Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Český řezník získal na mistrovství světa zlato za klobásu

Znáte to. Stojíte v supermarketu před pultem a přemýšlíte, které klobásky by mohly být nejlepší. Tady je ale nenajdete. Nejlepší klobásy má totiž pacovský řezník Václav Klátil. Před pár dny za ně získal zlatou medaili na neoficiálním mistrovství světa v rakouském Welsu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

martin,hradec kralove

v nasem

tescu maji vynikajici klobasky.to by jste se olizovali az za usima.kupujeme hlavne ty nejruzovejsi.podle ruzovosti poznate,ze v ni je dostatek poctiveho masa.vyhodou tesca,je to,ze tu maji lacino.nejradsi mame gothaj za 3,90 a poctive drubezi parky za 4,90.treba na vikend kupujeme i 5 kilo tech vytecnych parecku.mame male deti a ty potrebuji ke svemu zdravemu rustu,co nejkvalitnejsi uzeniny.vzdycky je mi lito,tech,kteri nemaji ve svem meste aspon jedno tesco.my zijeme hodne moderne,takze si zivot bez nakupu v tescu uz neumime ani predstavit.treba minuly patek jsme nakoupili 90 rohliku,kus za 90 haleru a jiz v nedeli dopoledne deti pobihaly po byte a chtely rohlik.jenze uz nebyly.ti nasi jedlici je vsechny sporadaly.nejvice jim chutnaji,kdyz si je namaceji do majonezy.to potom maji taaaakovou zizen,ze dokazi vypit i 6 az 8 litru kvalitni coly.v lete jsme poridili  dvoulitrovku coly i za 1,90.ti nasi caparti se po ni mohli utlouct.jeji velkou vyhodou je to,ze je bez cukru a tedy zdrava  

0/0
22.9.2008 16:37

Mar__tanka

na supermarkety nehraju...

doma chováme prasátka a ovce, takže masíko, uzený a klobásky míváme vlastní (zejména skopové klobásy jsou špičkový) a  výborný. Když není vlastní, nakupujeme u řezníka z Třemošné (u Plzně), za kterým jezdí lidi z celého okresu;-)

jinak mě velmi překvapilo, když jsem jednou v časové tísni koupila "výběrové špekáčky" v Penny, a byly vynivynivynikající :-) (ale taky nestály 30 kaček za kilo)

0/0
22.9.2008 10:41

Zdeněk

Děláte z toho zbytečně vědu

V dobré klobásce musí být hlavně dobré maso. To jaké tam dáš koření je na každém a každému bude chutnat něco jiného, takže o nějaké zázračné receptuře, která je absolutně vyjímečná, bych se vůbec nebavil.

Ať si ten recept klidně do hrobu vezme, podobných receptů je mraky a určitě se najde i spousta lepších klobásek.

Po přečtení článku mě vůbec nenapadlo, že bych utíkal koupit klobásky k oceněnému řezníkovi, ale spíš mě napadlo jenom to, že jsem dlouho dobrou klobásku neměl a asi si nějakou dobou brzo koupím a to v podstatě kdekoliv ...

Zásadní problém je v tom, že asi nebude stát 50,-/kilo ;-)

0/0
22.9.2008 8:45

Mar__tanka

Re: Děláte z toho zbytečně vědu

TO V úvodu tvého příspěvku je hloupost - jistě, záleží na dobrém mase, ale bez pořádného koření v určitém poměru to k jídlu prostě nebude...

jako když my zabíjíme prase...hledáš řezníka, který nejen umí zabít zvíře, ale také dokáže správně okořenit výrobky z něj,protože jinak je to na vyhození!;-)

0/0
22.9.2008 10:31

Zdeněk

Re: Re: Děláte z toho zbytečně vědu

Neříkám, že špatným kořením se to nedá pokazit. Spíš jde o to, že "stačí" znát jeden z mnoha optimálních poměrů základních koření a chutná klobáska je na světě.

0/0
22.9.2008 13:03

karliak

Re: Děláte z toho zbytečně vědu

Zdar, ja kdyz doma delam klobasy, maso sice kupuju v mym hypermarketu (maso zkazeny neni, pac to mnozstvi mi prinasi zezadu a i na vuni je OK, kontroluju), s tim mym korenim a podobne to vychazi na 130Kc/kg...Nepocitam udirnu a drevo .. Ani cas :D ..

0/0
23.9.2008 10:16

ViIa Lesni

Václave

jsi #1 R^

0/0
21.9.2008 23:11

kohr26

Václave

R^R^

0/0
21.9.2008 22:23

e-liskaova

Vaclave

R^

0/0
21.9.2008 22:20

Josef

Moc hezky clanek!

