Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pivovary chystají víc vlastních hospod, míří do menších měst

Mapa hospod v Česku by se mohla v příštích letech proměnit. Pokud se splní plány pivovarů, začne na ní přibývat čím dál více "značkových" restaurací se širokou nabídkou piva, kterým výrobci vtisknou jednotný styl. A podniky by nemusely být jen výsadou větších sídel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lobsterman

...

kurde, zachvilu bude uplne vsetko rovnake... rovnake unisexove pivo, rovnake zradlo vsade, totalne vymytie mozgu...  co ja by som teraz tu vo finsku dal za fajnu cesku hospudku (velmo dobre skusenosti mam z ciech z malych dedin), burtika, utopenca, pan hospodsky starajuci sa o pipu a automaticky nosiace dalsie pivko... do pecko sa takym poondianym franchisingovym systemom, ochvilu tu budu aj pohrebnictva funugujuce na takyto sposob...

0/0
19.11.2008 11:20

Ruler

Potrefený husy

mi tedy nechyběj... ale kdyby v Brně otevřel svou hospodu Primátor, to bych přivítal :-)

0/0
19.11.2008 11:04

kuafo

Re: Potrefený husy

tak zajdi na magistrát a domluv se s ním

0/0
19.11.2008 14:57

Flynn

Re: Potrefený husy

no ja z jedne nyni prave prisel - bylo tam milo, neb jsem tam byl s byvalym spoluzakem, se kterym jsme za poslednich cca 15 let prohodil dohromady hodinu slov za rok.

Mnohe jsme vypili, mnohe jsme vyresili, mnohe spoluzacky po letech pochvalili.

A vo vo vo tom to je...

0/0
19.11.2008 23:21

papazian

Jak může lidem růst životní úroveň, když platý stojí?

Klesá inflace, ale platy lidem také..., mnoho firem nebude dávat odměny, roční bonusy apod., takže lidem vlastně klesnou příjmy v příštím roce..., pivo vypité v restaurací neustále klesá, lidé si raději koupí lahváče domů a udělají si piknik na zahradě či balkónu... Smutná realita, tomu se říká růst životní úrovně? Doby, kdy se chodilo se džbánem pro čepované domů vlastně mizí před očima, v Praze dnes nikoho takto nevidím, ani se nedivím, když U Pinkasů je pivo po 41Kč a to je ještě levná restaurace v centru Prahy... Potrefená husa je fakt potrefená, moc mne nezaujala, strojená unifikace, rádoby luxus...

0/0
19.11.2008 9:04

lada123

Re: Jak může lidem růst životní úroveň, když platý stojí?

S tim tocenym pivem je to tezke. Ne ze by nebyly penize, ale v okruhu 10 km od meho bydliste nesezenu nic jineho nez produkty InBev (Staropramen, Vratislav), Heineken (Krusovice) a SABMiller (Pilsner Urquell, Gambrihnus),... Takze tocene jen vyjimecne kdyz jsem zatazen nekam do hospody znamyma. Anebo kvalitni ceske nebo bavorske lahvace konzumovane doma nebo PET lahve z minipivovaru.

0/0
19.11.2008 9:15

První z posledních

Re: Jak může lidem růst životní úroveň, když platý stojí?

ta 12" Staropramen není dobrá, mě je z ní vždycky blijno ;-D 100x lepší je Budvárek, jen je třeba tak kolem 5tého kousku přestat, aby nebolela hlavinka [>-]

0/0
19.11.2008 9:27

Flynn

Re: Jak může lidem růst životní úroveň, když platý stojí?

tak to mne anopak Staropramen 12°chutna o neco vice nez to same u 10°.

A fakt je ten, ze u Budvarku skutecne staci par kousku, bo nebolela hlavinka.

0/0
19.11.2008 9:35

Merk

Re: Jak může lidem růst životní úroveň, když platý stojí?

