- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Asi to chteji te evrope opravdu osladit.....az se vykali
bych dával tolik peněz za vícekakaovou čokoládu, jen proto abych dokázal, že jsem snob, vždyť je to odporný a hořký,
ze u nas se ty cokolady zas tak moc neprodava... vetsinou ochucenej tuk..
ze se do Ceska nedovazi kvalitni svycarske znacky jako Favarger nebo Villars. Kvuli nim se mi bude ze Svycarska tezko odchazet.
Jen jeste dodavam, ze ne kazda svycarska cokolada je dobra. Treba Cailler rozhodne nebrat (patri to pod Nestlé, tak se neni co divit, viz Orion). Lindt ma nektere dobre, ale casto uz jsem se s nim napalil, a pozro, nektere vyrabi v Nemecku, ne Svycarsku.
Shodou okolností jsem měl čokoládovej víkend, takže se mi tu válí obaly od Ritter Sport a Milky.
Ritter Sport Fine Extra Dark Chocolate 71% Cocoa - na prvním místě v ingredients je cocoa mass (flavour cocoa 40%), cukr je druhej, třetí kakaový máslo.
Ritter Sport Alpine Milk (30% Cocoa) - na první místě cukr, druhý sušený mlíko (23%), kakaový máslo, kakaová hmota.
Ritter Sport Whole Almonds (30% cocoa solids, 23% mandlí) - první cukr, pak mandle, kakaový máslo, kakaová hmota.
Ritter Sport Dark Whole Hazelnuts - uvedeno jako plain chocolate (hořká), 50% cocoa solids, 23% lískáčů - první cukr, pak kakaová hmota, lískáče, kakaový máslo. ---- Ritter Sport Praline - 30% cocoa solids, 42% nugát - první cukr, lískooříšková pasta (18%), kakaový máslo, kakaová hmota. Vše prodáváno za stejnou cenu. --- Milka Amavel ala Mousse au Chocolat - cukr, kakaové máslo, kakaová hmota. 33% našlehaná čokoládová náplň --- Milka Amavel Mousse au Praliné - cukr, kakaové máslo, rostlinné tuky, kakaová hmota.
Jinými slovy má pravdu ten, co tady psal, že čeho je tam nejvíc, je na prvním místě, resp. pořadí by mělo odpovídat procentuálnímu zastoupení jednotlivejch složek, pokud je výrobce solidní.
Subjektivní chuťový porovnání vychází jednoznačně ve prospěch Ritter Sport mezi těma dvěma zmiňovanýma, a to nezávisle na variantě té Ritter Sport. I když vezmu obyč Milku Alpine Milk a porovnám s tou Alpine Milk Ritter Sport, která má papírově stejný hodnoty (30% cocoa solids), tak je chuťově lepší a čokoládově výraznější ta Ritter Sport, resp. Milka vychází vždycky subjektivně daleko sladší. Jediná od Milky ta Extra Cocoa působí čokoládovějším dojmem. A to mám rozhodně radši mléčnou čokoládu, ta 70% mi nějak moc nechutná, ale Milka mi přijde fakt přeslazená.
U nas nekdo prodava cokoladu ?
(nebudeme pocitat Lindt)
..... hmmm oc me toho nenapada .... asi kouknu do Lidlu nebo Penny jestli tam treba neco nemaji
az budete v tom lidlu, zkuste J.D.Gross... budete prekvapen.
Nehrajme si na snoby, taková Lindt 99% se už prostě jíst nedá, ačkoliv je to po čertech kvalitní kousek. Jako bych si nasypal čisté kakao do huby. Já ještě snesu kolem těch 70%. A podotýkám, že jím jen hořkou.
Ale no taak! Nedelej hned z nekoho s jinymi chutemi snoba. Napr. ja nejsem prakticky vubec na sladke, a prave tyhle vysokoprocentni cokolady mi skutecne chutnaji. Je fakt, ze si dam treba jen jeden ctverecek, ale sladkou bych nepozrela asi vubec.
není jen ukazatel množství, ale také kvalita..., Sledovat jen množství je překonané, zvláště když se na trhu nabízí tolik imitací a šmejdů...
pravda, nejen levné čokolády nejprve obrátím a hledám info odkud je, bulharské, turecké, polské nebrat, ORION, některé něměcké a švýcarské. Jak je uveden jen dovozce nebrat, v 99% nepoživatelné.
čokoládu já rád - hlavně mléčnou - a nejlepší je jednoznačně milka
a je ta kráva vůbec čokoláda? to je spíš nějaká náhražková srágora ne?