Ten clanek se vam opravdu povedl, pane Vokac! Piste vice a casteji o takovychto lidech! Kdekdo o sobe prohlasuje,ze je schopny a uspesny podnikatel, ale okolo takovych machru rezniku casto prochazime bez povsimnuti. 

0/0
21.9.2008 15:52

tmf

Re: Moc hezky clanek!

neprocházíme, k jednomu podobnému co pracuje s masem pravidelně chodíme nakupovat. Nenabídne sice párky nebo špekáčky za 29,90 ani salámy nemá levné ale ...

0/0
21.9.2008 18:31

BIO

S uzeninama už jsem dávno skončil

Nepřekvapuji mě reklamní billboardy jednoho masového kobinátu:

"Vrátili jsme chuť špekáčkům.".

Člověk zírá k čemu všemu se dnes oficiálně výrobci potravin mohou beztrestně hlásit.

Pár let už uzeniny nejím. Už nemám problémy s váhou a zdraví se zlepšilo k nezaplacení. R^

0/0
21.9.2008 14:59

_

Re: S uzeninama už jsem dávno skončil

že vrátili chuť neznamená, že lžou. Mohli ji vrátit chemicky, což není problém. Něco jinýho by bylo, kdyby uváděli "Vrátili jsme špekáčkům původní složení"

0/0
22.9.2008 10:15

iDoktor

Pocházím z Pacova

Máme u nás řezníky 2 (když nepočítám jakousi družstevní prodejnu). Pana Klátila a pana Veselku. Oba dělají vinikající uzeniny, takovej špekáček od Veselky, je opravdu špekáček a ne mix gumy a pilin z supermarketu. Asi budu muset zajít i k panu Klátilovi koštnout ty jeho klobásky :-)

0/0
21.9.2008 14:52

Praotec

Re: Pocházím z Pacova

Zase to typicke ceske,mam,ale nedam- nepodelim.Svet pracuje na jinych hodnotach a jde dopredu,jenom stale ten NESCHOPAKOV to nepochopil.Hold Pacovsti pujdou ochutnat ze!!!

Pan Klatil umi klobasu,ale inteligence ma hold jako mravenec,skoda ze neumi se podivat na svet otevrenyma ocima a treba trochu pomenit recept ,at si kazdy vyzkousi to jeho a udela si svoje mistrovstvy pan Klatil a o tom to je.Dobrou chut pane rezniku!!!![>-]Rv

0/0
21.9.2008 15:04

jmeno

Re: Re: Pocházím z Pacova

Co se deje ty zamindrakovanej cechacku? Komunismus skocil pred 20 lety.

0/0
21.9.2008 15:57

Josef

Re: Re: Pocházím z Pacova

Otce, uz nikam nepis ! Jsi uz senilni a nekoherenti, a neni ti rozumet !!

0/0
21.9.2008 15:58

rasta_vesta

Re: Re: Pocházím z Pacova

Pan Klatil je poctive pracujici clovek, vazte si ho, uz jich tak moc neni v cesku

0/0
21.9.2008 16:00

Zeddy

Re: Pocházím z Pacova

A nešlo by nějak poslat ze pár klobásek balíkem? R^ Hned bych to koštl, ale Pacov je moc daleko. Nemáš na toho fleischermachera nějakej kontakt? :-)

0/0
21.9.2008 22:00

Hansusi

Re: Pocházím z Pacova

Český Těšín je hodně daleko od Pacova, ale i tam jsou výborní řezníci, kteří vyrábějí výborné sváteční klobásky za solidní cenu. Holt poctivá práce je práce. A to je to nejdůležitější.

0/0
22.9.2008 9:18

Jana

Takže titul máme

a zítra do toho zas přídáme mouku a piliny, jako dycky:-/

0/0
21.9.2008 14:33

Tomas

Re: Takže titul máme

Nesmíš tolik nakupovat v Lidlu, Bille, Albertu, Tesku atd.

0/0
21.9.2008 14:39

Hansusi

Re: Re: Takže titul máme

Nemáte plně pravdu, některé hypermarkety (UK) mají docela solidní salámy a klobásky. Přesvědčete se. Dobrou chuť!

0/0
22.9.2008 9:21

pavel.61

Re: Takže titul máme

Jano musite byt hodne nestastna zena,ze?

0/0
21.9.2008 14:39

da Vinci

Re: Re: Takže titul máme

Proč? Mně přijde docela vtipná ;-D

0/0
21.9.2008 14:45

kowalski

tady brzo pojedu

Myslíkova 69 Pacov.

0/0
21.9.2008 14:30

autoexec.bat

udělám si asi výlet do Pacova

0/0
21.9.2008 14:15

BrainLess

Re: udělám si asi výlet do Pacova

104km teda jestli je to ten pacov u pelhrimova ...

