Diskuze

Video: Podívejte se, jak se dělá špekáček podle tradiční receptury

Vyrobit chutný a voňavý špekáček není žádná alchymie. Je třeba mít správné ingredience a vědět, jak na to. Ve firmě Astur Straškov vyrábějí tuto klasickou českou uzeninu podle tradiční receptury. Cestu z výrobny do chladírny urazí špekáček asi za tři hodiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lobos

27. 3. 2009 16:46
Kvalitni spekacek???

Co je na tom tak "kvalitniho"? Veskere ty tucnoty a humus, ktery se do toho dava? Bon apetit(Y)

0 0
možnosti

Lenulka01

27. 3. 2009 10:42
konečně kvalitní řeznictvi

Jsem moc ráda, že se v Praze objevilo konečně nějaké slušné řeznictví. Taky nepocházím z Prahy a chyběly mi tu kvalitní mastné výrobky jako u nás na malém městě v soukromém řeznictví. Jít pro maso a uzeniny do Tesca jsem zavrhla už dávno, je to hnus, co nabízejí. :-© TAkže do Asturu určitě zamířím a vyzkouším!

0 0
možnosti

jezura

9. 2. 2009 11:32
Řeznictví ASTUR

Vážení, dávám sem odkaz na prodejnu ASTURU v Praze-Letňanech, adresa je Malkovského 608. Mohu jen doporučit,jejich uzeniny jsou opravdu UZENINY,ne jen parodie na ně! http://www.mapy.cz/#x=133268977@y=136137709@z=16@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=malkovsk%C3%A9ho%20608@sss=1@ssp=133264388_136134850_133283892_136151818

0 0
možnosti

Flynn

6. 2. 2009 14:28
Mne jednou

Mne jednou dostal sef, kdyz krmil psa:"... hele, nechces tu sunku? Bertik ji nechce..."

0 0
možnosti

luko5

7. 2. 2009 3:19
Re: Mne jednou

Měl jsi tu Trikatel šunku vzít s tím, že se pokusíš z toho vyrobit semtex. ;-D

0 0
možnosti

jmen0.prijmeni

6. 2. 2009 13:08
v Praze sežerou všechno

Nějakou dobu žiju v Praze a dodnes se mi nepodařilo sehnat kvalitní řeznictví. Jsem z Moravy (pražáci mě určitě hned sjedou) a vím, co to je dobrá uzenina. U nás by se hned rozkřiklo, že nějaký soukromý řezník šidí na kvalitě. A to, co se prodává v lepších řeznictvích v Praze, by na Moravě nikdo nehodil ani psovi. Zlobte se na mě jak chcete, ale opravdu jsem nenašel v Praze dobré špekáčky. Ptal jsem se starousedlíků kde se dá něco lepšího koupit, vyzkoušel jsem jejich oblíbené masny a žasl jsem, co jsou ochotní jíst. A teď se do mě pražáci pusťe. Já si mezitím o víkendu zajedu domů na vesnici pro dobrý salám.

0 0
možnosti

vaclavj1

6. 2. 2009 13:45
Re: v Praze sežerou všechno

Nejak se mi nezdalo, ze by to bylo na Morave nejak lepsi, ale mozna jste jen Vy mel stesti nebo ja smulu. Jinak treba prave Astur z clanku ma jednu prodejnu i v Praze.

0 0
možnosti

cojedomatosepocita

6. 2. 2009 10:51
hm...

A v které fázi výroby se přidávají pomleý kopyta? :-©

0 0
možnosti

Alkoj

6. 2. 2009 10:57
Re: hm...

kopyto jsi ty, utikej si koupit do Tesca vodosoja spekacky, ktery ti shori nad ohnem jak papir ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Rosomak

6. 2. 2009 10:44
Ceny super

Špekáčky mají za 69,02 Kč. Ale mají i jiné ňamky:

http://www.omadeg.cz/astur/index.php?section=vyrobna&page=cenik_vyrobku

Bohužel, seznam prodejen kam dodávají na svých stránkách nemají.

0 0
možnosti

aldik7

6. 2. 2009 10:41
reportáž

a příště se těšte na popis (i s videem) výroby špekáčků prodávaných např.v Lidlu :-);-DR^

0 0
možnosti

Igor Bezbolestný

6. 2. 2009 10:49
Re: reportáž

složení ti řeknu zcela přesně : na 100 Kg :: 15 kg separátu (kostní moučka)15 kg sádla,26 kg kůžové emulze,10 kg a-gelu (chemie),6 kg škrobu ,22 kg ledu (strouhanky pro spojení směsi, později zvodnatí),2 kg soli,2 kg sóji,1 kg emulgátoru,1 kg koření a barviva.  Maso tam prostě není ! Jinak bychom se nedostali na cenu , kterou po nás chce třeba Alber a jiné.. prostě hnus ale kdo platí ten poroučí.

0 0
možnosti

Igor Bezbolestný

6. 2. 2009 10:39
Párky z mouky

Párky z mouky, jogurty z brambor. Potravináři a obchodníci stále

přidávají do potravin levnější náhražky,  aby obstáli v

konkurenčním boji a nátlaku řetězců. Uzenáři samozřejmě umí dělat

kvalitní špekáčky bez náhražek, z masa. Ale za kilo by pak zaplatili

lidé 100 korun, místo akčních 29.90....:-©

0 0
možnosti

savers

6. 2. 2009 10:44
Re: Párky z mouky

lepší než kilo uzenin, je koupit si kilo čerstvého naporcovaného lososa bez kostí a připravit ho na kmínu v horkovzdušné troubě s bramborem..  Vaše srdce bude mít radost a chuťové buňky taky..

0 0
možnosti

Ric-pic

6. 2. 2009 10:37
Video

Je super, že jste hoši přešli na formát flash, jenom je škoda že naprostá většina videí nějak nechce jet. Pro rejpaly - chyba není mezi židlí a PC, právě jsem si nainstaloval poslední verzi Flashplayeru z adobe.com, prostě některý jedou a některý ne.....

0 0
možnosti

savers

6. 2. 2009 10:39
Re: Video

a používáš IE nebo Firefox?

0 0
možnosti