To je pěkná demagogie. Co je špatného na tom, že lidi nesedí v hospodách a pijí doma? To je přece fajn a přejme jim to. Je tam stokrát líp, než v hospodě. Konec konců si ani nemyslím, že pro většinu z nich je motivací cena. A že pijí lahváče místo džbánku z hospody? No je to jejich volba. Rozdíl ceny mezi točeným a lahvovým není nijak zásadní a komu o to skutečně jde, rád si ho připlatí. Spíš je otázka, proč by ho měl platit. Džbánkové pivo totiž v současnosti nepřináší nic moc navíc, je až na čestné výjimky nasycené hnacím plynem, výběr je omezený, navíc se džbánek špatně přenáší a chladí, prostě mizivý komfort. Na místo džbánků nastoupily 5l soudky, ve kterých se dá koupit i spousta zajímavých piv a dají se i opakovaně plnit, ať už v pivovaru nebo v hospodách. Komfort je ve srovnání se džbánkem nesrovnatelně vyšší a není u nich ani problém s "gragacíma" bublinkama.

0/0
19.11.2008 16:53

rulemaniac

Husa neni hospoda

tak zrovna Husa je hnus ... snobacka hospoda, jidlo je otresne predrazene s mini porcemi jako v luxus ristoránu, pivo hodnotit nebudu t oje na chuti kazdeho

proste kdyz chci jit do hospudky na pivko tak musi to byt hospudka a ne bar jako je husa. kdyz jdu na pivco tak si chci dat nalozeny hermelin, utopence s pecivem proste klasika

0/0
19.11.2008 8:51

Flynn

Re: Husa neni hospoda

... a proto ma clovek porad moznost volby. Jak zaplivanou spelunku, tak i snobarnu a mnoho mezi tim. Kazdemu co jeho jest...

0/0
19.11.2008 8:55

rulemaniac

Re: Husa neni hospoda

to nerikam jen sem tim chtel rict ze husu zrovna mezi hospudky neradim ani nikdo z mych znamych .. povazujem to za bar spis nez hospu ... zaplivanou spelunu teda taky zas nemusim :))

0/0
19.11.2008 11:50

Flynn

Re: Husa neni hospoda

ano, Husa je dnes spise Sportbar. Prave se z jedne vracim a musim rici, ze jsem si musel presednout k zady k televizi, abych furt necucel na to CT4 SPORT

0/0
19.11.2008 23:27

celim

Zajímavé!

Ale daleko zajímavější pro mně bude, až v blízkém okolí mého bydliště budou čepovat svijanský Máz:-)

0/0
19.11.2008 8:47

Flynn

Re: Zajímavé!

Zkus juknout na to www.beerborec.cz, jak mi bylo doporucovano nize. Treba najdes v okoli bydliste nejake zajimave.

jinak ja preferuji od Svijan Knizete... a ani cerna Knezna neni spatna ( i kdyz Kelte je Kelt, ale to je brano ne jako pivo, ale Stout)

0/0
19.11.2008 8:57

celim

Re: Zajímavé!

dík, díval jsem se a objevil, jen musím ověřit,aby to nebyly jen lahváče

0/0
19.11.2008 9:42

Flynn

Re: Zajímavé!

nejsou, jsou to tocene 0,4l skopky. Prave jich z Husy mam par v sobe...

0/0
19.11.2008 23:22

myskamys

Re: Zajímavé!

SvijanyR^R^R^

0/0
19.11.2008 9:44

Flynn

Potrefená husa

Jo, Potrefenou husu mam rad a sem tam do ni chodim na Keltika.

Jinak mne docela mrzi, ze z nabidky jidel vypustili Belgicka zebirka. o byl skvost. Sice byl clovek zapatlany az za usima, ale vylozene jsem si pochutnal.

