvodila že se jedná o setrvaý stav českého pohostinství a my hospodští jsme jen grázlové co kasírujou a jezděj si an dovolený a vaříme z kečupu, polívku ze sáčku a maso z N....ka.;-(;-)

0 0
možnosti

Radim

8. 7. 2008 3:34
Re: Nejni to ani Trošku nefér test II

Jste známí podvodníci , kdo si objedná něco v české hospodě anglicky , německy aj 8-o bude ho to stát 3krát tolik nežli toho kdo to řekne česky 8-o

tolik k tomu českému pohostinství  Rv

0 0
možnosti

Robertino

30. 6. 2008 16:45
Trošku nefér test

Pochopil bych, že si novinářka pozve k hodnocení restaurace odborníka, co už nepochopím, že si k hodnocení "obyčejné hospody" vezme šéfkuchaře z 5* hotelu a šéfa kulinářského institutu, jehož hlavním zájmem je naučit co nejvíc kuchařů vařit moderně čili vydělat peníze anám obyčejným kuchařům říkat jak děláme všechno špatně. Co se týká jídelníčku ...ten přece dělají zákazníci, já osobně abych měl pokoj a nemusel dělat každej den výjimky na nějaký speciality jsem taky stvořil monstrum o 200 jídlech, z kterýho šílím, ale kdybych ho neměl a lidi si nevybrali zrovinka to svoje maso nebo brokolici, salát a kdoví co ještě tak mně sežerou zaživa a víckrát nepřijdou. Snažím se vařit z čerstvých surovin, a především českou klasiku , ale za a něco takovýho sehnat v našem malým městě nebo dát za to pár set za kilo a chtít po lidech "nehorázný" peníze .. tak to můžu rovnou zavřít.;-)

0 0
možnosti

svatebčan

24. 6. 2008 13:05
Zkušenosti s panem Šubrtem

Nevím, jak může pan Šubrt hodnotit obsluhu v pražských restauracích, když sám k zákazníkům chová drze a neomaleně, používá nátklakové vyjednávací prostředky a vydírá. Pokud zvažujete využití jeho cateringových služeb, doporučuji chtít buď vše písemně (do nejmenších detailů) v dostatečném předstihu, nebo raději na jeho služby rezignovat.

0 0
možnosti

23. 6. 2008 11:03
soukromý test

Já se snažím zkoušet různé (pražské) restaurace, co se jídla týče. Asi nejlépe (v jakési rozumné cenové hladině) z toho vychází Potrefená husa... Jen v té v Bílkově ulici jsem ochutnal asi všechno, co vaří, a nic nového se tam v jídelníčku neobjevuje... Ale možná že jsem si na tuhle hospodu jen zvyknul... Bude to asi i - povětšinou - skvělou obsluhou...

0 0
možnosti

BedlamW

21. 6. 2008 15:28
jj

Porad to mame v krvi......nekoho kontrolovat a vyhodnocovat. Ja bych to kurna nechal na zakaznikovi. Prece lidi nejsou uplni idioti a poznaji jestli jim to jidlo chutna a nebo nechutna. Dam si jidlo a chutna , tak prijdu znovu.Nechutna...neprijdu a majitel to casem bude muset zmenit a nebo to zavrit,ne?! A ze se sefkuchari pri kontrole rozplyvaji ze nekde meli cocku a leco8-o.....Tak na tyto jidla asi malokdo si zajde do restaurace...;-D

0 0
možnosti

Migel

21. 6. 2008 0:48
Dobrá kritika restaurací, ale....!

....není ten, kdo určuje kvalitu jídel a nápojů v restauracích náhodou zákazník?! Totiž jen tak naokraj.... jaký strávník, taková hospoda. Většinou si kamarádi nemůžou vynachválit svíčkovou od babičky, pak přijdou do hospody a jsou zklamaní. Jenže tam vlastně nejdou za jídlem, ale za dalšími kamárády, na pivo a tak je to pořád dokola. Pořád se ještě kvalitněji a chutněji najíme u maminky nebo babičky, tak jídlo v běžných hospodách nikoho netankuje. V českých hospodách mi chybí prezentace jídel přímo kuchařem, vytvořit si jeho vztah se zákazníky. Jedině tak kuchař zjistí, co jim doopravdy chutná. Jinak souhlasim s autory, že se to vše trochu zlepšuje. :-) [>-]V:-)

0 0
možnosti

lukas

20. 6. 2008 23:11
diky!

super! diky za inspiraci pri vybirani podniku, kez by takovych testu bylo vice!

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Čtyři jaderné bloky nestačí, bude třeba budovat další, říká exministr Grégr

26. dubna 2024

Premium Kromě výstavby až čtyř jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně by už Fialova vláda měla plánovat i...

Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo

26. dubna 2024

Značka minerální vody Magnesia patřící do portfolia nápojářského gigantu Mattoni 1873 po jedenácti...

Německá atomová kauza pokračuje. Opozice hledá viníky za odklon země od jádra

26. dubna 2024

Německem v posledních dnech hýbe kauza zveřejněných dokumentů německého měsíčníku Cicero týkající...

České dráhy hledají nové sídlo. Musí být v docházkové vzdálenosti od vlaku

26. dubna 2024  15:26

Po tříleté pauze se České dráhy pokoušejí najít nové sídlo a vystěhovat se z ministerského podnájmu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!