Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Reportáž: omáčka z rajčat musí téct rychlostí jeden centimetr za sekundu

Továrna nedaleko Lisabonu je prosycená vůní kečupu. Portugalským závodem firmy Heinz putují tuny rajčat, které se zde mění v koncentrovanou rajskou pastu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

babacek

Heinz

Heinz mne vždy chuťově vyhovoval.R^

0/0
10.9.2008 7:02

Potatovi

eh ?

rajčata se oloupou v odstředivce 8-o ?? A jak ty vole 8-o ?? Ručně nožem je to děsná morda, ta slupka drží jak přibitá, to by ta odstředivka musela rotovat 1 km/sec, aby se ta slupka oddělila, jenomže jádro rajčete rotuje spolu se slupkou, takže je to nemožný ;-O 

0/0
9.9.2008 18:35

Martin

Re: eh ?

velice jednoduše. zkoušel jsi někdy rajče přelit vařící vodou? na spodní straně rajčete udělám nožem malý křížek, přeliju vařící vodou a jde to samo. Neříkej že to nejde, řekni že to neumíš:-)

0/0
10.9.2008 8:37

karel

mě hlavně zajímá

jestli se tam dá levně zaprcat

0/0
9.9.2008 15:51

Hucul

Kecup.... mmmm!

Manzel drzi specialni dietu kvuli exemu. Moc toho jist nemuze. Vcera mi doslo, ze jak jim porad s nim, zacal mi priserne chybet kecup. Nasla jsem v lednicce Heinz a strasne se s nim splacala.

0/0
9.9.2008 13:28

janča

rajčata

slyšela jsem, že zelený rajčata jsou jedovatý. Co je na tom pravdy a proč?

0/0
9.9.2008 13:08

bonton

Re: rajčata

Jestli si to nepletete s bramborama... Ze zelenych rajcat se pokud vim taky pripravuji ruzne pochutiny, takze tam bych ten jed necekal .-)

0/0
9.9.2008 13:13

babacek

Re: rajčata

To Muchomůrka zelená také.;-);-D

0/0
10.9.2008 7:04

tmf

pěkné

zítra bude v Cestování reportáž z Portugalska a pan Langer také dobře splnil úlohu pro svou firmu.

0/0
9.9.2008 13:03

Belzebub.Pekelny

Otma a Hainz

je to možná tak 2 roky nazpět co se Hainz neuspěšně snažil od Hamé odkoupit Otmu, takže asi respekt!

0/0
9.9.2008 13:03

bytostQ

Miluju kečupy

a souhlasím s p. Langerem níže, že Kand je skutečně vynikající kečup, i když o jeho výrobě a složení nic nevím.R^R^

0/0
9.9.2008 12:09

bonton

Re: Miluju kečupy

Kupujeme kecupy zasadne ve skle, kvuli sterilizaci. Ty v plastu pouze v sebeobrane, resp. pouze kdyz ho treba nekam prevazime a hrozilo by jeho rozbiti. Rozdily mezi kecupy jsou znacne, o jejich "skutecnem" slozeni taky mnoho nevim, ale u nas zcela jednoznacne vitezi Kand,  je fakt vynikajici...

0/0
9.9.2008 13:06

babacek

Re: Re: Miluju kečupy

No já bych řekl, že cca 75% populace kupuje kečup dle ceny a je jim jedno zda jsou v plastu.:-/

0/0
10.9.2008 7:06

Don_Alex

:-))))

Bavi me lidi, kteri mudruji nad kvalitou levnych kecupu... lidi proberte se, levne kecupy nikdy nebudou dobre, protoze kdyby byli kvalitni, tak na nich podnik zkrachuje, proto se nastavuji vsim moznym, a nejen skrobem....

0/0
9.9.2008 11:15

Šilhánek

Viskozita kečupu

Kečup pomalý je hustý, s velkou viskozitu, a proto se ředí. Kečup příliš rychlý, s malou viskozitou, je ten nekvalitní !

zdraví

Učitel ve výslužbě

0/0
9.9.2008 9:29

ja

Re: Viskozita kečupu

Nizka viskozita? Neni problem, pridame vice skrobu nez obvykle, zahustime a hned mame kvalitni produkt. ;-)

0/0
9.9.2008 9:39

ja

Heinz je nejlepsi

Otma je ridky hnus bez chuti

0/0
9.9.2008 9:25

babacek

Re: Heinz je nejlepsi

Jsou kečupy a napodobeniny. :-)

0/0
10.9.2008 7:07

Vlada

český

Kupujte Otmu a jiný český kečupy. Já rozhodně nepodporuju kečup, kterej procestoval půl Evropy a plnil se v Polsku.

K obrázkům - víte jak musej vypadat rajčata úplně vespod toho návěsu? Maj kečup rovnou na poli...

A k omáčkám, já měl za to, že pokud je hustá tak teče pomaleji. Redaktore, objasníte to?

0/0
9.9.2008 9:12

Tomáš Langer

Re: český

Otma je právě kečup "nastavený" škrobem - děkuji, nechci. Navíc je Otma od loňska prodaná Norům, takže tím ani nepodporujete domácí zpracovatele. Jestli chcete dobrý domácí kečup, hledejte v regálech značku Kand z Dobrušky.

0/0
9.9.2008 9:21

ja

neco za neco

Reportáž vznikla na základě pozvání společnosti Heinz.

0/0
9.9.2008 9:02

volic_plukovnik

Heinz

Heinz je pěkně hnusný, kyselý jak rajčatový protlak :-©

0/0
9.9.2008 8:04

Tomáš Langer

Re: Heinz

Tak si kupujte ty doslazený, nacpaný škrobem, když vám to chutná. Základním kořením kečupu je přece ocet, tedy musí být kyselý. Jestli není, je v něm něco špatně (pravděpodobně ten škrob... ;-D).

0/0
9.9.2008 9:24

Jiří

A co škrob

Někdy předloni byl v MF test kečupů. Pamatuji se, že naprosto všechny obsahovaly více škrobu než rajčat. To autorka neví nebo ve výčtu surovin schválně zamlčuje?

0/0
9.9.2008 7:51

Tomáš Langer

Re: A co škrob

To jste právě trefil vedle. Z kečupů, které jsou k dostání v našich hypermarketech jsou bez přídavku škrobu jen dva - právě Heinz a pak český Kand Dobruška.

0/0
9.9.2008 9:20

dad

složení

Rád bych se dozvěděl skutečné složení výsledného produktu, nevěřím, že je v půl kilogramu kečupu 1 kg rajčat, zahuštění bývá zpravidla kukuřičným škrobem. Mimochodem i proto si vyrábím kečup sám doma, chuť je nesrovnatelně lepší, než všechny doposud vyzkoušené koupené kečupy.

0/0
9.9.2008 6:47

brekeke

Re: složení

Heinz vyrábí i kvalitní kečup, který obsahuje převážně rajčata, ale většina produkce je červená omáčka nacpaná škrobem a cukrem:-/

0/0
9.9.2008 9:08







Najdete na iDNES.cz