- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co je na tom tak "kvalitniho"? Veskere ty tucnoty a humus, ktery se do toho dava? Bon apetit
Jsem moc ráda, že se v Praze objevilo konečně nějaké slušné řeznictví. Taky nepocházím z Prahy a chyběly mi tu kvalitní mastné výrobky jako u nás na malém městě v soukromém řeznictví. Jít pro maso a uzeniny do Tesca jsem zavrhla už dávno, je to hnus, co nabízejí. TAkže do Asturu určitě zamířím a vyzkouším!
Vážení, dávám sem odkaz na prodejnu ASTURU v Praze-Letňanech, adresa je Malkovského 608. Mohu jen doporučit,jejich uzeniny jsou opravdu UZENINY,ne jen parodie na ně! http://www.mapy.cz/#x=133268977@y=136137709@z=16@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=malkovsk%C3%A9ho%20608@sss=1@ssp=133264388_136134850_133283892_136151818
Mne jednou dostal sef, kdyz krmil psa:"... hele, nechces tu sunku? Bertik ji nechce..."
Měl jsi tu Trikatel šunku vzít s tím, že se pokusíš z toho vyrobit semtex.
Nějakou dobu žiju v Praze a dodnes se mi nepodařilo sehnat kvalitní řeznictví. Jsem z Moravy (pražáci mě určitě hned sjedou) a vím, co to je dobrá uzenina. U nás by se hned rozkřiklo, že nějaký soukromý řezník šidí na kvalitě. A to, co se prodává v lepších řeznictvích v Praze, by na Moravě nikdo nehodil ani psovi. Zlobte se na mě jak chcete, ale opravdu jsem nenašel v Praze dobré špekáčky. Ptal jsem se starousedlíků kde se dá něco lepšího koupit, vyzkoušel jsem jejich oblíbené masny a žasl jsem, co jsou ochotní jíst. A teď se do mě pražáci pusťe. Já si mezitím o víkendu zajedu domů na vesnici pro dobrý salám.
Nejak se mi nezdalo, ze by to bylo na Morave nejak lepsi, ale mozna jste jen Vy mel stesti nebo ja smulu. Jinak treba prave Astur z clanku ma jednu prodejnu i v Praze.
A v které fázi výroby se přidávají pomleý kopyta?
kopyto jsi ty, utikej si koupit do Tesca vodosoja spekacky, ktery ti shori nad ohnem jak papir
Špekáčky mají za 69,02 Kč. Ale mají i jiné ňamky:
http://www.omadeg.cz/astur/index.php?section=vyrobna&page=cenik_vyrobku
Bohužel, seznam prodejen kam dodávají na svých stránkách nemají.
a příště se těšte na popis (i s videem) výroby špekáčků prodávaných např.v Lidlu
složení ti řeknu zcela přesně : na 100 Kg :: 15 kg separátu (kostní moučka)15 kg sádla,26 kg kůžové emulze,10 kg a-gelu (chemie),6 kg škrobu ,22 kg ledu (strouhanky pro spojení směsi, později zvodnatí),2 kg soli,2 kg sóji,1 kg emulgátoru,1 kg koření a barviva. Maso tam prostě není ! Jinak bychom se nedostali na cenu , kterou po nás chce třeba Alber a jiné.. prostě hnus ale kdo platí ten poroučí.
Párky z mouky, jogurty z brambor. Potravináři a obchodníci stále
přidávají do potravin levnější náhražky, aby obstáli v
konkurenčním boji a nátlaku řetězců. Uzenáři samozřejmě umí dělat
kvalitní špekáčky bez náhražek, z masa. Ale za kilo by pak zaplatili
lidé 100 korun, místo akčních 29.90....
lepší než kilo uzenin, je koupit si kilo čerstvého naporcovaného lososa bez kostí a připravit ho na kmínu v horkovzdušné troubě s bramborem.. Vaše srdce bude mít radost a chuťové buňky taky..
Je super, že jste hoši přešli na formát flash, jenom je škoda že naprostá většina videí nějak nechce jet. Pro rejpaly - chyba není mezi židlí a PC, právě jsem si nainstaloval poslední verzi Flashplayeru z adobe.com, prostě některý jedou a některý ne.....