Jinak jsem objevil v Praze Svijanskou hospodu nas Smichove. asi s etam nekdy, cestou z Prace, zastavim

a propo - nevi nekdo, kde s v Praze cepuje Betnard? Plzen a Gambri(h)nus maji vsude a jiz to pivo neni tak dobre, ajko pred lety. To prave radeji ty Svijany a Bernarda (za mene penez vice chuti)

0/0
19.11.2008 8:31

lada123

Re: Potrefená husa

Bernard v Praze:

http://www.beerborec.cz/page.php?page=brand_detail&brandid=4&mesto=Praha%

0/0
19.11.2008 8:33

Flynn

Re: Potrefená husa

Diky!!!

0/0
19.11.2008 8:34

Flynn

Re: Potrefená husa

Jo, a v kinu MAT na Karlaku prodavaji Cernohorske medove. To je take velice lahodne...

0/0
19.11.2008 8:42

s(h)arka

Re: Potrefená husa

to nevím, ale zkus na Pankráci hospůdku U Klokočníka, tam točí Kácovské..a je dost dobré...;-)

0/0
19.11.2008 9:56

Merk

Re: Potrefená husa

Točený Bernard (dva nebo tři druhy) na 100% na Vinohradech v Pastičce. www.pasticka.cz

0/0
19.11.2008 16:57

Flynn

Re: Potrefená husa

Dik, tam se rad podivam, mam to par zastavek tramvaji z prace...

0/0
19.11.2008 23:23

Chargy

-

mně by se spíše líbilo, kdyby vzniklo víc hospodských pivovarů - ty europiva co vařej ty obří konglomeráty se kolikrát nechaj pít jen s velkým sebezapřením

0/0
19.11.2008 8:29

Flynn

Re: -

Presne, jiz pred par lety jsem opustil Gambri(h)nus a loni i Plzen a "najel" jsem na Bernarda a Svijany.

0/0
19.11.2008 8:32

První z posledních

Re: -

z lahváčů už piju jenom Bernard - Sváteční ležák ( v tý flašce s porcelánovou zátkou ) a z Černé hory - Panskej ležák a BlackHill, jináč točené, jen když je dobré, což je málokdy, lidi míň nasávaj, menší výtoč, pivo pokvašené, max. tak když jedu přes Brno, tak dám škopek U Bláhovky, ale i tam je někdy šitoidní ta Plzeň ;-D

0/0
19.11.2008 9:25

Flynn

Re: -

No ja byl o vikendu pozvan do jedne "cinske" restaurace, kde "tocili" Krusovice. Ac nejsme pivni skaut, tyto vychlazene curanky jsem jim vratil. Nebylo to znackou, bylo to tim, ze ten vietnamsky cinan vubec neumel se o pivo starat - sklenice nemela zadnou penu, jen takovy oslintany rantl a v celem pullitru se strachy traslo dohromady asi 10 bublinek. FUJ!!!

0/0
19.11.2008 9:37

Chargy

Re: -

v číně je lepší si dát lahváče, točený tam neni nikdy dobrý a krušky kor - ty nejsou dobrý ani v normání hospodě...

0/0
19.11.2008 14:09

Flynn

Re: -

Krusky - to je takove zvlastni pivo - kdyz se povedou, stoji za to; kdyz se nepovedou, "stoji" za to...

0/0
19.11.2008 23:25

buxus

Tak tohle je zase novinka jak řemen

 Představa, že v každém menším městě bude třeba budvarovský "mekáč" stejný vzhledově, se stejnými "specialitami", jak na Plzeňsku, tak na Hodonínsku, tak to mne nijak neláká. To je připitomnělý americký styl poskytovat pohostinské služby jako pásovou výrobu.

0/0
19.11.2008 8:18

lada123

Re: Tak tohle je zase novinka jak řemen

Ale najde se hodne lidi, kteri nechteji "riskovat" a schvalne do neceho takoveho chodi, protoze vedi, ze je nic neprekvapi a dostanou vzdy to stejne... Neni to nic pro me, ale musim uznat, ze to funguje. Me osobne by do hospody nalakalo jedine nekuracke prostredi a dobre pivo, cimz rozhodne nemyslim Staropramen, Gambrihnus, Plzen,... :-/

0/0
19.11.2008 8:32

cúňa

Budvarské hospody mají styl

Do budvarských hospod chodím rád, protože vedle kvalitního Budweiseru tady člověk dostane i to co k dobrému pivu neodmyslitelně patří - preclíkem počínaje a třeba tou cmundou konče. Budvarky prostě mají styl. Jen by jich mohlo být víc.