0/0
21.9.2008 14:18

da Vinci

Re: Re: udělám si asi výlet do Pacova

to bude von. ten u Prahy je taková malá vesnička bez řeznictví

0/0
21.9.2008 14:24

pavel.61

??????

Hele lidi nechci delat reklamu,ale asi pred 8lety jsem narazil na klobasku jmenem HLOHOVECKA KLOBASA,je to klobasa madarskeho typu a da se sehnat asi jen v okoli znojemska.Je to jak jsem nasel na mape z obce Hlohovec nedaleko Znojma.Tehdy stala necelych 200kc/kg,ale od te doby uz jsem takovou aspon podobnou nejedl.R^R^R^

0/0
21.9.2008 14:11

JP

Re: upřesnění

Hlovec není poblíž Znojma, ale Břeclavi (12 km). Znojmo (77 km) je od Hlovovce dál než Brno.

0/0
21.9.2008 14:21

pavel.61

Re: Re: upřesnění

Je to vse mozne,ale jsou moooc dobre.Jinak diky za upresneni.R^

0/0
21.9.2008 14:38

LooL

Sobec

Je to sobec, ten pan reznik, ze se chce recept nechat jen pro sebe. Kdyby se tak chovali vsichni, tak jsme jeste v praveku :-/

0/0
21.9.2008 13:55

da Vinci

Re: Sobec

tajný recepty neprozrazuje nikdo, ani Coca Cola nebo Becherovka

0/0
21.9.2008 14:13

LooL

Re: Re: Sobec

Ale zna je vic lidi a neberou si je do hrobu, v tom je ten rozdil :-P

0/0
21.9.2008 14:15

da Vinci

Re: Re: Re: Sobec

Já myslim, že to jen tak plácnul. Jestli ten jeho krám někdo zdědí, tak dostane asi i recept na klobásu

0/0
21.9.2008 14:20

LooL

Re: Re: Re: Re: Sobec

Jestli nakonec zdedi nebo ne, na tom uz nezalezi. Jde o to, ze ten clovek takhle premysli, takze sobec

0/0
21.9.2008 14:26

hotovson

jelito

jsi zaspal, komunismus uz nebudujeme, aby vsechno patrilo vsem.... ty jelito

0/0
21.9.2008 15:20

LooL

Re: jelito

Ja osobne ten recept nechci a ani aby ho vyvesil na internet, viz. moje predchozi reakce :-P

0/0
21.9.2008 17:28

BrainLess

Klobasa z masa ...

to zni jak sci-fi. Ja jsem vetsinu toho svinstva pro bandasky prestal kupovat. Uz nekolikrat jsem na web psal necht vyrobi salam/parky z masa a kilo necht stoji klidne 200Kc/kg. Ja si to rad koupim. Ale ty piliny pro "at je to co nejlevnejsi" proste kupovat nebudu.

0/0
21.9.2008 13:45

chicocheco

Re: Klobasa z masa ...

Moje řeč. R^

0/0
21.9.2008 13:46

Destroyer7

Re: Klobasa z masa ...

R^

0/0
21.9.2008 14:26

synek

inteligentni reseni

vsechno si vzit do hrobu, nezapomen si tam vzit i celou rodinu :-)

0/0
21.9.2008 13:41

BrainLess

Re: inteligentni reseni

jeho vec. tak co mu do toho kafras ...;-D

0/0
21.9.2008 13:46

Jonathan

:-)

Dobrou klobásku si koupí málokdo. Pro lidi je trend kilo točeňáku tak za 20 Kč. Lidi proberte se a vyser*e se na ty sračky za babku . . . . . . . . . :-©

0/0
21.9.2008 13:37

BrainLess

Re: :-)

Jo pro vetsinu bandasek to plati. Takze mas na vyber ze 2 moznosti. 1) prestat to kupovat. 2) mit to stesti ze mas nekde reznika co pouziva maso.

0/0
21.9.2008 13:52

Jonathan 007

Re: Re: :-)

:-PV poho. Mám zdroj od super řezníka a pak ještě pár domácích kutilů s rodinými recepturami . . . . . . . ;-)

0/0
21.9.2008 14:00

kibl96

klobasa?

pro cesky trh absolutne zbytecne jak vidim jak tady vetsin lidi zere gothaj a junior.

0/0
21.9.2008 13:19

Orca

Český řezník

Znáte to. Stojíte v supermarketu před pultem a přemýšlíte, které klobásky by mohly být nejlepší.;-D;-D;-D.Autor urcite nemyslel nase supermarkety...;-D;-D;-D

0/0
21.9.2008 13:17

cejkis

Rad bych si kupoval takové výrobky,

Má jeho výrobna nějaký web ?

0/0
21.9.2008 12:52







Najdete na iDNES.cz