0/0
19.11.2008 9:35

lada123

Re: Budvarské hospody mají styl

Budvarku jsem vyzkousel v Dejvicich, mam z toho rozporuplne pocity, rad jsem okusil, ale opakovat nehodlam. Budvar sice neni nejhorsi, zvlaste s prihlednutim k objemu, ve kterem je vyraben. Ale jednak sezenu pri trose znalosti v okoli lepsi pivo, o cene radeji nemluve. A druhak to nove radoby luxusni prostredi mi moc nesedi, divna klientela, proste se tam necitim...

0/0
19.11.2008 10:25

Merk

Re: Tak tohle je zase novinka jak řemen

Řetězce bodují tím, že mají své standardy a kontrolují jejich dodržování. Pokud by bylo plnění těchto standardů běžné i v "normálních" restauracích, byla by pozice řetězců podstatně těžší.

0/0
19.11.2008 17:06

kalisz

Jeste at je udelaj

nekuracky, nebo at tam maji alespon nekurackou cast. Hned na zacatku, aby to nebylo jako u nas, kde nez prejdu pres tu zahulenou cast tak smrdim jako tchor. Radsi teda kupuju lahvace a trapne ho pak doma cucam. Do hospody ale nejdu.

0/0
19.11.2008 7:54

Santa1

Re: Jeste at je udelaj

R^

0/0
19.11.2008 8:12

Flynn

Re: Jeste at je udelaj

Ac kurak, tak radeji chodim do nekurackych hospod. Opravdu je rozdil si zapalit venku a smrdet do vseobecneho smogu, nez v mistnosti a smrdet lidem i sobe do oci.

V Potrefenych husach s tim problem neni.

0/0
19.11.2008 8:34

lada123

Re: Jeste at je udelaj

To me zajima, za tyden musim do karlovarske potrefene husy (bowling). Jak to v tomto retezci funguje s kourenim? Zcela nekuracke? Nebo stavebne oddeleni kuraci? Nebo ceska klasika - rozdeleni na aktivni a pasivni kuraky?

0/0
19.11.2008 8:41

Flynn

Re: Jeste at je udelaj

Spis oddelene nekuracke/kuracke. Kouri s espise u baru nez primo v restauraci. Ovsem i slozeni hostu v "pate cenove" a Potrefene huse je trosku jinaci. Pravdou ale asi bude, ze trochu clovek nasmrdeny bude, ale tyto restaurace maji vetsinou dobre vyresenou ventilaci. jak bylo psano v clanku Potrefena husa je franciza od Staropramene, takze (stejne jako mekac ci KFC) musi splnovat urcite standardy.

Jinak misto tech zebirek doporucuji bud polevku v chlebu, anebo setak s baby fenyklem a chrestem. Mooc dobre. Ale nevim, jestli jidelnicek zase nezmenili. Kdyztak zkus kouknout na stranky straopramenu a nechat si vyjet info o PF ci ji primo "na jedno" predem navstivit, aby clovek vedel, do ceho leze....

0/0
19.11.2008 8:46

Flynn

Re: Jeste at je udelaj

setak=steak

0/0
19.11.2008 8:47

lada123

Re: Jeste at je udelaj

Diky za info. Az vyzkousim, tak napisu postrehy z Varu.

0/0
19.11.2008 8:52

Flynn

Re: Jeste at je udelaj

Hlavne si nech chutnat - jak pivko, tak jidlo a uzij si i boulovanou...

0/0
19.11.2008 8:58







Najdete na iDNES.cz